Дискусия: Възрастните Шофьори!
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Дискусия: Възрастните Шофьори!
Правя тази тема за да може да се обсъдят проблемите с по-старите и вече не толквоа внимателни водачи. Преполагам, че на всички ви се е случвало да ви засече или без да иска да ви попречи по друг начин някои пенсионер.
Аман от шофьори които карат по 3 пъти в годината. Качва се на Москвича и кара все едно пътя е негов. Наистина той не го прави нарочно, но какво значение има това. Ако хване и убие някои дали ще има значение дали е нарочно?!
Например днеска един такъв с някакъв бус размаза колата на баща ми. Толкова усилия се положиха да се направи свястна кола и някакъв си "чичко" за няколко секудни развали всичко.Просто човека е решил, че знак STOP значи да преминеш без да се огледаш в по-главна улица. Едно е някакво малко засича друго е нещо от този сорт.Признавам, че и Аз понякога пропускам да спра на този знак, но се оглеждам и намалявам скоростта.
Естествено за капак на всичко ченгетата дойдоха за час и пет минути.
Кажете вие имали ли сте такива премеждия с такива водачи и какво мислите по въпроса? Според мен такива трябва да им бъдат отнемани книжките. Имаше един случай в Щатите мисля, дето такъв старец беше влетял в някакъв пазар и имаше жертви.
ето снимки на колата
кофти са снимките, нещо апарата на тъмно никакъв го няма
Съжалявам, че колата не е БМВ, но мисля че тамата е сериозна и наболяла и няма да има проблем?
Аман от шофьори които карат по 3 пъти в годината. Качва се на Москвича и кара все едно пътя е негов. Наистина той не го прави нарочно, но какво значение има това. Ако хване и убие някои дали ще има значение дали е нарочно?!
Например днеска един такъв с някакъв бус размаза колата на баща ми. Толкова усилия се положиха да се направи свястна кола и някакъв си "чичко" за няколко секудни развали всичко.Просто човека е решил, че знак STOP значи да преминеш без да се огледаш в по-главна улица. Едно е някакво малко засича друго е нещо от този сорт.Признавам, че и Аз понякога пропускам да спра на този знак, но се оглеждам и намалявам скоростта.
Естествено за капак на всичко ченгетата дойдоха за час и пет минути.
Кажете вие имали ли сте такива премеждия с такива водачи и какво мислите по въпроса? Според мен такива трябва да им бъдат отнемани книжките. Имаше един случай в Щатите мисля, дето такъв старец беше влетял в някакъв пазар и имаше жертви.
ето снимки на колата

кофти са снимките, нещо апарата на тъмно никакъв го няма
Съжалявам, че колата не е БМВ, но мисля че тамата е сериозна и наболяла и няма да има проблем?
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
Първо пич
съболезнования за колата, ремонта на точно тази кола е безкрайно скъп така че предполагам тва й е било последното пътуване/ на собствен ход де/
Предполагам че шофьора е ОК
Тая работа с неделните шофьори и доста наболял проблем , направо да си къса човек косите
ама едва ли може да се направи нещо , освен очите винаги на четири не, на осем
Щото на всеки , дори и най-опитния може да се случи да сгреши , да не види знак, или да не погледне в огледалото
То и един път е достатъчен за да се случат таквиз и даже още по-лоши неща
Затова моят принцип е : винаги гледам отляво , отдясно , отгоре , отдолу, и на "СТОП" не вярвам

Тая работа с неделните шофьори и доста наболял проблем , направо да си къса човек косите

Затова моят принцип е : винаги гледам отляво , отдясно , отгоре , отдолу, и на "СТОП" не вярвам

- smg
- младши ентусиаст
-
Добре, че на баща ми нищо му няма.
Благодаря за съчуствието. :o
Колата ще бъде оправяна ако е възможно. Бащата е луд фен на Волво и само него признава. Не иска друго да кара и това си е. Не мисля, че тази кола си заслужава парите, но какво да се прави- всеки с Маниите си :o
Дори и да си държиш очите на осем
както казваш пак няма гаранция, че няма да изскочи от някъде. В този случаи просто е изскочил на платното и баща ми се е нацепил в него. Волвото си е тежка кола и не спира много бързо и ето резултата.
Много сложно стана по улиците. Всеки кретени се навъдиха. Да те е страх да си караш колата. Имам разни селски тариката, които и грам не могат да карат в града, но се натискат и се мушкат все едно са си на нивите в село. От другата страна те дебнат разни бакшиши, старци и смотани жени. Почвам сериозно да се страхувам. Как може да дават книжки на някакви ***** (каки) дето не могат да тръгнат без да им угасне колата поне 3 пъти. Как такова същество може да се оправи по Софииските улици. Или пък някои старец с 15 диоптер и рефлекси на лалугер.
Редактиранo от LandShark: моите съболезнования, но подбирай внимателно изразните си средства! По-внимателно с циничните изрази!
Благодаря за съчуствието. :o
Колата ще бъде оправяна ако е възможно. Бащата е луд фен на Волво и само него признава. Не иска друго да кара и това си е. Не мисля, че тази кола си заслужава парите, но какво да се прави- всеки с Маниите си :o
Дори и да си държиш очите на осем

Много сложно стана по улиците. Всеки кретени се навъдиха. Да те е страх да си караш колата. Имам разни селски тариката, които и грам не могат да карат в града, но се натискат и се мушкат все едно са си на нивите в село. От другата страна те дебнат разни бакшиши, старци и смотани жени. Почвам сериозно да се страхувам. Как може да дават книжки на някакви ***** (каки) дето не могат да тръгнат без да им угасне колата поне 3 пъти. Как такова същество може да се оправи по Софииските улици. Или пък някои старец с 15 диоптер и рефлекси на лалугер.

