Молба за помощ! Издирвам си бившото BMW...
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Молба за помощ! Издирвам си бившото BMW...
Здравейте колеги.
През пролетта на 2012 г. по семейни причини (които няма смисъл да коментирам тук) се наложи да си продам БМВ-то. Бях много на зор тогава. Колата имаше неплатени данъци за няколко години и се навих да я продам на едно момче от форума, но само с пълномощно. Дадох му и всички документи - талони, застраховки и т.н.
Към днешна дата всички данъци са платени, но аз нямам координати на човека, на който го продадох. Дори имената му не помня, знам само, че беше от Велико Търново и беше член на този форум. Много бих се радвал ако намеря кой в момента кара тази кола (ако не е дадена за скрап) като единственото ми желание е да я прехвърля документално. Хем на мен да не ми виси, хем човекът да може да си минава прегледи и всичко по нормалния начин, защото сега без платен данък не знам дали някой изобщо може да я кара.
Колата е тъмночервено БМВ Е36 320и. Когато я продадох беше с регистрационен номер Р 0950 РХ. Ако изобщо е в движение би трябвало да е все още с този номер.
Моля, ако някой има информация или може да помогне - нека пише тук или на ЛС.
Също така ако някой може да помогне със съвет как да оправя тази бакия - ще се радвам да чуя мнения.
П.С. Моля, критици от типа "Да си мислил навремето" да си спестят назидателния тон. Знам, че съм допуснал грешка (всеки от нас допуска), но сега искам да я поправя. Иначе тази кола до края на живота ми все на мен ли ще се води?
През пролетта на 2012 г. по семейни причини (които няма смисъл да коментирам тук) се наложи да си продам БМВ-то. Бях много на зор тогава. Колата имаше неплатени данъци за няколко години и се навих да я продам на едно момче от форума, но само с пълномощно. Дадох му и всички документи - талони, застраховки и т.н.
Към днешна дата всички данъци са платени, но аз нямам координати на човека, на който го продадох. Дори имената му не помня, знам само, че беше от Велико Търново и беше член на този форум. Много бих се радвал ако намеря кой в момента кара тази кола (ако не е дадена за скрап) като единственото ми желание е да я прехвърля документално. Хем на мен да не ми виси, хем човекът да може да си минава прегледи и всичко по нормалния начин, защото сега без платен данък не знам дали някой изобщо може да я кара.
Колата е тъмночервено БМВ Е36 320и. Когато я продадох беше с регистрационен номер Р 0950 РХ. Ако изобщо е в движение би трябвало да е все още с този номер.
Моля, ако някой има информация или може да помогне - нека пише тук или на ЛС.
Също така ако някой може да помогне със съвет как да оправя тази бакия - ще се радвам да чуя мнения.
П.С. Моля, критици от типа "Да си мислил навремето" да си спестят назидателния тон. Знам, че съм допуснал грешка (всеки от нас допуска), но сега искам да я поправя. Иначе тази кола до края на живота ми все на мен ли ще се води?
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Молба за помощ! Издирвам си бившото BMW...
Поразгледай с търсачката - темата е дискутирана многократно. Успех, 

- koky_1
- Потребител
-
- Кара: На бензин
- Мечтае да кара: На газ, мас и оцет
Колега,прикачвам снимка от гаранционния фонд,за да видиш до кога е имала застраховка и в коя компания,ако това може да ти помогне по някакъв начин.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stanimirkanev
- Потребител
-
- Кара: е36 m50b20 turbo
- Мечтае да кара: m50b28 turbo
- Детайли за колата: Толкова бавна че един охлюв я полазил :D
Наколата последно и е плащана последна застраховката на 08/12/2013 в 14:08 часа и е прекратена на 23/03/2014в 00:00 часа. Най-вероятно е заминала за скрап или е продадена на части.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Крайният вариант е да я обявиш за открадната,но това последно го направи,ще ти дадат протокол след определен период и с него вече я сваляш от отчет.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Пълномощното не го ли пазиш? Помниш ли при кой нотариус сте го правили, дата? Тоест с тези данни може да намериш човека, макар че две години без ГО ми мирише на скрап...но може и да се кара в някое село без ГО
С две думи къде ти е бил акъла?!?!

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И тя като е на скрап как ще я прехвърляте ? Пълномощното може да бъде обявено за невалидно във всеки един момент от упълномощителя , тоест то с нищо не те задължава .При нотариуса където е правено пълномощното нямат ли копие , незнам колко време ги пазят такива документи ?
Тъй като гледам отива на класическата развръзка - бракуване пък той нека си я кара на село .
Тъй като гледам отива на класическата развръзка - бракуване пък той нека си я кара на село .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Пишат се откраднати . Преди 6-7 години продадох един голф 2 е така на доверие и човека го "отнесе" някъде из русенските села . Съответно спря да си плаща данъка и след като нещата се развиха по описания в темата начин се наложи да приключа казуса без негово участие . Не вярвам и сега да има съществена разлика в начина , пита се и така .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
barty написа:Пълномощното не го ли пазиш? Помниш ли при кой нотариус сте го правили, дата? Тоест с тези данни може да намериш човека, макар че две години без ГО ми мирише на скрап...но може и да се кара в някое село без ГО![]()
Пълномощното знам къде го правихме и сигурно мога да си извадя копие или дори да го анулирам пред нотариуса, както казва колегата, но аз нямам нито регистрационни табели, нито талони.
Мога ли изобщо нещо да направя?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Отиваш в КАТ и се обесняваш, даваш си личната карта и те ти казват твоя ли е или не е. Ако е твоя, я обявяваш. Все пак е било и в негов интерес да я прехвърли. Ич не си го слагай на съвестта, може да е залагани и кво ли още не. Действай.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- wladio
- младши ентусиаст
-
Не се впрягай, при теб е най лесно. Обявяваш я за открадната и си готов. Не го мисли въобще.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Аха, и като попитат кога е установена липсата на колата..?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- wladio
- младши ентусиаст
-
"нема начин,да нема начин"
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
dreadx написа:Аха, и като попитат кога е установена липсата на колата..?
Кога, кога... Заебал я е преди 2 години в селото си, където ходи на 3 години веднъж и като е отишъл сега е установил, че я няма.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
15 мнения
• Страница 1 от 1