Пътуване с кола София-Дубровник - Съвети и инфо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Пътуване с кола София-Дубровник - Съвети и инфо

Мнение от Dimo » 05 Май 2016, 6:31

Здравейте колеги,
понеже ще пътувам след няколко дни по маршрута София - Дубровник - Будва - София, а никога не съм ходил в тази посока ми трябват малко съвети и инфо.
От къде е най-добре да се мине, какви такси и винетки мога да очаквам по пътя и за какво да внимавам. Къде е добре да се зарежда гориво, хубав ли е пътя и. т.н.
Ще съм благодарен за всякакви съвети и напътствия, за което предварително благодаря!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Re: Пътуване с кола София-Дубровник - Съвети и инфо

Мнение от nqmam_bmw » 05 Май 2016, 6:34

Весело изкарване от мен! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Май 2016, 7:01

Мисля че имаше същата тема!
В търсачката излизат 3 теми, има отделно за Будва
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 05 Май 2016, 7:55

Най-бързият и безболезнен маршрут е през Македония-Косово-Албания-Черна Гора-Дубровник. Виж си зелената карта дали важи за държавите по пътя. Ако колата не е на твое име, ти трябва пълномощно на Английски. В Косово искат тяхна си застраховка, която е скъпичка, но не съм сигурен точно колко беше.. от сорта на 30-50 евро. Другите такси не са нищо особено.

Пътищата са ОК, но повечето не е магистрала.

Гориво/дизел/ съм сипвал и в Албания и няма проблем, само че местните ме посъветваха на бензиностанции Кастрати скъпия дизел. Цената е около 10% над БГ. Черна Гора и Хърватска си е като в Европа.

За проблеми със сигурността по пътя не се притеснявай.

В Дубровник внимавай с цените. Например да се качиш на крепостната стена на стария град е 30 евро на човек, както и платения паркинг до стария град беше някаква резачка :):) Иначе по заведения и хотели са си нормални европейски цени. Има един лифт, който отива над града и отгоре има много хубава гледка. До горната спирка на лифта има идеален път за кола и препоръчвам да се качиш.

Може да минете и през Котор и разгледайте крепостта. Там има много интересен път, погледни на картата серпентината от Котор до Zanjev Do.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 05 Май 2016, 11:57

Преди няколко години пътувах до Дубровник и избрах маршрута през Босна и Херцеговина. Границата с хърватска е на 30-40км от Дубровник и се кара по много живописен път покрай морето. Гориво зареждах чак на връщане в сърбия (на омв заредих даже не догоре) и то главно защото имаше доста трафик и ако трябва да стоя на опашки по границата да не спирам климатика. Внимавай къде спираш в Дубровник, от апартамента в който бях отседнал казаха да спирам спокойно на улицата, било безплатно ама като си тръгвах на стъклото имах бележка за 50евро такса (за 3дни престой) :censored: Пътя навсякъде беше ок, в Босна имаше повечко завои отколкото ми се иска, но тогава все още правеха някакъв път напряко през планината и трябваше да карам по стария, сега предполагам вече е готов и доста ще олеснява пътуването. Хубавото е, че отново е много живописен път с невероятни гледки особено в частта си покрай река Дрина
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 06 Май 2016, 8:15

Как седи въпросът с радар детекторите в Сърбия, Босна,Черн гора и Хърватска?

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 06 Май 2016, 21:30

Доколкото знам, забранени са навсякъде, освен в БГ :)
I love the sound of V8 in the morning...

Потребител
Аватар
Кара: e60

Мнение от rolerbol » 26 Май 2016, 10:22

Здравейте, предстои ми пътуване до Хърватска и за да не отварям нова тема ще пиша тука, извинявам се предварително на всички :)

Ще ходим в Сплит и има 2 варианта за път до там : през Сърбия (Белград) -> Хърватска (Загреб) и надолу до Сплит (около 1330км) : гледам има предимно магистрали и такси за тях :)
и другият е тука през съседките Сърбия, Македония, Косово и т.н. (за този маршрут се колебаем защото нямаме паспорти).

За вторият маршрут ме интересува имате ли наблюдения дали се изисква да имаме междунаровен паспорт пътниците (защото четох, че може и само с лична карта въпреки че не са страни членки на европейския съюз) ?

Ако някой е пътувал по някой от маршрутите ще съм благодарен ако сподели малко инфо за таксите (защото може това което чета в интернет да не е актуално).

Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Май 2016, 19:41

В Косово без паспорт не може!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 27 Май 2016, 22:00

rolerbol написа:Здравейте, предстои ми пътуване до Хърватска и за да не отварям нова тема ще пиша тука, извинявам се предварително на всички :)

Ще ходим в Сплит и има 2 варианта за път до там : през Сърбия (Белград) -> Хърватска (Загреб) и надолу до Сплит (около 1330км) : гледам има предимно магистрали и такси за тях :)
и другият е тука през съседките Сърбия, Македония, Косово и т.н. (за този маршрут се колебаем защото нямаме паспорти).

За вторият маршрут ме интересува имате ли наблюдения дали се изисква да имаме междунаровен паспорт пътниците (защото четох, че може и само с лична карта въпреки че не са страни членки на европейския съюз) ?

Ако някой е пътувал по някой от маршрутите ще съм благодарен ако сподели малко инфо за таксите (защото може това което чета в интернет да не е актуално).

Благодаря предварително.

В Хърватска магистралите не бяха скъпи Белград - Загреб - Словение миналата година платих нещо от рода на 5-10 евро. За Косово, Македония незнам как е пъти, но 2008 пътувах до Сплит през Босна (Сараево) , пътя беше ОК, а и спестяваш доста километри.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 30 Май 2016, 13:20

///M Power написа:
rolerbol написа:Здравейте, предстои ми пътуване до Хърватска и за да не отварям нова тема ще пиша тука, извинявам се предварително на всички :)

Благодаря предварително.

В Хърватска магистралите не бяха скъпи Белград - Загреб - Словение миналата година платих нещо от рода на 5-10 евро. За Косово, Македония незнам как е пъти, но 2008 пътувах до Сплит през Босна (Сараево) , пътя беше ОК, а и спестяваш доста километри.

В Македония не са скъпи. Отиване и връщане до Скопие е 200 денара - около 7-8лв.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 30 Май 2016, 13:25

В Хърватска от границата до Загреб е 16.5 Евро. После надолу до Дубровник е около 30 евро. На посока.

Назад към Извън Темата