Конфискуван автомобил в КАТ при регистрация

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Re: Конфискуван автомобил в КАТ при регистрация

Мнение от kliuna » 23 Апр 2015, 16:31

520i написа:От тогава, ако купувам някаква кола, първо минава каналите, талон на мое име, всичко да е наред и чак тогава плащам парите. Ако щат.

то от тука нататък така ще е ама след дъжд качулка. проверки не знам си какво и пак може да гризнеш дървото. щом видях автотърговец прекаран с коли за 200 хил. лева какво остава за мен къде я купя пре 4-5 години кола, я не. Чакаме още от едно место отговор дали може да се направи нещо, ако не стане ще мислим пак.
Относно мнението на колегата Диянов за което му и благодаря. Щом в постановлението пише че не е установено промяна на символи от рамата и номера съответства на британските документи, според мен няма нарушение по члена който си цитирал. Колкото до писмения отказ ако не стане нищо до няколко дни може да прибегна до това, както казваш като трябва да се подпишеш черно на бяло почваш да усещаш пряката отговорност. Само ме е яд за родителите че се на възраст и се нервират иначе съм го таковал и варела скапан, ама пусто емоционална покупка на кандидат-пенсионери да си ходят с нея по селския баир :banghead: . Пък и не слушат викам им пред нотариуса пишете реално, пуша си отвън излизат с договор под 10% от платеното :dummy:. И класическото за отговор да не купуваме за сефте. е на това обаче им беше за сефте. както и да е отклоних се. ще поддържам темата като има някакво развитие по казуса и благодаря за всички мнения. :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 23 Апр 2015, 22:00

Колега, не се предавай, имаш всички основания да отстояваш правата си. В крайна сметка макар и заводският номер на автомобила да не е непокътнат е установен идентитета на рамата със заводската такава и то въз основа на официални документи. Действай по същество и споделяй как текат нещата- с каквито правни съвети мога да бъда полезен, ще помагам. Иначе в малко по- друга насока- доколкото разбрах автомобилът вече има българска регистрация. При това положение може да се управлява така, тъй като вече имате сключен договор и автомобилът си е Ваш. Регистрацията в КАТ няма отношение към собствеността на автомобила. Разполагаш и с прокурорско постановление, с което удостоверяваш, че автомобилът вече не е предмет на проверка и не се третира като веществено доказателство по образувано досъдебно производство. Единствено ще имаш проблеми, ако решиш да продадеш возилото, тъй като потенциалните купувачи ще се интересуват защо не си регистрирал МПС на твое име.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от genata6 » 03 Мар 2016, 17:10

Колеги и аз да пиша . Използва тази тема

И аз попаднах на кола уж с пробем . На кратко колата е купих регистрирана
всичко платено минах през КАТ канал останаха номерата да и се сложат и ми казаха остава за утре понеже мина времето 4,30 ч.
Та всичко ок , ама на следващия ден ме спират съмение за крадена кола полиция елате с нас уж гледаха , ела тука попълнете един документ за Доброволно предаване . И до там
казаха ми ние ще ви се обадим минаха няколко дена накрая викам аз да се обадя и казах уж няма интервенция по рама после уж имало .
И така колата е месец там . Какво да правя дайте съвет до кога е този срок за там техните справки дали се издирва колата дали е проблема какво става .
В интрес не знам какво се случва нямам информация и какви са процедурите както четов в темата не искам колата ми да стой със години там . Или ако има нещо да ми каза да си търся
проблема да издирвам хора и такива какво може да се направи .

Предишна

Назад към Извън Темата