Поставка за чаши с охлаждане
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Поставка за чаши с охлаждане
Здравейте,
Скоро се прибрах от едно дълго пътуване 700-800 км за един ден и тъй като не обичам да спирам по пътя освен за зареждане на гориво и се чудех колко готино би било не само да имам под ръка 3 кенчета с кола (2 отдясно между седалките и 1 в поставката във вратата) а и да може колата ми да не се стопля въпреки че е стояла 3-4 часа или пък съм я взел топла от бензиностанцията, защото не е имало друга.
Гледам някой коли от други марки имат поставки за чаши с охлаждане/подгряване.
Няма ли такава опция за ъпгрейд и на нашите БМВ-та?
Рових в нета но намерих само такива тупузи:

И в един американски сайт в който за съжаление няма инфо за контакт (освен по реалната поща) това:

Това американско "произведение" ми се струва, че при добро желание би могло да се монтира в поставката за чаши между седалките.
Въпроса ми е някой дали е имал подобни идеи за ъпгрейд и съответно от къде е взел части за да го реализира или поне дали е видял някъде части които да свършат работа без да има стърчащи жици и някакви такива видими мини хладилници като от първата ми снимка, които да нарушават интериора.
Скоро се прибрах от едно дълго пътуване 700-800 км за един ден и тъй като не обичам да спирам по пътя освен за зареждане на гориво и се чудех колко готино би било не само да имам под ръка 3 кенчета с кола (2 отдясно между седалките и 1 в поставката във вратата) а и да може колата ми да не се стопля въпреки че е стояла 3-4 часа или пък съм я взел топла от бензиностанцията, защото не е имало друга.
Гледам някой коли от други марки имат поставки за чаши с охлаждане/подгряване.
Няма ли такава опция за ъпгрейд и на нашите БМВ-та?
Рових в нета но намерих само такива тупузи:

И в един американски сайт в който за съжаление няма инфо за контакт (освен по реалната поща) това:

Това американско "произведение" ми се струва, че при добро желание би могло да се монтира в поставката за чаши между седалките.
Въпроса ми е някой дали е имал подобни идеи за ъпгрейд и съответно от къде е взел части за да го реализира или поне дали е видял някъде части които да свършат работа без да има стърчащи жици и някакви такива видими мини хладилници като от първата ми снимка, които да нарушават интериора.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Поставка за чаши с охлаждане
Това е с пелтие елемент . Лесно може да се снабдиш с такъв , но май предвид че това гълта много ток и не е много ефективно .На втората снимка отдолу има вентилатор да го охлажда пък него
отделя доста топлина която трябва да се разсейва някъде . Повечето - главно малките машини за студена вода са с такъв елемент . Ако толкова е наложително за дълъг път има хладилни кутии или най простия начин е със елементи с антифриз предварително охладени . Има ги навсякъде струват 2-3 лв .Но с такива трудно и бавно ще охладиш нещо което вече е топло . По скоро са да задържат стоплянето .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Хладилна чанта в краката на задните седалки, щом не ти се спира.
Лично аз обичам да спирам.
Лично аз обичам да спирам.

А не е ли по-лесно да си вземеш една поставка, която се закача за въздуховода. Така като си пуснеш климатика и постоянно ще охлажда напитката.
Пробвал съм този метод и мога да кажа, че работи доста добре, особено с кенчета.
При тях даже по едно време затварях клапата, че да не става прекалено студено и да ми "резне" гърлото.
P.S.
Да грозно е (или поне повечето поставки), но пък вършат чудесна работа, за целта.
Пробвал съм този метод и мога да кажа, че работи доста добре, особено с кенчета.
При тях даже по едно време затварях клапата, че да не става прекалено студено и да ми "резне" гърлото.
P.S.
Да грозно е (или поне повечето поставки), но пък вършат чудесна работа, за целта.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
А жабката на колата не е ли хладилна?
5 мнения
• Страница 1 от 1