Благодаря! И на Чез, и на темата за тоалетната хартия...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Благодаря!

Мнение от BMW_RIDER » 30 Ное 2015, 13:33

bum_bum написа:Не го преживявай много. Историята с ЧЕЗ и бившето "Енергоснабдяване" познава какви ли не случаи. Аз съм купувал стълбове, които после им ги подарих. Строил съм канализация и водоснабдяване, които после подарих пък на ВиК. Сега пък ми обясняват как за Х квадрата не ми стигали Х киловати, които са определени от проектантите та искат да строя трафопост и т.н.

Не, че другите фирми и институции са цвете де. Мога да напиша малка книжка на ужасите ако си разкажа преживяванията. :mhihi:

Само малък пример от съществуващата уредба. За да ти дадат разрешение за строеж трябва да имаш вода или договор с ВИК. Ако нямаш вода в имота и искаш да ползваш кладенец трябва да подадеш уведомление в басейновата дирекция, че си изградил кладенеца. Съответно те да дойдат да го проверят и издадат. Но за да копаш за водата обикновено ти трябва ток. За да ти пуснат ток обаче искат разрешение за строеж. А кажи кое по-напред :mhihi:

Тука дадохме близо 10 000лв за улица лични пари и накрая ни написаха акт, че се прави без позволение.

Относно тока - и мен се опитаха да ме ебават с мощност за присъединяване, защото визата беше за РЗП 1800кв м. Обясних им ,че ще стоя далеч по малка постройка, занесох им ЕЛ проекта който беше за 15 кв и платих такса за 15 кв 800лв по спомен. Е верно копах 200метра кабел до близкия трафопост ,щото иначе щяло да стане след години и така.

За водата имам и кладенец и сонда, поради това ,че не ми се строеше и подаряваше инсталация на ВИК подобно на колегата Бум Бум. От басейнова дирекция, просто ми издадоха документ никой не идва да гледа и мери нищо. И с него получих разрешение за строеж.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Благодаря! И на Чез, и на темата за тоалетната хартия...

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2015, 18:53

E то с басейновата така става защото никой не идва да гледа. Но ако идват по закон както е реално стигаме до въпроса кокошката или яйцето? :mhihi:

За мощността при мен енергото дава определената мощност, която и аз преценявам че ми е достатъчна. Обаче в общината казват, че не е. И сега реално искат ново проучване да се прави при което ЧЕЗ ще кажат, че не може такава мощност. Съответно аз трябва да си построя трафопост за може и т.н..
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Ное 2015, 19:22

Новата цена за тока при мен е 83лв. Съвсем сериозно питам, ако някой има нещо под тази цена моля да пише едно ЛС

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Ное 2015, 19:23

bum_bum написа:E то с басейновата така става защото никой не идва да гледа. Но ако идват по закон както е реално стигаме до въпроса кокошката или яйцето? :mhihi:

За мощността при мен енергото дава определената мощност, която и аз преценявам че ми е достатъчна. Обаче в общината казват, че не е. И сега реално искат ново проучване да се прави при което ЧЕЗ ще кажат, че не може такава мощност. Съответно аз трябва да си построя трафопост за може и т.н..

Съветвам те да минеш "в нелегалност" или по-скоро не по правилата, иначе не знам дали си заслужават главоболията.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2015, 19:37

Няма как. Трябва целия строеж да е незаконен ако не ми заверят документите в общината. Или правя трафопост или се разбираме с човека на 4 очи за да сложи печата.

Това са 15кв за трима човека, къщата се отоплява на биомаса. Топлата вода от там или от слънчеви батерии. Колко повече киловати ми трябват тяхната м@м@? :ranting:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Ное 2015, 21:43

Толкова екологична къща едва ли са виждали тези в общината, нормално е да не им се вярва. За ЧЕЗ пък да не говорим. В това за 4-те очи е истината за съжаление

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2015, 13:25

Ново 20 от днес. Подавам заявление за ОВОС (оценка в/у въздействието на околната среда). Срока е 15 дни за отговор. Месец и половина по-късно се налага аз да се обаждам. Тия мъдреци са изпратили писмо до Басейнова дирекция да питат дали е проблем, че ще искам да копая кладенец в имотта. При положение, че тоя кладенец е изкопан и регистриран в същата тая дирекция. Което изрично е упоменато в обяснителната записка подадена с документите + ксерокопие на документа за регистрация + копие на електронен носител отново добавено към документите.

Явно никой не чете нещата за които се дават една камара пари за да се разгледат. Явно и никой не се интересува, че има законно постановен срок за изпълнение. Отговора е просто "ми нищо не можем да направим". :dunno:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата