Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ
Модератор: Общи модератори
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: Кожен салон, ЗА и ПРОТИВ
Какви "найлони", колега?
Да не би да искаш да кажеш, че Dakota, Nappa, Nasca, Merino са изкусвени кожи и даваме по 5-6 хиляди отгоре само за да сме горди и да си ги мажем с кремчета ли?
Nasca и Merino са УНИКАЛНИ кожи - супер меки и луксозни.
И кви са тия музейни Е36-ци дето ми ги пишете тука и са ви критерий за качество и лукс, не че нещо ама годината е края на 2015, а това е 25 годишна 3-та серия, т.е. най-обикновеното BMW произвеждано тия години.
Разбира се всеки има право на мнение и има различен вкус, но да се натяква как хората с кожи са някави превзети шматки е меко казано нелепо.
Да не би да искаш да кажеш, че Dakota, Nappa, Nasca, Merino са изкусвени кожи и даваме по 5-6 хиляди отгоре само за да сме горди и да си ги мажем с кремчета ли?

И кви са тия музейни Е36-ци дето ми ги пишете тука и са ви критерий за качество и лукс, не че нещо ама годината е края на 2015, а това е 25 годишна 3-та серия, т.е. най-обикновеното BMW произвеждано тия години.
Разбира се всеки има право на мнение и има различен вкус, но да се натяква как хората с кожи са някави превзети шматки е меко казано нелепо.
Only dead fish follow the stream...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
JTD написа:bum_bum написа:Ако беше Алфа на тия години щеше или да е в Надин или да струва 4000лв.
Най-новото и модерно БМВ, което съм имал е е36 тъй, че не знам. Новите може и да са с изкуственяк, толкова по-зле за тях. Но честно казано не ме и интересува.
Пак отново се мъчиш да изместиш фокуса с Надин и т.н.
Работата е там, че повечето седалки на БМВ към този момент на пазара са 100% винил и нямат нищо общо с кожата.
Само най-големите и скъпи салони са с истинска кожа, както и на 7-цата. Всичко под това е масовка с наелон.
Ама иначе сме горди като купуваме кремчета да си мажем найлона по седалките и да споделяме наляво и надясно, че имаме кожен салон, което реално е и причината за закупуването му, а не само за това, че ще може да бършеш по-лесно пюрето от седалката на детето ти.
90% сигурно и повече е чисто и просто гъзария и нищо друго.
А най ми е яко с израза "облак прах". Нека някой да дойде и да ми удари колкото си иска седалката и да видим дали ще излезе прах. Да, всеки маже кожата с кремчета, лосиончета и екстракт от костен мозък на жаба, ама никой не може да мине за 2 минути с прахосмукачката една елементарна седалка, когато си мие колата.![]()
Нека някой ме обори за примерите, които съм дал по-горе в негатив срещу кожата. Да, като казваш реалността, придобита от опит, то няма какво да се каже освен, че не съм гледал обективно на нещата.
Както казах най-новото БМВ, което съм притежавал е е36 и там кожата си е съвсем истинска.
Трудно ми е да повярвам, че слагат фалшива кожа на новите, но не изключвам да е вярно което е изключително жалко за кола от подобен клас.
Едната ми кола е с кожа, другата с плат и алкантара. В тази с плат се вози детето и проблем с цапането няма, защото не яде пюрета. Иначе самия салон си е доволно позацапан, но предполагам може да се изпере.
Вида на кожения салон обаче е безкрайно по-добър за мен и само тази причина напълно ми стига да не се интересувам от друго.
K_Ilkov написа:JTD написа:Да, като казваш реалността, придобита от опит, то няма какво да се каже освен, че не съм гледал обективно на нещата.
Да, аз казах, че не гледаш обективно щото кожата има плюсове![]()
Има и минуси, които си отбелязал ...
Просто няма универсална истина!
И сигурно само ти си с опит? Или си последна инстанция по въпросите на кожата ли, кво? Дерматолог ли си нещо ...
А защо все си мисля, че това е форум и всеки има право на мнение.
Ето, аз съм споделил моето, ама по някаква причина не ти харесва.
Ти изброй плюсовете на кожата и всеки нека си прави извода.
Дали да го купува заради визията или заради комфорта. Защото в крайна сметка нещата се свеждат до този елементарен избор. Ти ако го купуваш заради визията, ОК, лошо няма. Аз ако не го купувам заради самите му характеристики при всекидневното ползване, то пак мисля, че е ОК това. Но на теб ти пречи моето мнение. Лошо няма. Въпроса е да не влизаш в личностен спор, а просто си кажи мнението. Другите си имат глава на раменете и да отсъждат кое е правилно и кое не, нали?
Или викаш ти трябва да имаш последното мнение и да държиш заяждащ се тон. Който тон знам от къде е провокиран, но разбери, че като не съм на твоето мнение за други теми, това в моите очи е ок и за мен ти не си враг. Ама явно за теб е обратното и гледаш при всяко мое мнение да си на "въпреки че" Пак, лошо няма.
Аз пък няма да се принизя на твоето ниво и ще ти пожелая лек ден и да бъдеш жив и здрав, какъвто и да е твоя избор.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Скивай сЯ моето първо мнение по темата и твоето,
па след това ще си говорим кой чие мнение приема или не приема кефи и тн
Опитах се да ти кажа, че ти е в повече апломба ... ама нещо не ме разбра май ...
Жив и здрав и ти
па след това ще си говорим кой чие мнение приема или не приема кефи и тн

