Паста за драскотини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Паста за драскотини?

Мнение от mit-kong » 18 Апр 2016, 6:25

Гледам, че много се хвалят някакви пасти на 3М за заличаване на драскотини, които никога не съм виждал в никой магазин. Можете ли да ми кажете от къде да ги намеря? Били различни номера според абразивноста им. Ако ми кажете и кой номер ми трябва за премахване на леки драскотини само от лака на колата и кой номер е за пастиране след това, така че да залича драскотините напълно, ще съм много благодарен? :bchug:
Изображение

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Re: Паста за драскотини?

Мнение от POL_Starshi » 18 Апр 2016, 7:57

3M продават почти във всички магазина за авто-бои! Там също ще ти дадат подробна информация за номера в зависимост от това какво искаш да постигнеш, но ако е дълбока драскотина едва ли ще ти помогнат! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Апр 2016, 10:21

Ако с нокът "закачаш" по драскотината - няма да стане само с полиране, имай го предвид. Това е за боя, лака е одран поне до боята.

Драскотини винаги се вадят само от лака, ако е стигнало до боята - няма смисъл :) По принцип абразивността на пастата се избира според твърдоста на лака... винаги можеш да хванеш най-абразивната, но на мек лак може да не е добра идея... ако е само една драскотина, можеш да я търкаш само с една паста, само драскотината... Ако абразивната паста не оставя драскотини по боята, няма да ти трябва втора паста след нея... ако вземеш прекалено абразивна, а драскотината е много голяма, тогава наистина ще имаш нужда от поне 2 пасти, понякога 3, за да стане перфектно :)

Ако искаш снимай, да видим за какво иде реч.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 18 Апр 2016, 13:28

Ако е по дълбока може да ползваш на TURTLE WAX COLOR MAGIC която има вътре едно червило със цветът които си избрал така като минеш със него и после със пастата и горе доло се покрива но няма да стане както ако се боядиса детаила.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 18 Апр 2016, 17:15

На много места четох, че ако се шкурне с 2000 преди това помага. Но малко ме е шубе да почна да си шкуркам колата, дори и лекичко един два пъти. Как бихте ми препоръчали да постъпя? :dunno:

Също така по-добре ли е с машина (имам една от Практикер за 50лв) или на ръка би било по-добре?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Апр 2016, 20:58

Шкуренето е да загладиш ръба на драскотината и да не пречупва светлината така, че да се вижда. Както ти е казал Моллов, само ако е надран лака. В противен случай с разните коректори с точен цвят или цветна паста, но пак ще се вижда.
Изображение

Назад към Извън Темата