Продажба на имот без посредник

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Продажба на имот без посредник

Мнение от Владо » 11 Окт 2015, 18:37

Без нотариус не става... Внимавай с 10-те % и банковите "гаранции" :banghead: .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 11 Окт 2015, 23:06

Biankonero написа:Не знам защо изобщо обмисляш контакт с агенция, като те реално няма да свършат нищо - ще го пуснат в имот.бг и в още няколко сайта и само ще отключват на евентуални купувачи. Ти каза, че имаш време да осигуряваш огледи, така че само ще си утежниш продажбата с агенция.

Не разчитам на агенция колега, просто се чудех, че ако ме налазят, също е вариант те да намерят клиент, а моите условие да си е твърдата цена. В крайна сметка нямам нищо против брокерите, но не виждам причина да им плащам комисионни. Виж ако съм купувач, тогава може и чрез брокер да се търси жилище, но при положение че продавам :dunno:

Bogat-Beden написа:След това ме чака обратната процедура-покупка,но пак ще се старая да избегна посредник(или поне от моя страна),без да бъда по никакъв начин некоректен към тях разбира се!Предполагам преди покупка не е лошо консултация с адвокатче,проверката за тежести човек може и сам да си направи.. :roll:

И на мен ми предстои покупка колега, но първа трябва да отметем продажбата :mhihi: За покупка обаче задължително консултация и пълна проверка на имота с адвокат/нотариус. Може да излезат и други обстоятелства по имота, не само тежести...

Демирев написа:Сложи си лого на снимките и някакъв твой тел.номер върху снимките че иначе на първата минута ще ти ги откраднат!

И както писаха задължително давай някакъв телефон който е от предплатена карта - защото ще продължават да звънят половин година след продажбата!

Мерси колеги, много полезен трик срещу спама :yes: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i 1996г.

Мнение от georgi_1986 » 21 Апр 2016, 20:08

При подписване на предварителен договор и даване на капаро трябва ли да се ходи при нотариус да завери този предварителен договор?

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 21 Апр 2016, 20:09

georgi_1986 написа:При подписване на предварителен договор и даване на капаро трябва ли да се ходи при нотариус да завери този предварителен договор?

Не знам дали трябва, но аз бих го направил. :yes:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Апр 2016, 21:39

Принципно не.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 21 Апр 2016, 21:45

Скоро продадох един имот и нотариуса си свърши цялата работа. Направо ме хвана яд че преди това плащах комисионна на агенция когато го купувах.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 21 Апр 2016, 21:57

Нито продажбата нито покупката е толкова страшна .
Един доверен адвокат е за предпочитане. А брокерите просто ме отвращават вече. 99% са някакви голтаци готови на всичко за да вземат лев.
Тези дни гледах апартамент , който харесах в зона Б5 ...но УЖ .Оказа се в блок на 200 метра от гетото на ул Баталова воденица а това е условието ми Н1 към брокера- далече от цигани!!! Аз съм от Пазарджик ... :mhihi:, но за 10 мин и 5 приказки със хора от района всичко блесна. И като ми звънна брокера и го питам мрънка - "ами как ?ама не !ама не знаех "
А колегите продавачи дайте данни за жилищата, които продавате. Аз търся да купя.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 21 Апр 2016, 23:44

защо в чужбина да си брокер на имоти даже се води престижна професия, а в българия са толкова оплювани? Някой може ли да каже откъде идва разликата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Апр 2016, 7:49

От това, че в чужбина се смята за нормално посредник по дадена сделка да получи комисиона за това, а в БГ се смята за висша тарикатщина ако успееш да преебеш посредника :D

От това, че в белите държави хората се занимават с това, което умеят и оставят непонятните им неща да се свършат от специалист по темата. За което е резонно да се плати.
А в БГ всеки разбира от всичко и "може и сам да си го направи" :D
Загубеното време и нерви не го слагаме в сметките.... важна е само финансовата част.

В конкретния случай смятам за резонно брокерите да търсят комисиона само от купувачите и за това подкрепям дадените съвети нагоре.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Апр 2016, 7:54

zazomazo написа:От това, че в чужбина се смята за нормално посредник по дадена сделка да получи комисиона за това, а в БГ се смята за висша тарикатщина ако успееш да преебеш посредника :D

От това, че в белите държави хората се занимават с това, което умеят и оставят непонятните им неща да се свършат от специалист по темата. За което е резонно да се плати.
А в БГ всеки разбира от всичко и "може и сам да си го направи" :D
Загубеното време и нерви не го слагаме в сметките.... важна е само финансовата част.

В конкретния случай смятам за резонно брокерите да търсят комисиона само от купувачите и за това подкрепям дадените съвети нагоре.

Принципно съм съгласен с тези твърдения, но се замисли какви са масовите брокери тук и какво знаят и могат. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 22 Апр 2016, 8:01

cod-cdbp написа:...

Принципно съм съгласен с тези твърдения, но се замисли какви са масовите брокери тук и какво знаят и могат. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Принципно си прав, но в една бяла държава пазара на услугите се саморегулира и изхвърля некадърните зад борда
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Апр 2016, 8:07

zazomazo написа:
cod-cdbp написа:...

Принципно си прав, но в една бяла държава пазара на услугите се саморегулира и изхвърля некадърните зад борда

Именно :yes:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата