Маршрута до Австрия през Словения-граници?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Маршрута до Австрия през Словения-граници?

Мнение от petio » 28 Фев 2016, 13:34

Здравейте колеги,
някой от скоирите ще даде ли информция за пътуването до Австрия през Словения и Хърватска. Това, което ме притеснява са бежанците и затварянето на границите. Има ли опашки и забавяния? Искам да си сметна що годе нормално пристигането и настаняването. Няколко часа по границите определено ще скапят графика :bang: . Последните няколко месеца не съм пътувал на там и в нета нищо не пише :help: .
Благодаря ви предварително!

Потребител
Аватар

Re: Маршрута до Австрия през Словения-граници?

Мнение от di6eto » 28 Фев 2016, 14:39

Последно минах от там Септември,когато беше най-тежката криза- 3 часа изчакване,може би по-малко. Което си е нормално,като се има в предвид ,че си беше Неделя. Избягвай Петък и Неделя и няма да имаш проблем.

П.С. Разгледай маршрут без тунели(спестяваш доста евро и виждаш невероятна природа)- това е за Австрия

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 28 Фев 2016, 19:44

Моето инфо е от декември...тогава нямаше проблеми ;)
Аз лично пътувам през нощта, гледам рано сутрин да съм в Австрия и никога не съм чакал повече от 5-10мин на граница...
Реално ако не пътуваш посока Villach или Graz, по-добре си мини през Унгария...3000форинта винетка и спестяваш от тунели ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от petio » 29 Фев 2016, 9:36

Крайната цел е точно над Вилах. Ще трябва да използвам "Балканския маршрут" :( .
Има колеги, които са ходили на ски тази зима. Нека се включат. Мисля, че ще е полезно за всички.
Благодаря на отзовалите се!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от бабъл » 29 Фев 2016, 20:37

Преди 2 седмици пътувах, няма опашки и чакане никъде ! Гледат личните карти и пускат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от petio » 14 Мар 2016, 13:52

Здравейте колеги,
завърнах се след пътуването и мога да кажа, че единственото предизвикателство по пътя е човек да мине дупките до българската граница.
Нататък всичко е ОК.
Горивото - дизел по пътя навсякъде се върти около 1 евро. В Австрия е най-евтино - 0,95 евро/л. Словения и Хърватска 1.05 евро на литър. Сърбите и те тука някъде, зависи колко ви метнат в курса. За това плащане с карта и превалутиране по курса на БНБ :mhihi: .
Поздрави на всички!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 14 Мар 2016, 15:53

petio написа:Здравейте колеги,
завърнах се след пътуването и мога да кажа, че единственото предизвикателство по пътя е човек да мине дупките до българската граница.
Нататък всичко е ОК.
Горивото - дизел по пътя навсякъде се върти около 1 евро. В Австрия е най-евтино - 0,95 евро/л. Словения и Хърватска 1.05 евро на литър. Сърбите и те тука някъде, зависи колко ви метнат в курса. За това плащане с карта и превалутиране по курса на БНБ :mhihi: .
Поздрави на всички!

:yes: И внимавайте къде паркирате, че една разходка до Братислава стъпи на 150 евро за паяк и такси до наказателния паркинг, а в Австрия е почти двойна глобата :dummy:

Назад към Извън Темата