Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

Мнение от fitter » 20 Мар 2016, 13:48

Като се сетя за прегледите на автобусите и камионите направо ме хваща страх да карам по родните пътища. Няма такава държава. От там да започнат господата с костюмите, не да се занимават със сполери и чипове. Кола с ЧИП е в пъти по безопасна от такава без спирачки и фарове светещи в насрещно движещите се.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

Мнение от TNT » 20 Мар 2016, 14:07

fitter написа: Кола с ЧИП е в пъти по безопасна от такава без спирачки и фарове светещи в насрещно движещите се.

Не четеш внимателно темата :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Мар 2016, 15:17

Проверяваха ги фаровете, последно миналата седмица. Бяха регулирани на око на стената на голям супермаркет, казаха добре са :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 20 Мар 2016, 15:43

Хаос написа:
@2bar написа:Спойлерът ако е оригинален, става, ако е някаква еФтина реплика и ти си в отборът на тези, които се опитват с пръдня боя да направят.

уф ама съвсем нищо не каза

ми казах истината, ако не ти отърва е друг въпрос. Макар, че и в друга тема те бях питал - като никой не те пита, защо се обаждаш?

Едно не мога да разбера - след като прегледа е парлама и всички сте на мнение, че колите са ви 100% изрядни, защо не подадете писмено възражение? В случая става въпрос за услуга, която не е извършена. Не работил газанализатора, устройство за настройка на фарове и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 20 Мар 2016, 22:36

fitter написа:
Като стана въпрос за осветяване с фарове назад в темата, споделете че ми е интересно някога при ГТП да са ви проверявали нивото на фаровете? Аз съм активен водач от 14 години и такова нещо не ми се е случвало въпреки , че във всеки пункт е имало такова устройство.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да! Вчера минах на преглед, ако искат могат всичко да проверяват. Все пак ги разпитах, казаха , че пак има вратички :winky:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 20 Мар 2016, 23:21

Аз да си се оплача са тука за да ми олекне от един много разпространен тунинг, който ми бърка в здравето. Черен мат кола с черни задни светлини. Напрао като почнат си ги пръскат с некви спрейчета и нощно време ги виждам малко преди да съм ги размазал в тъмницата изпитвам силен вътрешен дискомфорт. А ако вземе го ударя накрая ще съм и виновен. Другите любимци са ми с ксеноните на фарове без липа и тия със светнатите дълги вместо дневните светлини.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 20 Мар 2016, 23:46

апелирам към смекчаване на тона ви един към друг.
относно двамата колеги ,чиито диалог трябваше да изтъркам ,моля да си пишат
на лс. или да разменят мейли,телефони,домофони и др. подобни.
мерси на колегата,който използва бутона за доклад :clap:
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 21 Мар 2016, 20:24

според мен е добра идея, не за спойлерите де, но за окачвания/генерация/фарове/и най-важното емисии. миналото лято бях в БГ и едно от първите неща, които ми направиха впечатление беше именно нечистия въздух. качвахме се до Копито да видим София привечер, ами то нищо не се виждаше..(а и беше пълно с боклуци горе, друга тема...btw снимаха някакъв филм с разни черни джипки и военни, някой да знае нещо?)

не разбирам как може някой трезво мислещ човек да е против това, та то е за нас.

колегата дето писа за Германия, и в Дания е така с прегледите. естествено има и разни коли дето не трябва да са на пътя, но са изключителна рядкост.
като цяло хората предпочитат да си купят ново Пежо отколкото 10 годишно БМВ.

иначе случайно видях тоя пост някъде във форума:

Gqbriel написа:А по върпоса с катализаторите - пари за това няма да дам със сигурност...по-добре да ги разкарам АКО мога...но за тая смотана държава пари да пазя въздуха ,определено не бих дал освен ако не е единствено решение и не би се отразило на колата,ти твоите от къде ги поръча ?

та така погледнато, единствено строг контрол би помогнал
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 21 Мар 2016, 21:00

С тези предложения май някой пак се е опитал да мисли и да симулира дейност. :kuku:

В момента закона си е ОК. Проблем са тези, които правят промени и не ги узаконяват, а за такива има предвидена солидна глоба. Решението е прилагане на закона, а именно контрол.

Ако следваме логиката на предложението за промяна на закона, то трябва да се забрани движението на спортни автомобили и не само. Пълен абсурд.

Скоро сигурно и ако не сте си платили кабелната, няма да може да се мине ГТП :no:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Мар 2016, 21:10

Club BMW написа:Ако следваме логиката на предложението за промяна на закона, то трябва да се забрани движението на спортни автомобили и не само. Пълен абсурд.

Би ли дефинирал "спортни"?

Щото не ми звучи като "състезателни" какъвто можеш да регистрираш в КАТ и няма да имаш проблеми с измененията май ...

Аз смятам, че е кьорфишек и тъпотия цялата работа ама що се правиМЕ, че не разбираме къде е проблема?

У нас всеки иска да си прави квото си иска, което води до това, че накрая всичко е забранено за всички ...
Като цяло нямаме самосъзнание за либерални правила та не се учудвайте като се налагат тъпи рестрикции :wave:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 21 Мар 2016, 22:18

Нещо се опита да кажеш ли?

Кое по точно не разбра от коментара ми, че закона в момента е ОК, но няма контрол. Глобата в момента варира от 2000 до 7000 лв.

Няма как да подкрепям предложения за промени в закона от хора, които не са компетентни и си противоречат...

Без технически преглед за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и ауспуси

Искат високи глоби за автомобили с подобрени двигатели в новия Закон за движение по пътищата

Според Ципов не само за гонките трябва да има глоби, но и трябва да се въведат по-високи санкции за неправилно изпреварване,
превишена скорост и изменение на параметрите в двигателите. ”В гонките участват автомобили с подобрени параметри в двигателите,
това обаче не се извършва по закон. И сега има санкции, които са предвидени в закона, но те са за части от други коли,
но за такива промени като чипове, спойлери и ауспуси няма”, обясни той и предложи в новия Закон да бъде включен текст,
който да предвижда автомобили с изменени параметри по двигателите да се контролират от техническите прегледи, а служителите,
които ги извършват да носят отговорност, ако дадат преглед на тези коли.
В момента промените в двигателя и конструкциите на автомобилите са разрешени от Закона, но след Технотестове,
които измерват дали за даден автомобил това е допустимо, но голяма част от шофьорите на тунинговани автомобили не правят това.
Ципов заяви още,че лицата, които се привличат като обвиняеми за гонки ще се привличат и за други престъпления.
Това е предвидено в промените в Наказателния кодекс, които ще допълват промените в Закона за движение по пътищата.

Тоя "умник" да прочете какво е изменение в конструкцията на ППС и тогава да пише дали няма глоба за това което твърди, че и предложения тръгнал да прави :kuku:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 21 Мар 2016, 22:39

Club BMW написа:Нещо се опита да кажеш ли?

:mhihi: Не бе аз питах ... нищо не съм казвал ...

Ти не ми каза кви са тия "спортни" автомобили?

Няква категория ли са, описани ли са някъде и как ще ги забраниш като са произведени от лицензиран производител на МПС.

В тъпия проект няма нищо конкретно и не виждам как изобщо ще функционира ...
Няма децибели нито видях дефиниция кой ауспух е легален и кой не ...
Спойлер кво е също не виждам да е дефинирал някой ...

но не това питах теб ;)

пп. нищо лично дет се вика ама е така си разтегаме локуми по 100 страници с някакви никакви съждения ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 21 Мар 2016, 23:28

K_Ilkov написа:
Club BMW написа:Нещо се опита да кажеш ли?

:mhihi: Не бе аз питах ... нищо не съм казвал ...

Ти не ми каза кви са тия "спортни" автомобили?

Няква категория ли са, описани ли са някъде и как ще ги забраниш като са произведени от лицензиран производител на МПС.

В тъпия проект няма нищо конкретно и не виждам как изобщо ще функционира ...
Няма децибели нито видях дефиниция кой ауспух е легален и кой не ...
Спойлер кво е също не виждам да е дефинирал някой ...

но не това питах теб ;)

пп. нищо лично дет се вика ама е така си разтегаме локуми по 100 страници с някакви никакви съждения ...

Явно не си схванал какво съм написал. Затова задаваш и излишни въпроси.

K_Ilkov написа:пп. нищо лично дет се вика ама е така си разтегаме локуми по 100 страници с някакви никакви съждения ...

Виждам, че това са ти силни страни :yes:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 22 Мар 2016, 9:26

Абе да бе ... :lol:
Изображение

...

Предишна

Назад към Извън Темата