Как да изберем автомобил 2ра ръка тема
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Как да изберем автомобил 2ра ръка тема
Здравейте колеги, имаше преди години тема във форума за това как се избира автомобил втора ръка и какви са ключовите места на които да се гледа, както и за какво да се гледа. Искам да я пратя на познат, тъй като е лаик и иска да се позапознае, а нямам време да му обяснявам с часове за основните неща. Лошото е че не намирам темата. Някой може ли да ми даде линк или нещо ако си спомня къде мога да я намеря.
Благодарско!
Благодарско!

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Re: Как да изберем автомобил 2ра ръка тема
Boyadjiev написа:Здравейте колеги, имаше преди години тема във форума за това как се избира автомобил втора ръка и какви са ключовите места на които да се гледа, както и за какво да се гледа. Искам да я пратя на познат, тъй като е лаик и иска да се позапознае, а нямам време да му обяснявам с часове за основните неща. Лошото е че не намирам темата. Някой може ли да ми даде линк или нещо ако си спомня къде мога да я намеря.
Благодарско!
https://poleznite.wordpress.com/2008/12/01/avtomobil/
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Re: Как да изберем автомобил 2ра ръка тема
1. Набери нужната информация за автомобила, който ще гледаш.
От коя до коя година е първата и facelift за да гледаш за манипулации по купето.
(луфтове по броните фарове мигачи) разминавания в примерно годините 1992 е37 купе с facelift броня.
Виж всички стъкла дали са еднакакви година и производител.
Аз от като се прекарах с кривата е36-ца, задължително гледам за манулулации по подкалниците (различни болтове,[нитове по горубляне го правят] и т.н.
Като вдигнеш капака, не трябва да има несъответствие межу двете страни имам предвид крепежи,щипки, капачки на фаровете.
Задължително надигам уплътненията на калниците, за да гледам за следи от пребоядисване или друг цвят.
Ако колата има киче на капака, гледам за липсващи щипки по възможност оглеждам за следи от смяна или пребоядисване.
Коша на колата, може да се провери за пребоядисване със спрей като вземеш малко парцалче, напояваш го с кореселин и леко галиш боята най вече около роговете и ботушите.
Ако колата няма пластмасови прагове, не трябва праговете да са по свежи от останалата част на колата!
В полеви условия, задължитело се навеждаш под задната проня и почлеждаш добре купето са следи от удари.
За мен купето е най- важно, всичко друго се прави!
Ако можеш да я гледаш в сервиз приказката е друга.
От коя до коя година е първата и facelift за да гледаш за манипулации по купето.
(луфтове по броните фарове мигачи) разминавания в примерно годините 1992 е37 купе с facelift броня.
Виж всички стъкла дали са еднакакви година и производител.
Аз от като се прекарах с кривата е36-ца, задължително гледам за манулулации по подкалниците (различни болтове,[нитове по горубляне го правят] и т.н.
Като вдигнеш капака, не трябва да има несъответствие межу двете страни имам предвид крепежи,щипки, капачки на фаровете.
Задължително надигам уплътненията на калниците, за да гледам за следи от пребоядисване или друг цвят.
Ако колата има киче на капака, гледам за липсващи щипки по възможност оглеждам за следи от смяна или пребоядисване.
Коша на колата, може да се провери за пребоядисване със спрей като вземеш малко парцалче, напояваш го с кореселин и леко галиш боята най вече около роговете и ботушите.

Ако колата няма пластмасови прагове, не трябва праговете да са по свежи от останалата част на колата!
В полеви условия, задължитело се навеждаш под задната проня и почлеждаш добре купето са следи от удари.
За мен купето е най- важно, всичко друго се прави!
Ако можеш да я гледаш в сервиз приказката е друга.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
5 мнения
• Страница 1 от 1