Тъмни стъкла на кола с чужда регистрация
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Тъмни стъкла на кола с чужда регистрация
dreadx написа:Пиши до КАТ и питай, може и да ти отговорят по-конкретно. - няма как да си разтъмниш стъклата все пак..
Ах няма? Аз знам за случаи по пътя, които доброволно са ги разлепяли. В 99.9999999999999999%-та става дума за фолио поставено извън завода, та правилното е не искам, а не няма.

И няма какво да си губи времето да пише. Първо никой няма да му отговори в близко бъдеще и ще е късно, а преди първото идва това, че в закона никъде не пише, че забраните за затъмняване не се отнасят за чужди регистрации, граждани, книжки и тем подобни, което пък обезсмисля първото.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- dreadx
- младши ентусиаст
-
Аз подозирам, че, ако мине веднъж границата, щом всичките му стъкла са затъмнени, по-нататък никои полицаи няма да посмеят да го спрат.
- можем да си направим залагания с по 2 лв.. ;)
- можем да си направим залагания с по 2 лв.. ;)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
SH3M37A написа:вкл и предните стъкла.
И предното челно ли е затъмнено?
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Vanqu1sh написа:SH3M37A написа:вкл и предните стъкла.
Челното ,ако затъмня то значи имам очила за нощно виждане

До сега не съм се зверил на катаджии с приличен тон всичко минава без излишно плащания

Въпроса е ,че както спомена колегата в закона не пише конкретно за ,кои коли става дума. Дали с бг регистрация или чужда . Но все пак ,ще продължа да чета.
А за адвокатите много пъти съм се отървал ,когато звънна на адвоката ми предам ,какво ми казва той. Последния случай ми беше в Унгария ,където искаха здравна карта на пасажер до мен и можел да си изкара срещу 100 евро в няква си болница на 15 км от границата. При позвъняване уж на адвоката ми митничаря махна само с палката да заминавам. Но да.
Ще почета да видя дали няма нещо по конкретно.
Благодаря на всички за отговорите

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
SH3M37A написа:Vanqu1sh написа:SH3M37A написа:вкл и предните стъкла.
Челното ,ако затъмня то значи имам очила за нощно виждане![]()
![]()
![]()
До сега не съм се зверил на катаджии с приличен тон всичко минава без излишно плащанияДори и при катаджии с мензис .
Въпроса е ,че както спомена колегата в закона не пише конкретно за ,кои коли става дума. Дали с бг регистрация или чужда . Но все пак ,ще продължа да чета.
А за адвокатите много пъти съм се отървал ,когато звънна на адвоката ми предам ,какво ми казва той. Последния случай ми беше в Унгария ,където искаха здравна карта на пасажер до мен и можел да си изкара срещу 100 евро в няква си болница на 15 км от границата. При позвъняване уж на адвоката ми митничаря махна само с палката да заминавам. Но да.
Ще почета да видя дали няма нещо по конкретно.
Благодаря на всички за отговорите
Щом не ти е затъмнено челното стъкло не си толкова нередовен. Има доста коли със затъмнени странични и до скоро акта беше 20лв.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Другият вариант е да смъкнеш двете предни стъкла до долу -- за да не се виждат изобщо.
Има различни начини да ошашавиш катаджиите -- да звъннеш на адвоката, да се направиш, че звъниш на някой от шефовете им (ама тогава трябва да изиграеш отначало целия театър - да се държиш нагло и т.н. - и не казвай, че звъниш точно на Цв.Цв. -- няма да мине.)
И все пак, ако им обясниш, че си за малко - че при вас няма проблеми със затъмнените стъкла и че не си стува само заради това да разлепваш фолиото - може да се наложи да платиш 20 лв. глоба, а може и да те пуснат.
Има различни начини да ошашавиш катаджиите -- да звъннеш на адвоката, да се направиш, че звъниш на някой от шефовете им (ама тогава трябва да изиграеш отначало целия театър - да се държиш нагло и т.н. - и не казвай, че звъниш точно на Цв.Цв. -- няма да мине.)
И все пак, ако им обясниш, че си за малко - че при вас няма проблеми със затъмнените стъкла и че не си стува само заради това да разлепваш фолиото - може да се наложи да платиш 20 лв. глоба, а може и да те пуснат.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Ще го мисля на място . Да звъня на Цв. Цв. ней проблем ама как да го занимавам човека за едни 20 лв
Не е проблем да се звъни на когото трябва не ми е идеята такава . Всеки има на кой да звънне ,но е безсмислено за мен да гориш козове за затъмнени стъкла . Ако ме спират твърде често ще трябва да им раздавам брушури с вече написана история от къде съм що съм и ко прая тук хах...
Пък и лятото ще идвам мисля и 4-те да са долу с отворен шибидах

Не е проблем да се звъни на когото трябва не ми е идеята такава . Всеки има на кой да звънне ,но е безсмислено за мен да гориш козове за затъмнени стъкла . Ако ме спират твърде често ще трябва да им раздавам брушури с вече написана история от къде съм що съм и ко прая тук хах...
Пък и лятото ще идвам мисля и 4-те да са долу с отворен шибидах

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
И какво толкова се случи в тоя клип? Куката не се чуваше почти. И да, почнаха да спират от движение заради стъклата, нали тръбяха куп вечери по медиите това.
In God we trust, all others we track.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
заяждат се за почерпка... поне според мен
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Въпреки ,че закона го позволява тук . Полицаите също се заяждат. Има хора ,които просто си нямат друга работа.Аз до сега не съм бил жертва на полицейско своеволие ,но никога не е късно.
Хващали са ме без колан , говорещ по телефона на отворен прозорец и видимо усмихнат
Скараха ми се и обещах да не се повтаря . Вече не говоря по телефона ,но пък си джиткам без колан
За мен е безмислен поне тук понеже е бъкано с легнали полицаи , кофти път, кръстовища ,трафик и не мога да се засиля до толкова ,че да се очистя .
Че има хора ,които трябва да им се вземе книжката понеже са абсолютни свидетели на пътя не участници има и са много неадекватни ! Олигофрени има навсякъде
Но куките са поне човечни и в бг има човечни много пъти ми се е разминавало ,но това е др тема
Питах двама трима познати полицаи казаха ,че не би трябвало да имам проблеми с тях
Както казах ,като дойда живот и здраве ще видя.
Само се притеснявам дали ще се върна обратно с бимата ,че много им харесват на джамбазите да ги крадат .....
Хващали са ме без колан , говорещ по телефона на отворен прозорец и видимо усмихнат

Че има хора ,които трябва да им се вземе книжката понеже са абсолютни свидетели на пътя не участници има и са много неадекватни ! Олигофрени има навсякъде

Но куките са поне човечни и в бг има човечни много пъти ми се е разминавало ,но това е др тема

Питах двама трима познати полицаи казаха ,че не би трябвало да имам проблеми с тях

Само се притеснявам дали ще се върна обратно с бимата ,че много им харесват на джамбазите да ги крадат .....

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Това, че автомобила/шофьора не са български, не означава, че не е длъжен да спазва законите на Р. България. Така че ... ще се заяждат да. ПО мое наблюдение, даже като видят чужда регистрация, направо им светват очичките (виждат другата валута).
Дано нямаш проблеми
Дано нямаш проблеми

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
B.Stoimenov написа:Това, че автомобила/шофьора не са български, не означава, че не е длъжен да спазва законите на Р. България. Така че ... ще се заяждат да. ПО мое наблюдение, даже като видят чужда регистрация, направо им светват очичките (виждат другата валута).
Дано нямаш проблеми
Дето се вика те да са ми проблема

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2