Пътуване до Италия
Модератор: Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Re: Пътуване до Италия
deyan-enchev написа:......
Предполагам това са цени в едната посока? Найстина полезно. Аз бих попитал дали някой знае в какво състояние са безплатните пътища в северна Италия ( Венеция - Милано - Монако)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Точно така, толтаксите се заплащат за посока. За пример забележи първата: Белград - Ниш. Респективно от Ниш за Белград пак ще заплатиш същата толтакса.
Отделно понеже доста колеги споменаха за електронните им буТки, и автоматичните бариери там. Принципно наистина трудно може да се сбърка подобна, тя е отделена с жълта маркировка във всички изброени страни, има си отделно платно за нея и около 12446 знака.
В Италия дори нямаше и хора да ти вземат тол таксата, всичко е автоматизирано, пъхаш пари, чакаш ресто - автомат. Става и с карта имат си терминали - за любителите на пластиката.
Пътна полиция не видях никъде с изключение на един автопатрул до Верона, който спря до мен да си полафим докато пиех кафе
В Италия има десетки камери буквално през 5 километра на едни огромни П образни пана над магистралата, ама винаги има знак за камера преди това, та успяваш да намалиш навреме.
Отделно понеже доста колеги споменаха за електронните им буТки, и автоматичните бариери там. Принципно наистина трудно може да се сбърка подобна, тя е отделена с жълта маркировка във всички изброени страни, има си отделно платно за нея и около 12446 знака.
В Италия дори нямаше и хора да ти вземат тол таксата, всичко е автоматизирано, пъхаш пари, чакаш ресто - автомат. Става и с карта имат си терминали - за любителите на пластиката.
Пътна полиция не видях никъде с изключение на един автопатрул до Верона, който спря до мен да си полафим докато пиех кафе

В Италия има десетки камери буквално през 5 километра на едни огромни П образни пана над магистралата, ама винаги има знак за камера преди това, та успяваш да намалиш навреме.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Привет, колеги!
Интересно включване ще направя като за първо мнение, макар и да не карам БМВ.
Тъй като ми предстои пътуване до Италия през Сърбия, Хърватска и Словения, моля да споделите мнението си по отношение на горивата, особено за дизела. Прочетох мнението за горивата в Сърбия, което обаче не е подкрепено с някакво доказателство, че не е качествено. Аз се каня да зареждам в Белград и после в Любляна по два пъти, та ако имате добри отзиви за качествен дизел в тези градове моля да споделите къде са тези бензиностанции.
Интересно включване ще направя като за първо мнение, макар и да не карам БМВ.

Тъй като ми предстои пътуване до Италия през Сърбия, Хърватска и Словения, моля да споделите мнението си по отношение на горивата, особено за дизела. Прочетох мнението за горивата в Сърбия, което обаче не е подкрепено с някакво доказателство, че не е качествено. Аз се каня да зареждам в Белград и после в Любляна по два пъти, та ако имате добри отзиви за качествен дизел в тези градове моля да споделите къде са тези бензиностанции.
Чак да не е хубаво. Със сигурност е по-добро от това тук.
Би трябвало на Нис петрол да е същото като газпрома тук.
Би трябвало на Нис петрол да е същото като газпрома тук.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Въпреки че е минало давност искам да пиша, че навсякъде е най-добре да плащате с карти. В белград съм нощувал два пъти в едно малко хотелчета Карпе дием. Препоръчвам го. В Словения съм зареждал на омв. Колата си бягаше нормално с техния дизел. То там имат само две големи вериги омв и петрол. В италия горивата са скъпотия.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
///M Power написа:deyan-enchev написа:......
Предполагам това са цени в едната посока? Найстина полезно. Аз бих попитал дали някой знае в какво състояние са безплатните пътища в северна Италия ( Венеция - Милано - Монако)
Два пъти съм тръгвал по безплатни пътища и след няколко часа съм се отказвал. Просто средната скорост е не повече от 60км/ч, има много села, градчета, ограничения и т.н. Като гледам искаш да минеш цяла северна Италия, това е много време.
А около 100-140км в западната зона преди Монако са само планини и клисури и там средната ти скорост ще е 40км/ч максимум, магистралата представлява плавни завои, като през цялото време преминава от мост в тунел и пак в мост и така 100км, няма нормално трасе почти, но пък е жестоко за каране
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
alekangg написа:///M Power написа:deyan-enchev написа:......
Два пъти съм тръгвал по безплатни пътища и след няколко часа съм се отказвал. .......... няма нормално трасе почти, но пък е жестоко за каране
Минах от там вече, да кофти е да се кара по безплатните ако бързаш, Триест - Венеция обаче беше такова удоволствие.Рано сутрин, морския бриз, хубави гледки, малко трафик.... Но от Венеция до Милано си е ад, даже и 60 средна не можеш да стигнеш. По лазурния бряг вече бях по магистралата, нямаше време. Но ми е мерак да го мина цялото крайбрежие по пътя край морето.
пс: Предполагам, че такива преходи е хубаво да се правят есен или пролет, защото през лятото е пълно с туристи.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3