- НОВО, онлайн сключване на гражданска?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: - НОВО, онлайн сключване на гражданска?
TNT написа:По стар български обичай, гражданските ще останат вероятно същите цени, а застрахователите ще печелят повече
Аз това го казах и преди малко. Само, че причината няма да е супер ниски комисионни или 30-40лв. такси за преводи

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
TNT уточнявам за последен път:
1. Не всеки ще тръгне да прави банков превод. Още помня колко ми струваше дребна грешка при посочването на даден период за плащане към НОИ. Пари, загубено време и пропусната среща защото само лично можех да посетя клон на банката в срок от 2 часа и от тогава се изплюх на интернет банкирането.
2. Ами хорицата в селата и градчетата без кредитни карти и други начини за плащане?
3. Ами ако ти се наложи да ти издадат Зелена карта си представям колко "радушно"
ще я получиш в клона на ЗК, а моя брокер ми я прави по заявка и само отивам да си я взема, като не плащам защото е включена в цената.
Тоест ще си останат застрахователните брокери, както и досега, а кой как ще печели и колко ще покаже времето.
1. Не всеки ще тръгне да прави банков превод. Още помня колко ми струваше дребна грешка при посочването на даден период за плащане към НОИ. Пари, загубено време и пропусната среща защото само лично можех да посетя клон на банката в срок от 2 часа и от тогава се изплюх на интернет банкирането.

2. Ами хорицата в селата и градчетата без кредитни карти и други начини за плащане?
3. Ами ако ти се наложи да ти издадат Зелена карта си представям колко "радушно"

Тоест ще си останат застрахователните брокери, както и досега, а кой как ще печели и колко ще покаже времето.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Никъде не е казано, че брокерите ще изчезнат напълно. Влез в някой сайт за залагания, да видиш, че има 15 метода за онлайн плащания. Това, че теб не те кефят онлайн банкиранията и останалите методи си е твое мнение. Който също не го кефи - ще ходи при брокери и ще плаща за комисионни. А за документите какво пречи да са по пощата или куриер
Първото ти мнение беше, че брокерите не печелели. После пък банките цакали с ебати таксите. После си щял да си плащаш твоята застраховка, а сега не си се оправял с онлайн банкиранията
Вече започна да се изяснява 

Е много ми е интересно какво толкова имам да получавам по пощата/куриер?
Нали могат да ми проверяват по номера дали имам ГО и съответната вноска. Просто плащам онлайн и ми пускат на мейла обратно писмо с "ала бала платихте за вашата кочина с ДК номер....." и платежното.
За какво са ни вече тия стикери и един тон бумаги. Спират те проверяват имаш или нямаш, а ако има проблем до 3 работни дни да донесеш разписката за плащането. А протоколи за ПТП има вече навсякъде, както и за разпечатване.
Това движение според мен може да се направи, както онлайн така и в пощите изипей и т.н. за хората, които нямат възможност или не разбират.
Абе както е с тока, нали за него не лепиш стикери на входната врата и т.н. И можеш да платиш на доста места, както и онлайн. И ако има нещо, носиш бележката, че си платил и всичко е ОК.
Нали могат да ми проверяват по номера дали имам ГО и съответната вноска. Просто плащам онлайн и ми пускат на мейла обратно писмо с "ала бала платихте за вашата кочина с ДК номер....." и платежното.
За какво са ни вече тия стикери и един тон бумаги. Спират те проверяват имаш или нямаш, а ако има проблем до 3 работни дни да донесеш разписката за плащането. А протоколи за ПТП има вече навсякъде, както и за разпечатване.
Това движение според мен може да се направи, както онлайн така и в пощите изипей и т.н. за хората, които нямат възможност или не разбират.
Абе както е с тока, нали за него не лепиш стикери на входната врата и т.н. И можеш да платиш на доста места, както и онлайн. И ако има нещо, носиш бележката, че си платил и всичко е ОК.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
TNT написа:, а сега не си се оправял с онлайн банкираниятаВече започна да се изяснява
Нищо не ти се е изяснило!
При интернет банкирането имаше 3 платежни и в трите посочих грешен срок поради невнимание, но вече натиснах бутона "Плати".
Резултатът: 30 лв загуба, на бегом до близкия клон, който за нещастие нямаше интернет и с такси до работещ за около още 10 лв.
Ако плащането беше директно в клона щяха веднага да анулират плащанията и да направят корекциите без доплащане, но както се казва "гъзарията иска жертви"!