K_Ilkov написа:vicho написа:обикновено тези, които НЯМАТ кожен салон обясняват колко е гадно
всъщност е страхотно (в момента съм с алкантар и плат и ме кефи, но кожата май ми харесва повече)![]()
ЗА! Кожено рекаро с подгрев (по възможност)
Позволяваш ли да има и други мнения?![]()
БМВ-та квито съм имал - плат рекаро, полукожа рекаро, кожа с подгрев и клима, кожа рекаро без нищо... в този ред
Мен кожата не ме кефи - запарва лятото, зимата е кокал ...
Единствените плюсове за мен са, че се чисти лесно и изглежда по-добре.
От друга страна не е толко драма, как дойде
JTD написа:Яко. Кожата била по-добре. Ама трябвало да си внимателен, за да не я надереш, нищо. Ама зимата си замразяваш сперматозоидите, а лятото ги сваряваш. Ама и да я мажеш като бебешко дупе. Ама да търсиш и сянка за колата. Ама и фолио да си си сложил. Ама след всяко малко по-дълго каране си изпотен като след олимпийска тренировка. Особено важно като отиваш някъде на среща. Ама и че може да паднеш от нея, защото се хлъзгала. Ама се и напуквала. Ама трябва да дебнеш някой случайно да няма нещо малко по-остро на гъза, за да не ти остави деруга.
Ама накрая било по-добре. Страхотна логика.
Опитах се да ти кажа, че ти е в повече апломба ... ама нещо не ме разбра май ...
Жив и здрав и ти

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:Опитах се да ти кажа, че ти е в повече апломба ... ама нещо не ме разбра май ...
Жив и здрав и ти
Много добре съм чел мнението ти и точно за това видях очевидно заяждане конкретно с мен.
Отделно, че като си кажа мнението, то казвам това, което мисля. А все си мисля, че мога да съм уверен в мнението ми. Не мисля, че трябва да подхождам със страх или неувереност в изразите ми, като се надявам на някой да ме поправи.
Ако не знаех какво да мисля, то аз щях да съм автора на темата, не мислиш ли? А е важно за автора да събере максимално мнения по въпроса от всички гледни точки, защото трябва да направи своя избор. А лично ако видиш нещо, което съм написал грешно, то цитирай го и кажи с кое не си съгласен с пример. Пък накрая всеки да си изгради собствената хипотеза в крайна сметка.
За пример - аз направих най-елементарния ответен отговор за праха от седалката, че това реално е глупост от моя гледна точка. И то е глупост защото никой не им пуска по една елементарна прахосмукачка на всяко миене на колата. Ако и с кожата никога не я измиеш, да не мислиш, че няма да потънеш и там в прах и мизерия?
Ама хората са свикнали да си мажат кожата едва ли не всеки месец, дават се десетки, а понякога и стотици левове, ама не дават 2 лв. за една елементарна прахосмукачка на 2 седмици. Ако ти имаш обяснение на това, то лично аз нямам. Ама накрая седалките били виновни, че имали прах, а не поддръжката, която е 10 пъти по-лесна от всяка кожа, била тя и балатум реално.

