Гумирана боя?
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Гумирана боя?
Къде в София мога да купя гумирана боя? По големите вериги дали има, че не се сещал да съм виждал? И ако не е точно Пласти Дип, а някакъв друг заместител дали имат фрапираща разлика или всичко би ми свършило работа? 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Гумирана боя?
Точно пък от веригите.. Пласти дип си имат сайт и представител в София.
Заместители по принцип има, но едва ли някой ги внася и тях.
Заместители по принцип има, но едва ли някой ги внася и тях.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Виждах скоро в бриколаж. Беше при авто аксесоарите. Не мога да се сетя марката обаче.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Здрасти, колега! За лятото си бях пръснал джантите син цвят за разнообразие с гумирана боя на марката Rubber Comp. --> http://spray.bg/collections/rubbercomp
Два спрея ми стигнаха да покрия 4бр. 17ки джанти Стил 32 с достатъчно слоеве може би 4 или 5.
Маскирах добре с хартиен скоч за да се отсече добре боята и ги боядисах.

Близка снимка:

Всичките:

Боята:

Такам карах ги почти цялото лято. Безконтактно съм ги мил, както и с гъба леко. Боята е прилично здрава, но ако си невнимателен се къса на места. Поне при мен на някой места където се бях заинатил с гъба/парцалче се беше олющила боята.
НЕДОСТАТЪЦИ:
Покритието е леко грапаво, не стана като на пластидипа матирано и гладко.
Пластидипа мисля, че е по - здрав и по - лесно отлепващ се. Падна около 2 часа играчка да сваля боята по около 30 минути на джанта. Проблема беше при вътрешността на спиците, където явно покритието не беше достатъчно дебело, за да се отлепя както при лицевата част като ципа. Моя грешка предполагам, въпреки че видимо навсякъде покритието беше еднакво и се бях старал така да стане.
Друго нещое, че с времето се зацапва и си трябва по - агресивно с гъба/четка/парцал или там с каквото си мие човек колата, което пък не е препоръчително за тая боя. В един момент вече се бяха зацапали доста и ги обелих.
ПРЕДИМСТВА:
Предимството, е че за нещо временно или само за пробата да се ориентира човек как би седял някакъв цвят на джанти е по - удачен вариант от пласти дипа от към цена. В случая за около 40 лева ги боядисах, карах 4-5 месеца и обелих.
Можеш сам да си го направиш вкъщи/пред блока/на двора, както и пластидипа.
Два спрея ми стигнаха да покрия 4бр. 17ки джанти Стил 32 с достатъчно слоеве може би 4 или 5.
Маскирах добре с хартиен скоч за да се отсече добре боята и ги боядисах.

Близка снимка:
Всичките:
Боята:

Такам карах ги почти цялото лято. Безконтактно съм ги мил, както и с гъба леко. Боята е прилично здрава, но ако си невнимателен се къса на места. Поне при мен на някой места където се бях заинатил с гъба/парцалче се беше олющила боята.
НЕДОСТАТЪЦИ:
Покритието е леко грапаво, не стана като на пластидипа матирано и гладко.
Пластидипа мисля, че е по - здрав и по - лесно отлепващ се. Падна около 2 часа играчка да сваля боята по около 30 минути на джанта. Проблема беше при вътрешността на спиците, където явно покритието не беше достатъчно дебело, за да се отлепя както при лицевата част като ципа. Моя грешка предполагам, въпреки че видимо навсякъде покритието беше еднакво и се бях старал така да стане.
Друго нещое, че с времето се зацапва и си трябва по - агресивно с гъба/четка/парцал или там с каквото си мие човек колата, което пък не е препоръчително за тая боя. В един момент вече се бяха зацапали доста и ги обелих.
ПРЕДИМСТВА:
Предимството, е че за нещо временно или само за пробата да се ориентира човек как би седял някакъв цвят на джанти е по - удачен вариант от пласти дипа от към цена. В случая за около 40 лева ги боядисах, карах 4-5 месеца и обелих.
Можеш сам да си го направиш вкъщи/пред блока/на двора, както и пластидипа.
4 мнения
• Страница 1 от 1