- НОВО, онлайн сключване на гражданска?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: - НОВО, онлайн сключване на гражданска?

Мнение от TNT » 06 Дек 2015, 17:07

TNT написа:По стар български обичай, гражданските ще останат вероятно същите цени, а застрахователите ще печелят повече :ok:

Аз това го казах и преди малко. Само, че причината няма да е супер ниски комисионни или 30-40лв. такси за преводи :kuku: А и изобщо не разбрах защо ще може само с банков превод да се плаща, като има доста други начини за онлайн плащане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 06 Дек 2015, 22:13

TNT уточнявам за последен път:
1. Не всеки ще тръгне да прави банков превод. Още помня колко ми струваше дребна грешка при посочването на даден период за плащане към НОИ. Пари, загубено време и пропусната среща защото само лично можех да посетя клон на банката в срок от 2 часа и от тогава се изплюх на интернет банкирането. :nono:
2. Ами хорицата в селата и градчетата без кредитни карти и други начини за плащане?
3. Ами ако ти се наложи да ти издадат Зелена карта си представям колко "радушно" :mhihi: ще я получиш в клона на ЗК, а моя брокер ми я прави по заявка и само отивам да си я взема, като не плащам защото е включена в цената.

Тоест ще си останат застрахователните брокери, както и досега, а кой как ще печели и колко ще покаже времето.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Дек 2015, 23:12

Никъде не е казано, че брокерите ще изчезнат напълно. Влез в някой сайт за залагания, да видиш, че има 15 метода за онлайн плащания. Това, че теб не те кефят онлайн банкиранията и останалите методи си е твое мнение. Който също не го кефи - ще ходи при брокери и ще плаща за комисионни. А за документите какво пречи да са по пощата или куриер :dunno: Първото ти мнение беше, че брокерите не печелели. После пък банките цакали с ебати таксите. После си щял да си плащаш твоята застраховка, а сега не си се оправял с онлайн банкиранията :lol: Вече започна да се изяснява :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Дек 2015, 8:16

Е много ми е интересно какво толкова имам да получавам по пощата/куриер?

Нали могат да ми проверяват по номера дали имам ГО и съответната вноска. Просто плащам онлайн и ми пускат на мейла обратно писмо с "ала бала платихте за вашата кочина с ДК номер....." и платежното.

За какво са ни вече тия стикери и един тон бумаги. Спират те проверяват имаш или нямаш, а ако има проблем до 3 работни дни да донесеш разписката за плащането. А протоколи за ПТП има вече навсякъде, както и за разпечатване.

Това движение според мен може да се направи, както онлайн така и в пощите изипей и т.н. за хората, които нямат възможност или не разбират.

Абе както е с тока, нали за него не лепиш стикери на входната врата и т.н. И можеш да платиш на доста места, както и онлайн. И ако има нещо, носиш бележката, че си платил и всичко е ОК.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 07 Дек 2015, 21:27

TNT написа:, а сега не си се оправял с онлайн банкиранията :lol: Вече започна да се изяснява :mhihi:

Нищо не ти се е изяснило!
При интернет банкирането имаше 3 платежни и в трите посочих грешен срок поради невнимание, но вече натиснах бутона "Плати".
Резултатът: 30 лв загуба, на бегом до близкия клон, който за нещастие нямаше интернет и с такси до работещ за около още 10 лв.
Ако плащането беше директно в клона щяха веднага да анулират плащанията и да направят корекциите без доплащане, но както се казва "гъзарията иска жертви"! :mhihi:
А известно ли ти е, че все още има терминални устройства, които не изискват трицифрения код отзад на кредитната карта и могат да теглят пари само по номера на картата??
Прощавайте за отклонението, но все пак съм длъжен да предупредя. ;)
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 08 Дек 2015, 12:17

Аз мисля че е за добре. Когато има повече възможности за сключване е по-добре за клиента. И да, не е нужно да има лепенки(всъщност лепенката се слага при прегледа на колата май не е за гражданска-все забравям...). Дано се урегулра цялата процедура. Ще пишем тук за да споделим опит.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 08 Дек 2015, 15:17

Приеха го, имаме и зелена карта, без да плащаме допълнително за услугата. В бъдеще можело да отпаднат и стикетите. :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2015, 17:15

Депутати от Комисията по икономика решиха от догодина служебно да се прекратява регистрацията на колите без валидна застраховка "Гражданска отговорност", а не да се спират от движение само при случайна проверка на пътя, съобщи БТВ.

Ай чиститу. Такива коли, дето се карат по 2-3 месеца в годината ще плащат целогодишно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 08 Дек 2015, 19:49

bum_bum написа:Депутати от Комисията по икономика решиха от догодина служебно да се прекратява регистрацията на колите без валидна застраховка "Гражданска отговорност", а не да се спират от движение само при случайна проверка на пътя, съобщи БТВ.

Ай чиститу. Такива коли, дето се карат по 2-3 месеца в годината ще плащат целогодишно.

Дали ще го приемат това и за мотоциклетите... Абе не можаха ли да изчакат с тези "подаръци" за след Нова година? Прецакаха ми празничното настроение...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2015, 19:54

И да пищят и да не пищят се видя, че все едно. Както винетките, ще си направят каквото са си решили без значение кой колко и за какво пищи.

Аз наистина не виждам причина да давам 150лв данък и 200лв гражданска за кола, която карам точно 3 пъти в годината. Като сложим и прегледа стават 400лв на година. Винетка 20лв платих тая година и за какво? То за няколко години ще ми се съберат пари да си купя платформа да си я дърпам насам-натам. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Дек 2015, 12:23

Натам отива като гледам. :mhihi: Тая година имам 7000км с колата, 2/3-ти от които някакви семейни пътувания и максимум 1500км от които сигурно градско. 3600км с моторетката и 2000км с колелото като него го карах само 4 месеца.

Ако решат това за гражданската и за моторетките си взимам едно електрическо колело и кор за тях.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: samolet
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от stefan8898 » 09 Дек 2015, 13:12

Аз обмислям да обявя всичките ми коли за откраднати, поне и данъци да не плащам, то тука се живее само за да се плащат данъци, такси, комисионни и т.н. и накрая като отидеш в кат за едни номера се чака 2 дена, а сега и номера няма, много яко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 27 Дек 2015, 18:51

"Интересно" развитие по въпроса :|

Май се сбъдват някои прогнози изказани в темата. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5, Е46 330 XI
Мечтае да кара: X6

Мнение от Sportakus » 27 Дек 2015, 19:43

Не май, ми направо се сбъдна всичко, скъпи винетки, по-скъпа гражданска и на всичкото отгоре трябва да си е плащам целогодишно за мотора които реално карам три месеца :banghead:

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 10 Яну 2016, 13:30

Без "Гражданска" губиш служебно регистрация на колата

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/01/10/bez-grajdanska-gubish-slujebno-registraciia-na-kolata.289133

:clap:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата