За и против RunFlat гуми
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
За и против RunFlat гуми
Темата е доста коментирана, но и технологиите напредват и гумите се променят.
Та покрай скорошен горчив опит с нашенските дупки, ссе замислих за пълноценна резервна гума и рънфлат. Особено когато трябва да караш със над 17 Цола и патерицата се пука като балон ...
Та покрай скорошен горчив опит с нашенските дупки, ссе замислих за пълноценна резервна гума и рънфлат. Особено когато трябва да караш със над 17 Цола и патерицата се пука като балон ...
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Re: За и против RunFlat гуми
Карал съм 2, 3 години по собствено желание с рън на 18", миналата година си взех чисто нови обикновенни, разликата беше, все едно се возиш в нова кола. Минусите са доста, по-тежка, по-скъпа, по-рядка гума, при сериозна дупка директно заминава джантата, вози като каруца, не вижда абсолютно никакъв смисъл.
P.S ааа и забравих да ти кажа
, тая патерица я изхвърили на далече и си сложи нормална 17" или 18" имаш достатъчно място.
P.S ааа и забравих да ти кажа

Последна промяна 100imenov на 21 Мар 2016, 23:41, променена общо 1 път
100imenov написа:Карал съм 2, 3 години по собствено желание с рън на 18", миналата година си взех чисто нови обикновенни, разликата беше, все едно се возиш в нова кола. Минусите са доста, по-тежка, по-скъпа, по-рядка гума, при сериозна дупка директно заминава джантата, вози като каруца, не вижда абсолютно никакъв смисъл.
спомням си със Е60тка минаваме през адската дупка със 100-чка, окачването издрънча на умряло
стигнахме си до дестинацията, на другия ден се разхождахме, на третия ден на връщане по магистралата с 180 светна за налягането в гумите и намалихме на 100. В София вече се оказа, че гумата спада и се наложи закупуване на нови десни гуми, което означаваше нови 4 гуми... без рънфлат си оставаш на пътя при такава дупка в добрия случай, в лошия обираш някоя мантинела/дърво/според късмета. И пак си купуваш 4 гуми...
Рънфлата е твърд и шумен, но надежден.
На М5-тиците не слагат рънфлат, защо ли?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Аз смисъл видях, когато с липсващо парче от гумата успях да се прибера до София от Серес.
Истината е , че на съвременен автомобил си заслужават, а и вече не са толкова много по-скъпи, както бяха до доста скоро.
Но е вярно , че ако с обикновена гума при голяма яма се разминаваш често със спраскана гума и крива джанта, то при рънфлет със същата скорост и същата яма джантата направо се чупи, та понякога и не само тя. А в днешно време обикновените гуми не гърмят толкова лесно, особено ако са си в експлоатационния период и в тоя смисъл не са по-несигурни.
Аз лично предпочитам патерица в багажника и обикновени гуми. Минус е, че ако колата от завода е настроена за рънфлет, упралвението почва да страда с обикновените гуми, но ти не питаш това.
Истината е , че на съвременен автомобил си заслужават, а и вече не са толкова много по-скъпи, както бяха до доста скоро.
Но е вярно , че ако с обикновена гума при голяма яма се разминаваш често със спраскана гума и крива джанта, то при рънфлет със същата скорост и същата яма джантата направо се чупи, та понякога и не само тя. А в днешно време обикновените гуми не гърмят толкова лесно, особено ако са си в експлоатационния период и в тоя смисъл не са по-несигурни.
Аз лично предпочитам патерица в багажника и обикновени гуми. Минус е, че ако колата от завода е настроена за рънфлет, упралвението почва да страда с обикновените гуми, но ти не питаш това.
Рънфлат-а е мама с минивана като се натресе в някоя дупка да не остане с децата край пътя и да закъснее за тренировките на децата.
За всеки друг сценарии резервната гума е най- добро решение...
За всеки друг сценарии резервната гума е най- добро решение...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- mambata_943
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квото дойде
Хаос написа:100imenov написа:На М5-тиците не слагат рънфлат, защо ли?
защо ?
- ///M fanatik
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///М
Миналата година сложих такива и имах усещането, че не карам моята кола. За щастие не ми се е налагало да им изпробвам качествата, но минах пак на "нормални".
Are you /// M enough ?
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
mambata_943 написа:Хаос написа:100imenov написа:На М5-тиците не слагат рънфлат, защо ли?
защо ?
И на мен ми е доста интересен този въпрос.
защото м5-цата с тия тесни смешни гумета отзад й трябва всичкото сцепление дето може да й го предложи една хубава гума...
а рънфлат-ките винаги са били и са гуми-каменарки...подходящи за... виж ми по-горния пост
а рънфлат-ките винаги са били и са гуми-каменарки...подходящи за... виж ми по-горния пост
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Благодаря ви за полезните мнения - явно спора е решен.
А патерицата е ясно че се изхвърля - на 323ката изкарах 100км с патерица, но на 330ката не изкара и 2 км ....
Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
А патерицата е ясно че се изхвърля - на 323ката изкарах 100км с патерица, но на 330ката не изкара и 2 км ....
Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
10 мнения
• Страница 1 от 1