Мнения за Х6 3.5i и 5.0i
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Мнения за Х6 3.5i и 5.0i
Може ли мнения за посочения двигател 3.5 бензин?Това е двигателя с турбо 306к.с. ,нали така?Доколкото знам на 3-та и 5-та серия се представя добре.Но на Х6 дали няма да му е тежко купето?По-харесвам 5.0 бензин ,но там имат проблем с мотора...иначе това ми е на сърцето.Има ли Х6 5.0 бензин с изчистени проблеми в мотора/примерно определена година,номер на мотор без проблеми и т.н./.Гледам в Германия има доста 5.0 със сменен мотор,това значи ли че няма проблем вече?Та за 3.5 какво трябва да се знае и гледа евентуално?Детски болести?Ще си има ли прилична динамика в това купе тоя мотор?Не мога да свикна с тия дизели и това е.Преди няколко години карах Х5 4.4i и си е друга работата..Сега имам и друг бензинов звяр и не ми се слиза от него /А6 3.0TFSI 300к.с. с компресор/.Ще сменям МЛ-а,че е дизел и ще вземам Х6,но кой бензинов мотор?Бензиновите са с много повече екстри/което за мен е важно/.Джипа ще е от Германия.Надявам се да получа компетентни мнения.Поздрави!
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Re: Мнения за Х6 3.5i и 5.0i
Не е ли 3 литра мотора с две турбини? А другият не е 5 литра, а е 4.8 реално...
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Да де.Написал съм търговските им обозначения...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
На X6 5.0 бензин във Варна Карс единия ми шеф смени гаранционно двигател. Доколкото разбрах не е бил единствен
След определени километри и вече изтекла гаранция същите проблеми почнаха пак и при новия мотор. Джипа се продаде.
Мога да питам утре какво е било точно ако някой го интересува.

След определени километри и вече изтекла гаранция същите проблеми почнаха пак и при новия мотор. Джипа се продаде.
Мога да питам утре какво е било точно ако някой го интересува.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
sambeto написа:Мога да питам утре какво е било точно ако някой го интересува.
Ти верно ли мислиш, че човек дето нито знае какво кара(на TFSI-а му вика компресор

Аз ако имам парите за Х6 не бих питал тук. Бих обиколил дилърите, бих покарал няколко и бих разпитал в официалните сервизи. Никой тук няма да знае по-добре от работниците в сервиза кое, как, колко и т.н. Да не забравяме, че каращите Х6 във форума надали надвишават 5-10 човека

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Четете и техническите форуми, бре! В раздела за F10 си има тема за въпросния мотор, проблем, отстраняването му, че даже и някои интересни цени се споменават! Относно 3-литровия бензин - не мисля че ще му тежи, но разхода ще доближава този на по-големия, според мен. Старите ми шефове имаха Х6-ци, единия беше 35i, другия 35d, бензина също е турбиниран, а и е 20-на коня по-як, та би трябвало разлика да няма. Доколкото знам въпросния 3-литров бензин всъщност са два вида - единия е с една турбина, а другия с две, но не знам в Х6 кой кога се монтира и изобщо дали са и двата или само единия.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- armani78
- кандидат ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:sambeto написа:Мога да питам утре какво е било точно ако някой го интересува.
Ти верно ли мислиш, че човек дето нито знае какво кара(на TFSI-а му вика компресор, ако изобщо го кара
) нито знае обозначенията и видовете двигатели на Х6, но въпреки това има парите ще седне да го мъдри във форума точно какво да си вземе
![]()
Аз ако имам парите за Х6 не бих питал тук. Бих обиколил дилърите, бих покарал няколко и бих разпитал в официалните сервизи. Никой тук няма да знае по-добре от работниците в сервиза кое, как, колко и т.н. Да не забравяме, че каращите Х6 във форума надали надвишават 5-10 човека
Не мислех да го правя,но на такива дребни душици като тебе,трябва да им се отговаря подобаващо!
3.0TFSI,понеже ги няма много-много по улиците за да питаш някой собственик,може да отвориш гугъл и да прочетеш какви са!Това ,че отзад пише 3.0Т НЕ ЗНАЧИ,ЧЕ Е ТУРБО!Мотора е с компресор!Точно както от Ауди са го написали 3.0Т ,така и на Х6 пишат 3.5 и 5.0 .Кое не разбра?
Много добре знам кое какво значи на БМВ,имах преди години Х5 4.4 /карах го 2 години/,дори и сбирки съм организирал и се познавам с доста хора от тук!За радост не познавам а и НЕ ИСКАМ ,да знам за съществуването на такива като теб!
Във форумите/за определена кола/,се намират най меродавни мнения,най вече от хора имали такива коли или от няколкото добри майстори тук,който се съмнявам ти да познаваш..
Съжалявам,че се допускат такива индивиди да серат по- форумите и пречат на останалите, да са си полезни един на друг.За твоя справка/понеже се разбра,че си скъсаняк най мизерен/да ти кажа ,че тук има хора с много по-скъпи коли от Х6 !!! Жалко,че с твоето мислене никога няма да имаш възможноста да се радваш на такива коли.Просто ще си търкаш клавиатурата да спамиш и да преценяваш кой и какви пари има.....Нищо добро не те чака в посредствения ти животец...
П.С. Ще помоля модераторите,да заключат темата/може и да се изтрие/.Благодаря!
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
madafaka_donkele написа:sambeto написа:Мога да питам утре какво е било точно ако някой го интересува.
Ти верно ли мислиш, че човек дето нито знае какво кара(на TFSI-а му вика компресор, ако изобщо го кара
) нито знае обозначенията и видовете двигатели на Х6, но въпреки това има парите ще седне да го мъдри във форума точно какво да си вземе
![]()
от една страна нали за това са форумите и уж групите във фейса - за взаимопомощ наред с всичко останало. Иначе си прав - хората които имат кинтите да си купуват 5-6 литрови мотори на БМВ, Мерцедес и Ауди никого не питат какво, що ами направо скачат и се кефят.
8 мнения
• Страница 1 от 1