Питане за канал за измиване на мотор отдолу?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ е34 2.0 130
Мечтае да кара: е34 М5
Детайли за колата: Мноу бега.

Питане за канал за измиване на мотор отдолу?

Мнение от bmwfan_93 » 18 Май 2016, 6:34

Здравейте колеги тази сутрин се събудих и намерих е34 то с локва масло отдолу, тъй като мотора си е мръсен то е ясно за тая дърта кола и имайки предвид като знам кой я е карал преди мен...
Та за да видя едва ли не откъде тече да я проследя ми трябва канал, на който има водоструйка и препарат в София където да ида и да я измия ..
Вие да знаете нещо по въпроса?
Мерси предварително :bchug:
НЕКА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по въздуха
Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен

Re: Питане за канал за измиване на мотор отдолу?

Мнение от gaidaroff » 18 Май 2016, 8:43

Здрасти, колега. На бул. Черни връх, като се спускаш от околовръстното, малко по-надолу в дясно се пада. Можеш да го видиш на гугъл стрийт. Тези пичове си имат рампа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 18 Май 2016, 9:54

В квартал Левски на ул. Летоструй след като подминеш ул. бесарабия в ляво има автомивка Маги.
Имат естакада и мият колите както искаш.
->Кординати Google maps<-
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 18 Май 2016, 21:59

Има в Горубляне до Мотоексперт.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 19 Май 2016, 15:26

Само на едно място ще ти измият колата като хората, включително и отдолу, и това е Енигма. Личен опит, след като бях минал през гореизброените.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 19 Май 2016, 20:56

bmwfan_93 написа:Здравейте колеги тази сутрин се събудих и намерих е34 то с локва масло отдолу..

Сигурен ли си, че локвата е от твоята кола? (ако паркираш на улицата, може да е от някоя друга, която е спирала там.)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan_93 » 19 Май 2016, 21:50

Да колега така мисля след тоя случай, тъй като и правих ремонт сменявах и дискове и накладки и докато раздвижвах апаратите и ги оставих в най свитото си положение, от колата почна да тече спирачна течност. Явно казанчето е било фулл и като съм ги свил... Интересното е че в деня в който намерих колата незнаех дали е масло от мотора или спирачна течност... Локвата не беше малка... интересното е че на мотора резката беше където трябва, и в казанчето на спирачната течност си беше фул. Дори не знам защо е текло...
Та като сменях накладките колата отдолу направи страшна локва спирачна течност но мисля че това е нормално да изхвърли ненужното количество.
Сега като смених накладките и направих всичко проверих и количествата в мотора и в спирачките, тия дни ще следя.
Колега къде е тая Енигма автомивка точен адрес какви парички тряя да нося за да я измият добре като хората.
Мерси за мненията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 20 Май 2016, 1:15

По принцип ако казанчето е било пълно, то като отвориш накладките ще прелее. Изплакни го с много вода - спирачната течност е гадна. И без да пръскаш под налягане с пароструйка - за да не напълниш някаква електроника и т.н. - изолирани против вода неща, но не и от вода под налягане. Просто поливай отгоре.

А попитах дали петното може да е от друга кола, защото има такива случаи. Аз като паркирам не виждам какво има отдолу, после като видя петно все се чудя и залягам да гледам. Особено ако скоро е правен някакъв ремонт на колата и се види петно под нея е естествено да възникнат въпроси.

Миналата седмица, пък веднъж си тръгвах от работа - и гледам покрай колата ми цяла река от диференциално масло.. Маслото идваше някъде изпод нея и се стичаше по една вадичка, двете гуми бяха наквасени в него. - мислих-мислих: -- абе то в моята няма толкова масло.. :shock:

И гледам после че и отстрани много яко оплискана с маслото.. Намерих отдолу една туба от минерална вода - 5 литра, която лежеше отворена и маслото течеше от нея. Обаче не си спомням да съм бутал никаква туба, докато паркирах. После видях капачката на тубата, смачкана на пътното платно.

На кой изобщо може да му трябват 5 литра диференциално масло, че и наливно в туба? -- след оглед на местопроизшествието и след изключване на други възможности стигнах до следния извод:
Понеже нали боклукът Софиянски навремето раздаде всички строителни петна в центъра - та сега Фандъкова е подкарала следващия периметър. Имам чувството, че преди миналогодишните избори раздаваше разрешенията за строежи, като за последно. И сега около работата ми (Дианабад) е бъкано със строежи и всякакви строителни машини се мъкнат и задръстват улиците наоколо. Тубата най-вероятно е изпаднала от някой багер. Смачкала се е, и е тръгнала да тече, а някоя от минаващите коли я е засилила под моята, която беше паркирана отстрани.

Призля ми, като си помислих как ще трябва да бърша колата 2 часа.. Беше оплискана цялата от едната страна - за щастие под нивото на стъклата.
Теглих още една майна по адрес на кметицата, обаче нали, за да не съм капо - бързо изрових една празна бутилка от минерална вода и си прелях останалото в тубата - литър и нещо EP-90. :smoke:

А маслото се избърса лесно с Меглио и кухненски салфетки.

Ако искаш да установиш дали със сигурност някакво масло капе от твоята кола, може да подложиш вестник (и да го затиснеш с камъни, за да не го отвее вятъра). Но по-добре няколко дена поглеждай отдолу, когато спираш. Най-вероятно ще се окаже, че си спрял върху чуждо петно.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan_93 » 23 Май 2016, 18:38

Много е възможно колега това да се е случило.. и все пак ме хвана бъз защото влагам пари в нея, с цел фън ... и дет се вика още не съм и се нарадвал, не е проблем имам друга кола която никога няма да дам и пак ще има с какво да се движа но самата мисъл че колата е текла, интересното е че после я качих на канал, и по картера намерих капки с масло обаче не установих какво е. Един колега ми каза че ако съм сипвал повечко при смяната на маслото тя си е намерила начин да го изхвърли, но ме предупреди че по този начин може да е преебала някой семеринг.
Сега няколко дена я карам, не виждам петна сега съм я оставил в работата ми но уви забравих да сложа картон отдолу, бързах да взема другата че ме чакаха, и е паркирана върху почва сиреч кал беше и няма как да те проследя от престоя и тези 2 дни.

Иначе локвата не беше малка дори я снимах че да се види за кво идва реч, http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 21373s.jpg и така петното не беше малко никак даже само да кажа че не на мястото което има петно бяха сменявани накладките това беше след като я прибрах в нас и отдолу заварих това, ся дали е преляло и се е стичало щото бях паркирал колата под някакъв странен ъгъл, и седеше предницата 60 санта под задницата на различна височина, незнам това петно намерих не можах да разбера какво е и така..

За момента нямам ядове ще продължавам да следя.. да видим относно това за автомивките кви парички да очаквам да ми искат за измиване отдолу. :)

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan_93 » 01 Юни 2016, 17:11

Благодарности на колегите моля темата да бъде изтрита.

Назад към Извън Темата