Откраднат Автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: Откраднат Автомобил

Мнение от Denmark » 11 Фев 2016, 0:27

drago_pavlov написа:Да не отварям нова тема - юни месец ни откраднаха колата, която беше застрахована в Булинс на 10000 лв.
Най-сетне излезе решението им и обезщетението е 7800 лв., което не ми харасва.
Та има ли смисъл от обжалване, адвокати и съдилища?
Питам от чисто финансова гледна точка. Дали ще ги взема сега тия пари сега или след 1 година ми е все тая. Да инвестирам в хонорари на адвокати също не ми е проблем, стига да не е загубена каузата.

важното е за теб дали има смисъл.
според мен си търси правата, проблема е в застрахователите, след като ти си плащаш точно. от там нататък теб не те интересува, те да се оправят с полиция или арменския поп или с който искат, за да предотвратяват кражбите.
това са 2200 лв. разлика спрямо сумата, за която си се споразумял. ако за тях 10к не е реална цена, то не би трябвало да ти предлагат такава застраховка.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Фев 2016, 1:14

Denmark написа:ако за тях 10к не е реална цена, то не би трябвало да ти предлагат такава застраховка.
Ако не се бъркам,тази застрахователна сума би била дължима в пълен размер при настъпване на застр. събитие тотализиране на колата към момента на сключване на полицата.Със всеки следващ ден има овехтяване,което обаче би трябвало да се актуализира чак на следващата година при плащане на вноската.Заради това на прима виста изглежда малко алогично и несправедливо.
По въпроса с пазарната оценка и надзастраховането (то наистина е недействително според закона)-тук най-вече вина мисля че имат брокери и застрахователни компании ,както и законодателят.Още една линия,по която сме прецакани,та нищо ново под слънцето..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 11 Фев 2016, 14:36

vlad0 написа:
drago_pavlov написа:
vlad0 написа:интересно ми е на каква сума е била застрахована колата предните години - интересно ми е какво е овехтяването всяка година преди да бъде открадната колата?

Нямам идея, купих я с това каско и след 5 месеца я откраднаха...
Купил съм я за 8500, за 5 месеца съм дал още 4 к по нея - пълно обслужване, гуми, джанти и т.н... И накрая излиза някакъв форумен разбирач да ми обяснява как сам съм си виновен, че колата ми струвала 5-6 бона, пък съм я застраховал за 10 :kuku: Айде няма нужда ;)

някой с е46ца знае ли как му върви застрахователната сума и как я намаляват с годините?

За 320д по шваке стойността за 2014 беше 8000 лв. За 2015 -10% или 7200 лв. Тази година сигурно ще отиде към 6500. А по тази тъпа десет процентова логика, след няма и десет години, е46 ще е безплатен автомобил...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Предишна

Назад към Извън Темата