Въпрос за зелена карта за Босна

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за зелена карта за Босна

Мнение от bulsara » 27 Фев 2016, 15:18

Здравейте,

Ще пътувам скоро до Босна. Знам, че за там трябва да се купи допълнителна зелена карта. Застрахователят ми иска около 90лв. за нея. Искам да попитам дали има вариант да се плати някаква такса на самата босненска граница и съответно каква е, за да си направя сметка дали да взема зелена карта от България или направо да си платя такса в Босна. Търсих в нета информация и не намерих, затова реших да питам тук, ако някой е пътувал натам и има представа.

Благодаря!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за зелена карта за Босна

Мнение от Фидел Кастро » 27 Фев 2016, 22:42

Ако застраховката ГО си я направил след 1 януари 2016 г. такава карта ти се полага безплатно независимо от компанията.
Ако е преди това наистина могат да поискат, но ми се струва прекалено много. Коя все пак е компанията и включена ли е в калкулатора на веригата офиси SDI. Ако да дори и да не си ползвал посредническите им услуги звънни на безплатния им телефон, но разбира се кажи, че си минал през тях. Надявам се ще те посъветват добросъвестно и са приветливи защото и аз съм се консултирал с тях.
Аз лично ги ползвам от много години за ГО.
За Каско не стават - там трябва да имаш "свой" брокер.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Потребител
Аватар

Мнение от bulsara » 28 Фев 2016, 2:19

Благодаря за отговора. ГО застраховката е преди 1 януари 2016г. (издадена е през месец декември, 2015г.), затова и нямам безплатна такава карта.
Компанията е БулИнс, има я включена в калкулатора на SDI. Конкретно тази ГО застраховка не е минавала през тях, но съм ползвал няколко пъти услугите им и също съм оставал винаги доволен.
Ще звънна на телефона им и ще помоля за справка. Ако все пак условията са същите, може би по-добрият вариант ще е да си взема зелена карта от България, защото не знам какви са таксите на границата на Босна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 28 Фев 2016, 14:23

Олимпик и Булстрад започнаха да издават зелени карти без допълнително заплащане дори при правене на вноска по полици преди 01.01.2016г. Предполагам всички ще го направят в скоро време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Фев 2016, 17:59

35 евра колега платих лятото на връщане от Дубровник.
Изобщо не включих за тях, на границата му викам на митничара нали сте в Европа бре, той се пули и вика не сме :mhihi: , ела си плати.
Не знам дали има промени от миналото лято.

Потребител
Аватар

Мнение от bulsara » 28 Фев 2016, 20:23

Благодаря за информацията, Владо. :) Предполагам, че няма да има сериозни промени в сравнение с миналото лято. За да не го мисля, направо ще си взема оттук зелена карта, в крайна сметка май излиза, че като цена е почти еднакво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 29 Фев 2016, 0:14

Извинявай ако те засягам, но се държиш като голямо бебе .
Аз и колегата ти посочваме какво да правиш ти не ни слушаш или не щеш. :roll:
Това с колегата на връщане от Дубровник е съвсем различен случай и той е виновен, че не се е поинтересувал.
Правилно бошнякът го е накарал да направи застраховка и то скъпа защото този вид нарочно е скъпа. Ако не се лъжа я наричат "гранично застраховане".
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Потребител
Аватар

Мнение от bulsara » 29 Фев 2016, 0:41

Не ме засягаш изобщо. Или трябва да си взема зелена карта, или да си платя там директно на границата. Разпитвам какви са вариантите, за да знам какво да правя. Вариантът, предложен ми до момента от БулИнс, е единствено сертификат "Зелена карта" на посочената по-горе цена, без друга възможност. Единствено с новите ГО застраховки, направени от началото на тази година, зелената карта си идва по подразбиране и е включена в цената, но аз не попадам в тази категория. Не ми е за 80-100лв., просто търся оптималният вариант, така че да си нямам разправии по границите.
По твоят съвет - утре ще се консултирам и с SDI и ще пиша тук какво е станало.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 29 Фев 2016, 8:39

Колега, ако ГО ти е на вноски, помисли дали няма да ти излезе по-евтино да направиш нова полица, вече са минали 3 месеца от текущата.

Потребител
Аватар

Мнение от bulsara » 29 Фев 2016, 10:25

За съжаление е платена изцяло, чак до декември тази година. Мислех и за този вариант, но няма смисъл да анулирам текущата.

Потребител
Аватар

Мнение от bulsara » 02 Мар 2016, 12:53

Взех си "Зелена карта" от БулИнс, да не го мисля на границата. 74лв. за 1 година (в моя случай - до края на валидността на ГО застраховката), няма опция за по-къс период. За новите застраховки зелената карта със сигурност си идва автоматично. Благодаря на всички за съветите! :)

Назад към Извън Темата