BMW или Ауди
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
BMW или Ауди
Здравейте, извинявам се предварително ако темата ми не е за тук, но ми предстои да сменя сегашната машинка ( BMW 1.6 compact 98', 105к.с. ) и съм изправена пред дилемата дали да си взема отново компакт 1.6 или 1.8. 2002-2004г. или Ауди А3 като след дълго ровене из форумите обмислям да е 1.8.(125к.с.), но около 2000г. Моята като цяло се оказа доста здрава и почти нищо не съм сменяла, освен консумативите, но ме интересува дали по-новите събратя са също толкова здрави? Искам да попитам и дали някой има наблюдения при газифицирането на колиците? Също така дали има съществена разлика между 1.6 и 1.8 при баварците, освен к.с.? П.С. Спряла съм се на компакт първо защото имам такава и съм доволна и второ - защото като външен вид много ми допадат и факта, че отзад не са издължени също ми харесва.
Общо взето информация свързана със всичко относно тези две коли ме интересува и благодаря за всяко мнение. Всякакви + и - биха ми били полезни.
Общо взето информация свързана със всичко относно тези две коли ме интересува и благодаря за всяко мнение. Всякакви + и - биха ми били полезни.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: BMW или Ауди
А защо ще сменяш сегашният Компакт след като си доволен
Аз бих взел Е46 Компакт но 325
Имаше един зелен в Пловдив, бяха ми останали очите в него ама изчезна....

Снимка и телефон първо : )
На колите, които разглеждаш, разбира се : )
На колите, които разглеждаш, разбира се : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
barty написа:А защо ще сменяш сегашният Компакт след като си доволнААз бих взел Е46 Компакт но 325
Имаше един зелен в Пловдив, бяха ми останали очите в него ама изчезна....
Иначе да защо ще сменяш колата щом си доволна? Омръзнала ли ти е и искаш да ъпгрейднеш към нещо по-ново? Както каза и Хаос дай линкове и към колите дето си набелязала?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Щом като ти харесва компакта, то търси си пак такава. Лично на мен компакта ми е супер грозен отзад, но на вкус и цвет таварищи нет
Все пак помисли за Е46 купе
Относно конете ти си преценяваш, но никога не е излишно да имаш малко повече коне
Относно А3-ката със 125 коня: повечето хора ще ти кажат, че по-добре е да се вземе турбинирата версия на 1.8 със 150 коня. Горяла горе-долу пак толкова, а вървяла мноо повече предвид, че е с 25 коня напред и турбо. По горе-долу същата логика 320i или 325i и си ти 

larbi написа:..Относно А3-ката със 125 коня: повечето хора ще ти кажат, че по-добре е да се вземе турбинирата версия на 1.8 със 150 коня. Горяла горе-долу пак толкова, а вървяла мноо повече предвид, че е с 25 коня напред и турбо...D
1,8т е моторът за А3ка, страхотна е за градско ако не гледаш много-много разхода : )
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Особено,ако е с по-мощния мотор,които е 180 коня е направо супер 

- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
BMW или Ауди
Аз преди имах пасат с двигател 1.8 125 коня (доколкото знам ползват едни и същи двигарели ) вървеше горе долу добре но започна да ми гори масло и го махнах. Попринцип знам че малката кубатура двигатели с много коне като този който има 20 винтила се изразходват малко по бързо. Също страдат и от към окачване, което се скапва за година на нашите пътища. Сега съм с БМВ 118 коня и съм много по доволен гори на газ с литър по малко а върви много повече. Според мен не ти трябва да се хвърляш на големи кубатури, защото разходите стават много по големи, а колата ти върши същата работа. Едва ли ще я ползваш за дрифт.
Та аз те съветвам за БМВ-то с двигател до към 130 коня на това купе ще си е супер. Малко данък малък разход 10 л газ без да се съобразяваш колко я настъпваш газовото ще е на нормални пари. Изобщо кола която няма да те набутва излишно.
Поздрави пиши за избора или за по конкретни обяви
Sent from my iPhone using Tapatalk
Та аз те съветвам за БМВ-то с двигател до към 130 коня на това купе ще си е супер. Малко данък малък разход 10 л газ без да се съобразяваш колко я настъпваш газовото ще е на нормални пари. Изобщо кола която няма да те набутва излишно.
Поздрави пиши за избора или за по конкретни обяви

tashev_1990 написа: Попринцип знам че малката кубатура двигатели с много коне като този който има 20 винтила се изразходват малко по бързо.
Е стига с тези глупости де, 125 магарета от 1,8 мотор са цели 70 от литър обем, а в същото време 193 коня от 2,8 мотор са 69 от литър- явно ще броим М50В28 за малолитражка

- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
ПешоП написа:tashev_1990 написа: Попринцип знам че малката кубатура двигатели с много коне като този който има 20 винтила се изразходват малко по бързо.
Е стига с тези глупости де, 125 магарета от 1,8 мотор са цели 70 от литър обем, а в същото време 193 коня от 2,8 мотор са 69 от литър- явно ще броим М50В28 за малолитражкаТо вярно, че 1,8 мотора на Ауди не е много читав, но най-малкият проблем са му "многото коне от малък обем".
Не че са толкова много конете ама изглежда само на книга са 125 инъче за толкова коне трябва повече да върви, поне според мен.
Ако колата ти върви и няма големи драми по купе и двигател, защо ти е да я сменяш? Ще продадеш нещо, което познаваш и ще се набуташ с "нов внос" от някоя италианска морга? В името на кварталния имидж? Помосли, дали има смисъл 

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Тя и Лада 7-ца може да върви и да я познава собсвеника, но да му се иска да кара нещо по-ново като Приора 

12 мнения
• Страница 1 от 1