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Да интересна тема...
Мойте съболезнования за колата! Прав си за страха и аз почнах да изпитвам страх от разните му там псевдо шофьори. Особено ме е страх от 70г.+ шофьори след инцидента ми през лятото. Блъсна ме старец точно на 70г. нищо против нямам възрастните хора! Обаче като дойдоха Лунните пътешественици и го питат - Чиче знаеш ли кой път тука е с предимство? А той отговаря - Ми ненам АЗ бързах. Същото е и при жените не точно но подобно особено 18 - 19г шофьорки. Лично аз познавам добри водачи на МПС от тях. Но кола управлявана от жена се движи винаги по един особен начин
Абе те просто имат други приоритети в живота
Така че как ще гледаш не е особена гаранция че някой няма да те уцели кофти! Аз за това гледам да се придвижвам за най-кратко време и път от точка А до точка Б
Между другото това Волво440 460 е нали?
Мойте съболезнования за колата! Прав си за страха и аз почнах да изпитвам страх от разните му там псевдо шофьори. Особено ме е страх от 70г.+ шофьори след инцидента ми през лятото. Блъсна ме старец точно на 70г. нищо против нямам възрастните хора! Обаче като дойдоха Лунните пътешественици и го питат - Чиче знаеш ли кой път тука е с предимство? А той отговаря - Ми ненам АЗ бързах. Същото е и при жените не точно но подобно особено 18 - 19г шофьорки. Лично аз познавам добри водачи на МПС от тях. Но кола управлявана от жена се движи винаги по един особен начин

Така че как ще гледаш не е особена гаранция че някой няма да те уцели кофти! Аз за това гледам да се придвижвам за най-кратко време и път от точка А до точка Б

Между другото това Волво440 460 е нали?
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
първо SORRY за колата,но важното е че бащати е ОК.мен миналата седмица една баба ме подпря отпред
като казах на колегите че ми е ударена колата отпред никой не повярва че не съм я ударил аз.действието се развива на сфетофара към ТВ кулата и на тъпата бабичка и изгасна колата итръгва да я пали ама защо ли е да дърпа ръчна виждам как шибаното поло тръгва към мен,връшам назад ама докато опрях до един бус.свиркам светкам ама кой да види(чуе),

на теория съм съгласен че са опасни. но всичко се мери във пари и статистика. статистически погледнато възрастните шофьори правят наи-малко произшествия. младежите от 18 до 27 - най-много. това е отразено и във застрахователните полици които пишат застрахователите.
възрастните хора рядко правят катастрофи- но често са причина да се случат разни сакатлъци със другите...
така че, възрастните водачи по пътищата ще си останат- просто няма логичен (мисли паричен) довод за които да се хванат че да им забранят да карат след определена възраст или физическо състояние...
възрастните хора рядко правят катастрофи- но често са причина да се случат разни сакатлъци със другите...
така че, възрастните водачи по пътищата ще си останат- просто няма логичен (мисли паричен) довод за които да се хванат че да им забранят да карат след определена възраст или физическо състояние...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- smg
- младши ентусиаст
-
Извинявам се за цинизмите
Няма да се повтори!
Аlx статистиката може да показва, че правят малко катастрофи, но това не е точно така. Като процент са малко, но това е защото почти не карат. Сигурен съм, че голям процент от възрастните хора правят катастрофи, но катастрофите изглеждат малко на фона на всички останали произшествия. Движението по градовете е такава лудница, че просто някои не могат да го издържат и правят много елементарни грешки. И тези грешки ги правят най-вече нахакани и заспалите.
Не искам да ги резнат да не излизат никъде и да не могат да мръднат, но такива хора да карат по мелетата си е смешно.
Модела на колата е Volvo 460 GL

Аlx статистиката може да показва, че правят малко катастрофи, но това не е точно така. Като процент са малко, но това е защото почти не карат. Сигурен съм, че голям процент от възрастните хора правят катастрофи, но катастрофите изглеждат малко на фона на всички останали произшествия. Движението по градовете е такава лудница, че просто някои не могат да го издържат и правят много елементарни грешки. И тези грешки ги правят най-вече нахакани и заспалите.
Не искам да ги резнат да не излизат никъде и да не могат да мръднат, но такива хора да карат по мелетата си е смешно.
Модела на колата е Volvo 460 GL
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
И моите съболезнования за колата,важното все пак е човека-кола се прави
ПС-ако ти потрябва кола за части продавам едно такова

ПС-ако ти потрябва кола за части продавам едно такова

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- smg
- младши ентусиаст
-
alx написа:колко от тях процентно правят катастрофи е без финансово значение. мери се от всички шофьори кои правят наи-много произшествия- и във тази класация възрастните хора са доста назад.
Защо трябва да се гледа само от финансова гледна точка? Нима човешкия живот може да се купи с пари?
10 мнения
• Страница 1 от 1