как според вас България би се подобрила

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: как според вас България би се подобрила

Мнение от Denmark » 30 Яну 2016, 21:02

Exesus написа:България няма как да се подобри. Не и сама. Ние сме народ с робско мислене, а с новото поколение се превръщаме в прост нород най-вече.

малко промених мниението на колегата, но това е и моето виждане.

иначе колко е добре или зле в момента, е до някъде индивидуално.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 30 Яну 2016, 23:00

Ще се оправим само с външен натиск. Има шанс.

Sent from my HTC One using Tapatalk

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Яну 2016, 7:41

madafaka_donkele написа:Как беше лафа...можеш да се смяташ за преуспял, когато не се връщаш лятото да си правиш зъбите тук :mhihi: Аз бих добавил и...да си пазаруваш "евтинджос" дрехи, обувки и т.н., да ходиш на море тънкана и т.н. и т.н. :mhihi:

Колега, ако си под 18г, мисленето ти е нормално. Ако не, положението е трагично ...

Пример:

Зъблекарят бачка за 150$ на час. За лекуване, изграждане на зъб и коронка ми поиска 3700$. Аз понеже не съм Холивудска преуспяла звезда си купих билет до бг и горното удоволствие ми излезе около 1200$. Това, че плащам три пъти по-малко "неуспял" ли ме води? Кой тук би отказал да плати за нещо три пъти по-малко?

Годишно над един милион канадци ходят на почивка в Куба. Огромен процент използват и местното здравеопазване. В Cayo Coco кубинците са построили и специална клиника за туристи. Никъде по Света не е срамно да ползваш нещо по-евтино. Аз си пазарувам без да се срамувам целия гардероб от Щатите. Дрехите там са с пъти по-евтини отколкото тук (в Канада). Една риза Вранглер там е 9$, тук е 24$. На хлапето купихме два анцуга за 11$, тук един е 14$ преди таксите. Купихме му яке за 3$ (три), тук са над 20$. Това неуспял ли ме води? Единици са комплексарите, които парадират с положение и възможности. Хирургът, който оперира хлапето преди три години дойде на работа с колело. Че й вади над 300К годишно. Трябва да го соча с пръст и да му се смея ли? Неуспял ли е в нещо?

Не съди за Света през бг-очила. Никъде няма да намериш някой с телефон, за който е платил 3 и повече месечни заплати. Или купил италианска скраб за 2-3 годишни заплати. Всичко е въпрос на приоритети в живота.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 31 Яну 2016, 10:40

BMW_POWER написа:Пример:

Зъблекарят бачка за 150$ на час. За лекуване, изграждане на зъб и коронка ми поиска 3700$. Аз понеже не съм Холивудска преуспяла звезда си купих билет до бг и горното удоволствие ми излезе около 1200$. Това, че плащам три пъти по-малко "неуспял" ли ме води? Кой тук би отказал да плати за нещо три пъти по-малко?....

Пример:

Близък мой познат грък му поискаха 1 100 ЕУРО за имплант на един зъб и частична протеза в клиника в Атина. Същият този човек, за същата процедура, му поискаха 3 200 лв. в клиника в Пловдив. :mhihi:

Митовете с "еФтинкото" в БГ мисля, че е време да ги позабравим. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 31 Яну 2016, 10:42

BMW_POWER написа:.... Кой тук би отказал да плати за нещо три пъти по-малко?....

Не бих отишъл на другия край на земята за да платя "три пъти по-малко". А, не дай си боже, нещо си оставят ръцете (а да не кажа, че и на най-добрите в бранша им се случва) ... така ще ти излезе "евтиното", но не ти се е случвало, за да усетиш тръпката. (дано не ти се случи де).

Пример от преди седмица:

Близък мой познат грък му поискаха 1 100 ЕУРО за имплант на един зъб и частична протеза в клиника в Атина. На същия този човек, за същата процедура, му поискаха 3 200 лв. в клиника в Пловдив. :mhihi:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Яну 2016, 12:26

Държавата за да се промени, трябва да се променим самите ние! Това е единствения отговор. Да възпитаваме децата в тази посока и толкова. Дотогава НИКОЙ и НИЩО не може да оправи нещата. Каквито сме хората в тази държава, такива са политиците, лекарите, полицаите, армията, известните личности, администрацията, дори и магазинерката в магазина ви. Не виждам как и защо някой се оплаква от това. Нито протести са ви нужни хора, нито нищо.
Лошото е, че докато пораснат нашите деца, ромите ще са се умножили, а тях няма кой да ги промени и Българите отиваме бавно, но сигурно към малцинство. Разните други утайки като политици и крадльовци ще възпитат децата си на същото и се получава затворен кръг. Затова изхода е към държава в която има доста други неща и обществото го има, наблягайки на същите други неща. Който остава тука ще трябва просто да се адаптира към...един Бог знае към какво като мине още едно поколение.
Но спокойно, в дългосрочен план на човека е отредено или да насели Космоса, или да изчезне като вид от планетата, която планета също ще изчезне. И познайте кои нации първи ще имат възможността да го направят? Тези, които управляват света, включително Русия и САЩ. Другите са второстепенни като Англия, Китай, Германия, Франция, всичко зад тях ще има да се надява за да вземат и от тях. Та ориентирайте се докато е време.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 31 Яну 2016, 12:28

Top Gun Maverick написа:..... Да възпитаваме децата в тази посока и толкова. Дотогава НИКОЙ и НИЩО не може да оправи нещата.....

Да имаш деца в територията.... си е висша форма на мазохизъм. :|
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Яну 2016, 12:34

Зависи от гледаната точка. По-добре да има, отколкото да нямам. Имам две и това ми е минимума(в моя случай излезе и максимума)за да се поддържа това, което е било като генетичен материал от мен и жена ми и родата преди това. Един организъм като намери среда и трябва да избере между две възможности - да стане безсмъртен или да се размножи. Аз не съм намерил начина за първото, та ми остава само второто. Не ангажирам никой с мнението ми.

nqmam_bmw написа:
BMW_POWER написа:.... Кой тук би отказал да плати за нещо три пъти по-малко?....

Не бих отишъл на другия край на земята за да платя "три пъти по-малко". А, не дай си боже, нещо си оставят ръцете (а да не кажа, че и на най-добрите в бранша им се случва) ... така ще ти излезе "евтиното", но не ти се е случвало, за да усетиш тръпката. (дано не ти се случи де).

Пример от преди седмица:

Близък мой познат грък му поискаха 1 100 ЕУРО за имплант на един зъб и частична протеза в клиника в Атина. На същия този човек, за същата процедура, му поискаха 3 200 лв. в клиника в Пловдив. :mhihi:

Земята вече е малка. Човекът е номад, да не говорим, че такъв е бл още от пра-ерата. Просто сега не пътува с тояга и кожа, а с други неща. Не виждам проблем да си хванеш самолета за БГ и да съчетаеш нещата с едно посещение при роднини и приятели. Както ти го каза човека, плащаш 3 пъти по-малко. Да ви имам и златните доктори в Пловдив. Може да е толкова ако материала е от платина. Всичко друго е бла-бла. Ако има кой да му ги даде, ще му иска и 10 000. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Яну 2016, 14:20

Определено е по-добре богат и здрав отколкото беден и болен :mhihi: Ако това е генералния извод ...нищо ново под слънцето . Как да се оправи България ....признавам си не знам . Обаче съм чувал че трябва да има кауза която да обедини един народ за да постигне такива цели . Както е било след 1878г , както е било през , 1908 г както е било 50те години при възстановяването след войната ...
Разрухата и деградацията в българското общество и държавност носи всички белези на същите процеси протичащи и в западния свят . Лошата новина е че при нас всичко се случва с много по-пагубна сила и ефект , а изграждането не един остров на спокойствие и просперитет в България е мисия невъзможна в тоя момент .За да имаш успешна вътрешна политика трябва имаш силна дипломация , силна армия и национални интереси поставени на преден план .Нацианална кауза като например обединение на всички българи в емиграция и сериозна работа на държавата с диаспората , или последователни и незабавни мерки за поставяне образователната система на водеща позиция в обществото :roll: Няма как да си брюкселски лизач на задници и да постигаш невероятни успехи във вътрешен план .Няма как фесове да ти летят над главата , американски сенатори да ти казват какво ще строиш и брюкселски бюрократи да ти подхвърлят огризки за да храниш емигрантите им , а ти да се изживяваш на велик държавник .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Предишна

Назад към Извън Темата