.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: eBay - въпрос към запознатите

Мнение от bum_bum » 16 Ное 2015, 19:51

Да, щом на тракинга пише че не е получено си взимаш парите обратно.

А тоя като го познаваш той трябва да ти каже какво е станало. За да е записано като неполучено значи е било в него 100% и не го е доставил.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Ное 2015, 20:04

Не, проблема е такъв - един ненадежден продавач китаец с 99% рейтинг се опитва да ме излъже. Много ме хвана яд, писах му може би два часа след като платих, обаче той не отговаря. Можело да се откаже до един час след поръчката. Днес, два дни след това ми пише, че много съжалявал но вече го бил изпратил. С проследяващ номер :shock: Стоката е фалшива, 100% съм сигурен, обаче не ми се занимава да му я връщам до китай и да се набутвам и с пощи, сумата е елементарна, обаче както писах много ме е яд и сега като помислих какво да направя, че да му натрия носа на този само това ми дойде на ум :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Ное 2015, 21:50

Няма как при положение, че има тракинг да твърдиш че не си я получил ако си. Реално може и да не си и някой друг да я е взел като се е представил за теб, но Пейпал със сигурност при такъв случай ще решат случая в полза на продавача.

Но щом познаваш раздавача може да се договорите нещо и да я върне като "непълен адрес".

Единственото, което може да направиш ако получиш нещото е да кажеш че стоката е counterfeit и да искаш намаление в цената или връщане на парите.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Ное 2015, 22:00

Аз няма да я получавам, не я искам. Ще му кажа на пощальона да не ме открие на адреса, но може и за непълен да го обявя. Тъпа работа, той продава фалшива стока и ми я праща едва ли не насила и ще ходя да му се обяснявам. Ще я обявя и за фалшива накрая, то е ясно, че ако все пак я "получа" ще отварям диспут. Пък сега видях, че може да се докладва нещо под описанието на стоката ... но на него едва ли ще му пука за това

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Ное 2015, 11:33

Принципно в ebay не може да продаваш фалшиви стоки, реплики, имитации и т.н. Кажи му да ти направи refund или отваряш диспут и че ще му оставиш негативен фийдбек, 100% ще се съгласи, особено ако е за няква дреболия, даже няма да иска да я връщаш обратно.

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Ное 2015, 12:08

Дреболия е... даже не си струва каквито и да е разправии :mhihi: Негативния рейтинг обаче означава, че и аз ще получа такъв, макар да не съм виновен с нищо. То не, че ми е притрябвал като купувач :mhihi: И аз си мислех, че не може да се продават фалшиви стоки, обаче като че ли се продават. Има доста информация точно за тези fake карти, но кой да чете

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Ное 2015, 12:12

Продавача не може да остави негативен рейтинг на купувача. Само ти можеш, а той или положителен или нищо.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Ное 2015, 12:14

bum_bum написа:Продавача не може да остави негативен рейтинг на купувача. Само ти можеш, а той или положителен или нищо.

А аз се чудя защо се натискат тия с рейтингите - те просто нямат избор :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата