Продажба на имот без посредник
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Re: Продажба на имот без посредник
Без нотариус не става... Внимавай с 10-те % и банковите "гаранции"
.

Biankonero написа:Не знам защо изобщо обмисляш контакт с агенция, като те реално няма да свършат нищо - ще го пуснат в имот.бг и в още няколко сайта и само ще отключват на евентуални купувачи. Ти каза, че имаш време да осигуряваш огледи, така че само ще си утежниш продажбата с агенция.
Не разчитам на агенция колега, просто се чудех, че ако ме налазят, също е вариант те да намерят клиент, а моите условие да си е твърдата цена. В крайна сметка нямам нищо против брокерите, но не виждам причина да им плащам комисионни. Виж ако съм купувач, тогава може и чрез брокер да се търси жилище, но при положение че продавам

Bogat-Beden написа:След това ме чака обратната процедура-покупка,но пак ще се старая да избегна посредник(или поне от моя страна),без да бъда по никакъв начин некоректен към тях разбира се!Предполагам преди покупка не е лошо консултация с адвокатче,проверката за тежести човек може и сам да си направи..
И на мен ми предстои покупка колега, но първа трябва да отметем продажбата

Демирев написа:Сложи си лого на снимките и някакъв твой тел.номер върху снимките че иначе на първата минута ще ти ги откраднат!
И както писаха задължително давай някакъв телефон който е от предплатена карта - защото ще продължават да звънят половин година след продажбата!
Мерси колеги, много полезен трик срещу спама

- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
При подписване на предварителен договор и даване на капаро трябва ли да се ходи при нотариус да завери този предварителен договор?
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
georgi_1986 написа:При подписване на предварителен договор и даване на капаро трябва ли да се ходи при нотариус да завери този предварителен договор?
Не знам дали трябва, но аз бих го направил.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Принципно не.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Скоро продадох един имот и нотариуса си свърши цялата работа. Направо ме хвана яд че преди това плащах комисионна на агенция когато го купувах.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Нито продажбата нито покупката е толкова страшна .
Един доверен адвокат е за предпочитане. А брокерите просто ме отвращават вече. 99% са някакви голтаци готови на всичко за да вземат лев.
Тези дни гледах апартамент , който харесах в зона Б5 ...но УЖ .Оказа се в блок на 200 метра от гетото на ул Баталова воденица а това е условието ми Н1 към брокера- далече от цигани!!! Аз съм от Пазарджик ...
, но за 10 мин и 5 приказки със хора от района всичко блесна. И като ми звънна брокера и го питам мрънка - "ами как ?ама не !ама не знаех "
А колегите продавачи дайте данни за жилищата, които продавате. Аз търся да купя.
Един доверен адвокат е за предпочитане. А брокерите просто ме отвращават вече. 99% са някакви голтаци готови на всичко за да вземат лев.
Тези дни гледах апартамент , който харесах в зона Б5 ...но УЖ .Оказа се в блок на 200 метра от гетото на ул Баталова воденица а това е условието ми Н1 към брокера- далече от цигани!!! Аз съм от Пазарджик ...

А колегите продавачи дайте данни за жилищата, които продавате. Аз търся да купя.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
защо в чужбина да си брокер на имоти даже се води престижна професия, а в българия са толкова оплювани? Някой може ли да каже откъде идва разликата?
От това, че в чужбина се смята за нормално посредник по дадена сделка да получи комисиона за това, а в БГ се смята за висша тарикатщина ако успееш да преебеш посредника 
От това, че в белите държави хората се занимават с това, което умеят и оставят непонятните им неща да се свършат от специалист по темата. За което е резонно да се плати.
А в БГ всеки разбира от всичко и "може и сам да си го направи"
Загубеното време и нерви не го слагаме в сметките.... важна е само финансовата част.
В конкретния случай смятам за резонно брокерите да търсят комисиона само от купувачите и за това подкрепям дадените съвети нагоре.

От това, че в белите държави хората се занимават с това, което умеят и оставят непонятните им неща да се свършат от специалист по темата. За което е резонно да се плати.

Загубеното време и нерви не го слагаме в сметките.... важна е само финансовата част.
В конкретния случай смятам за резонно брокерите да търсят комисиона само от купувачите и за това подкрепям дадените съвети нагоре.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
zazomazo написа:От това, че в чужбина се смята за нормално посредник по дадена сделка да получи комисиона за това, а в БГ се смята за висша тарикатщина ако успееш да преебеш посредника
Принципно съм съгласен с тези твърдения, но се замисли какви са масовите брокери тук и какво знаят и могат.

cod-cdbp написа:...
Принципно съм съгласен с тези твърдения, но се замисли какви са масовите брокери тук и какво знаят и могат.![]()
![]()
Принципно си прав, но в една бяла държава пазара на услугите се саморегулира и изхвърля некадърните зад борда

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
zazomazo написа:cod-cdbp написа:...
Принципно съм съгласен с тези твърдения, но се замисли какви са масовите брокери тук и какво знаят и могат.![]()
![]()
Принципно си прав, но в една бяла държава пазара на услугите се саморегулира и изхвърля некадърните зад борда
Именно

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2