А известно ли ти е, че все още има терминални устройства, които не изискват трицифрения код отзад на кредитната карта и могат да теглят пари само по номера на картата??
Прощавайте за отклонението, но все пак съм длъжен да предупредя.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
- abracadabra
- младши ентусиаст
-
Аз мисля че е за добре. Когато има повече възможности за сключване е по-добре за клиента. И да, не е нужно да има лепенки(всъщност лепенката се слага при прегледа на колата май не е за гражданска-все забравям...). Дано се урегулра цялата процедура. Ще пишем тук за да споделим опит.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Приеха го, имаме и зелена карта, без да плащаме допълнително за услугата. В бъдеще можело да отпаднат и стикетите. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Депутати от Комисията по икономика решиха от догодина служебно да се прекратява регистрацията на колите без валидна застраховка "Гражданска отговорност", а не да се спират от движение само при случайна проверка на пътя, съобщи БТВ.
Ай чиститу. Такива коли, дето се карат по 2-3 месеца в годината ще плащат целогодишно.
Ай чиститу. Такива коли, дето се карат по 2-3 месеца в годината ще плащат целогодишно.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
bum_bum написа:Депутати от Комисията по икономика решиха от догодина служебно да се прекратява регистрацията на колите без валидна застраховка "Гражданска отговорност", а не да се спират от движение само при случайна проверка на пътя, съобщи БТВ.
Дали ще го приемат това и за мотоциклетите... Абе не можаха ли да изчакат с тези "подаръци" за след Нова година? Прецакаха ми празничното настроение...
Excellent! Steven is my name!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И да пищят и да не пищят се видя, че все едно. Както винетките, ще си направят каквото са си решили без значение кой колко и за какво пищи.
Аз наистина не виждам причина да давам 150лв данък и 200лв гражданска за кола, която карам точно 3 пъти в годината. Като сложим и прегледа стават 400лв на година. Винетка 20лв платих тая година и за какво? То за няколко години ще ми се съберат пари да си купя платформа да си я дърпам насам-натам.
Аз наистина не виждам причина да давам 150лв данък и 200лв гражданска за кола, която карам точно 3 пъти в годината. Като сложим и прегледа стават 400лв на година. Винетка 20лв платих тая година и за какво? То за няколко години ще ми се съберат пари да си купя платформа да си я дърпам насам-натам.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Натам отива като гледам.
Тая година имам 7000км с колата, 2/3-ти от които някакви семейни пътувания и максимум 1500км от които сигурно градско. 3600км с моторетката и 2000км с колелото като него го карах само 4 месеца.
Ако решат това за гражданската и за моторетките си взимам едно електрическо колело и кор за тях.

Ако решат това за гражданската и за моторетките си взимам едно електрическо колело и кор за тях.
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Аз обмислям да обявя всичките ми коли за откраднати, поне и данъци да не плащам, то тука се живее само за да се плащат данъци, такси, комисионни и т.н. и накрая като отидеш в кат за едни номера се чака 2 дена, а сега и номера няма, много яко.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
- Sportakus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5, Е46 330 XI
- Мечтае да кара: X6
Не май, ми направо се сбъдна всичко, скъпи винетки, по-скъпа гражданска и на всичкото отгоре трябва да си е плащам целогодишно за мотора които реално карам три месеца 

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Без "Гражданска" губиш служебно регистрация на колата
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/01/10/bez-grajdanska-gubish-slujebno-registraciia-na-kolata.289133

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2