Поздрави от мен и не съжалявам, че си изказвам мнението, било то и по убеден начин.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Elesar74 написа:трябва да внимаваш с какви "гащи" сядаш, ако са с капси и други такива по тях, риска да повредиш кожата е голям. Светлата кожа пък лесно се цапа, трудно се чисти и изобщо поддръжката си е важна. Лятото кожата се нагрява и сядането е неприятно, зимата пък е студена и трудно се стопля. Това да кажем, че се решава с отопление на предните седалки, но и на задните се возят хора все пак, а там няма такава възможност. После, лятото гърба ти е все е потен, ако и да работи климатика, което пък е предпоставка направо да се разболееш.
Всичко това е вярно, но въпреки всичко ми е едно от ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ неща при избор на кола. Изглежда страхотно, чувства се страхотно... чисти се лесно, включително от течности, мазнотии и каквото се сетиш. ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕКСТРА е това за мен - кола без не си купувам.
За поддръжката - мажа като се сетя с тоя крема на БМВ. Като нов е моя салон. Около веднъж на месец, някога и по-често.
- ryan83
- gangstera
-
- Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION
Кожения салон е задължителна екстра за мене! Вътре като седнеш е по-удобен, по-комфортен има визия, за разлика от плата и с подгрев зимата всичко е 6
Лятото повече се спарва ама тва се преживява..

Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

можеш да имаш всичко

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Пичове, дайте идея как да изчистя замърсен салон (плат) на 20+ год. кола.
Има ли някаква серия продукти вършеща работа, да вадя седалки и да действам с маркуча или има някой "факир" от Пловдив, който ги умее тези неща?

Има ли някаква серия продукти вършеща работа, да вадя седалки и да действам с маркуча или има някой "факир" от Пловдив, който ги умее тези неща?

Ако имаш малки деца- кожен салон с неперфорирани седалки. Ако нямаш- все тая. Каквото ти хваща окото повече.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
nqmam_bmw написа:Пичове, дайте идея как да изчистя замърсен салон (плат) на 20+ год. кола.![]()
вземаш си препарат "обезмаслител" , за препоръчване с пулверизатор който като пръска го разпенва.... пускаш обилно и търкаш с мека четка тип за обувки > http://www.bg.all.biz/img/bg/catalog/43614.jpeg
обаче трябва да имаш прахосмукачка за мокро чистене - т.е. да може да изсмуква вода - слагаш й най-тънката дюза/накрайник и изсмукваш седалката, след това може да напръскаш с вода (старо шише от препарат за стъкла само водичка сипи) и пак изсмукваш ... ако се наложи (излиза много мръсотия или остава на петна плата) пръскаш пак с обезмаслител и т.н.
ако НЯМАШ прахосмукачка, с микрофибъри може да избършеш седалките защото те попиват течности добре и ще поемат мръсотията от плата, но няма да е толкова ефективно и ще трябва повече време да съхнат
https://www.youtube.com/watch?v=Y2yiBJSlnuw
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
host написа:...
Благодаря колега, само се чудя дали няма да стане салонът на петна (светъл е) след като го намокря и опитам после да подсуша.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
ако добре си изплакнал и подсушил няма проблем