Регистрация на нов внос МПС с газова уредба?
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Регистрация на нов внос МПС с газова уредба?
Здравейте, искам да попитам как стоят сега нещата в КАТ с автомобилите с газова уредба? Какви точно документи ще ми искат на каналите и какво ще стане ако от автокъщата нямат такива? По-добре ли ще е ако сваля видните компоненти на ГИ и я регистрирам само като бензинова кола и после да си ги върна? 

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Регистрация на нов внос МПС с газова уредба?
Слагаш и газ и си я регистрираш спокойно, документи не знам допълнително да изискват.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
От къде е внос? Ако е от Германия на техните талони има пълна информация за компонентите на системата. Ако не, е необходимо да имаш датата на производство на бутилката - пише я на табелката на бутилката. И да мине регистрацията в кат без тези документи (което много ме съмнява), ще са ти необходими когато се минава ГТП. Ако пък я демонтираш и така регистрираш колата в КАТ, проблеми с регистрацията няма да имаш, но монтираш ли обратно уредбата пак е необходим паспорт за ГТП.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Аз купих кола през 2015 г. от Кипър - фабрично на бензин. Сложих газова уредба в БГ и я регистрирах след това без да ми искат никакви допълнителни документи/паспорти и т.н. На големия талон ми пише Бензин/Втечнен нефтен газ. Минавал съм преглед и пак не са ми искали паспорти или нещо подобно. Сега не знам как е. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ония ден регистрирах един Нисан Примера , нов внос с газова уредба, на гишето помолих само да напишат че е с газова уредба и нямаше проблем.
Всъщност и в големият италиански талон, бяха лепнали някаква лепенка за газовата уредба.
Вече друг е въпроса как ще изкараш паспорт на газовата уредба, защото, по закон, трябва да се свали бутилката и да се закара някъде, където тествали бутилката с високо налягане с вода и други подобни неща.
Всъщност и в големият италиански талон, бяха лепнали някаква лепенка за газовата уредба.
Вече друг е въпроса как ще изкараш паспорт на газовата уредба, защото, по закон, трябва да се свали бутилката и да се закара някъде, където тествали бутилката с високо налягане с вода и други подобни неща.
5 мнения
• Страница 1 от 1