Rubber comp

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Rubber comp

Мнение от k.milanov » 22 Дек 2015, 20:41

Здравейте, колеги!

Отварям тази тема с идеята да споделя опита си от това лято с тази гумирана боя.
След като писах в тази тема: viewtopic.php?f=4&t=402067&p=4139509#p4139509
Потърсих и намерих тази за Plastidip: viewtopic.php?f=4&t=241902&p=3119458&hilit=Plastidip#p3119458

Реших да отворя една тема за гумираната боя на марка Rubbercomp. Боята е донякъде заместител на Plastidip според мен, но има доста разлики. Пластидипа има вече адски много цветове, варианти на самата боя gloss, matte и тн. Ръбъркомп от своя страна е на по - ниска цена около 10-15лв по-евтин е един флакон от тази боя. За разлики в покриваемостта, здравината и други не мога да правя сравнение, защото съм ползвал само ръбъркомп, но пък мога да изкажа мнението си за опита ми с него.

Лятото исках малко да се разнообразя и реших да си пръсна някакъв цвят джантите. Чудех се доста дали ръбъркомп или пластидип и в крайна сметка реших да експериментирам с ръбъркомпа, тъй като и беше по-евтин, за нещо, което можеше и да махна на 3тия ден не си струваше инвестицията в по-скъпата боя.

Започваме със снимка на флаконите:
Изображение

Като всяка боя в кен я оставих малко на слънце и после падна едно друсане докато спрях да чувам топчето.

Преди висчко обаче, джантите бяха демонтирани от колата, измити с водоструйка и обезмаслител. След това с хартиено тиксо ги облепих от вътре, за да се отсече добре боята и да може в последствие да се отлепя по - лесно.

Изображение

Ето вече две маскирани и боядисани:

Изображение
Изображение

Ето ги на другия ден на слънчева светлина изсъхнали:

Изображение

Близка снимка:

Изображение
Изображение

Наложи се и баланс, защото при миенето откъртих няколко тежести, който видях на следващия ден и така и не разбрах дали ако не ги бях свалил щеше да трябва реглаж или не.

Карах ги цяло лято.
Боята с времето ставаше все по-корава мил съм ги както на безконтактно така и с маркуча и с парцал. Разбира се по - леко, защото ако се заинати човек има вероятност да се обели.

НЕДОСТАТЪЦИ:

Покритието е леко грапаво, не стана като на пластидипа матирано и гладко.

Пластидипа мисля, че е по - здрав и по - лесно отлепващ се. Падна около 2 часа играчка да сваля боята по около 30 минути на джанта. Проблема беше при вътрешността на спиците, където явно покритието не беше достатъчно дебело, за да се отлепя както при лицевата част като ципа. Моя грешка предполагам, въпреки че видимо навсякъде покритието беше еднакво и се бях старал така да стане.

Друго нещое, че с времето се зацапва и си трябва по - агресивно с гъба/четка/парцал или там с каквото си мие човек колата, което пък не е препоръчително за тая боя. В един момент вече се бяха зацапали доста и ги обелих.

ПРЕДИМСТВА:

Предимството, е че за нещо временно или само за пробата да се ориентира човек как би седял някакъв цвят на джанти е по - удачен вариант от пласти дипа от към цена. В случая за около 40 лева ги боядисах, карах 4-5 месеца и обелих.

Можеш сам да си го направиш вкъщи/пред блока/на двора, както и пластидипа.

Тази тема няма цел да рекламира този продукт.
Нямам нищо общо с продажбата му или каквото и да е.
Iдеята е само да споделя опита си, ако някой попадне на тази боя и се чуди дали е ползвана както и аз нищо не намерих, единствено в youtube 1-2 клипчета в канала на Rubber comp.

Назад към Извън Темата