пътуване в чужбина със собствената кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

пътуване в чужбина със собствената кола

Мнение от Angelov91 » 09 Юни 2016, 10:44

Здравейте колеги , предстои ми пътуване в чужбина ще мина през Сърбия трябва ли да си нося и големия талон на колата . Малкия талон ми е от новите дето се разгъва. Някои съвет ще ми е от полза от колегите с опит :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: пътуване в чужбина със собствената кола

Мнение от M17cH » 09 Юни 2016, 11:24

Аз затова ще минавам през Видин-Румъния и нагоре... ако става въпрос за път към централна европа...
При Сърбия правилата са "както дойде"...

Лек път!

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 09 Юни 2016, 11:36

Angelov91 написа:Здравейте колеги , предстои ми пътуване в чужбина ще мина през Сърбия трябва ли да си нося и големия талон на колата . Малкия талон ми е от новите дето се разгъва. Някои съвет ще ми е от полза от колегите с опит :)

Не ти трябва нито голям талон, нито зелена карта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is '97 M44B19
Мечтае да кара: Е30

Мнение от Missing » 09 Юни 2016, 11:45

Два пъти в последната година ходих до сърбия. Със стария малък талон съм. Не съм носил голям. Не искат и зелена карта. :yes: Не съм имал и никакви проблеми с полицията. Карам винаги 10км/ч над ограниченията. В доста от населените места, по международния, обикновенно около училища има камери или патрулки. Ограниченията са 50 км/ч. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 09 Юни 2016, 12:01

по принцип си имам всичко , просто питам благодаря ви много :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 09 Юни 2016, 14:28

А да попитам - ако колата няма ДПФ, защото е премахнат, могат ли да направят проблем да кажем ако минаваш през Германия?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 09 Юни 2016, 14:38

dextuar написа:А да попитам - ако колата няма ДПФ, защото е премахнат, могат ли да направят проблем да кажем ако минаваш през Германия?

Принципно - да. Поне камионите на произволен принцип ги спират и проверяват технически. Но не съм чул някой да са му извършили технически преглед на леката кола :) Та ... принципно проблме -да, на практика - по-скоро не :) (дано не те подведа с мнението си де :) ) :bchug: на пазар до Дойчето ли отиваме ? :)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 09 Юни 2016, 15:20

B.Stoimenov написа:
dextuar написа:А да попитам - ако колата няма ДПФ, защото е премахнат, могат ли да направят проблем да кажем ако минаваш през Германия?

Принципно - да. Поне камионите на произволен принцип ги спират и проверяват технически. Но не съм чул някой да са му извършили технически преглед на леката кола :) Та ... принципно проблме -да, на практика - по-скоро не :) (дано не те подведа с мнението си де :) ) :bchug: на пазар до Дойчето ли отиваме ? :)

Има такава вероятност, за някоя W212-ка, че тук няма :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 09 Юни 2016, 15:49

dextuar написа:
B.Stoimenov написа:

Има такава вероятност, за някоя W212-ка, че тук няма :oops:

Усетих те аз :mhihi: Успех и да се похвалиш после ! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 09 Юни 2016, 16:29

Angelov91 написа:Здравейте колеги , предстои ми пътуване в чужбина ще мина през Сърбия трябва ли да си нося и големия талон на колата . Малкия талон ми е от новите дето се разгъва. Някои съвет ще ми е от полза от колегите с опит :)

За последните, 4 месеца съм ходил 3 пъти в Сърбия през различни КПП-та. Никакви проблеми не съм имал за талони единия път даже колата не беше на мое име. Иначе зелене карта имам за свое успокоение но не са ми я искали. Да не се изненадаш само, че има ТОЛ такса за тяхната магистрала от Ниш до Белград някъде към 800 динара.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Юни 2016, 16:54

Няма шанс, след като колата е с български табели и си минал преглед, никой неможе да ти каже нищо!
Естествено има зони в центъра на някои градове като берлин в които немогат да влизат коли без Евро 5, ама там има табели така, че пак не е драма.
Ако я караш с немски табели и си махнеш ДПФ-а трябва да минеш тюф в който ще ти напишат че колата е с Евро 3 стандарт и пак си караш без проблем там.
А сърбите са си съвсем на място и доста безпроблемни, незнам какво толкова им се шашкате.
Аз за нищо на света не бих минал през румъния да се мъча, при положение че в сърбия се пътува в пъти по човешко и по бързо и всикчко, па и се разбираш с тях като те спрат, с румънци какво, като заблещят на техния неразбирамем език си за никъде.... и там пътя е от село в село, 600км. минимум 8 часа :ranting:
Голямия талон е бил проблем единствено в гърция, но с новите малки талони и за там не е необходим :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 09 Юни 2016, 18:45

Да попитам и аз за зелената карта, доколкото разбирам не искат. Обаче ако стане някакъв сакатлък, гражданската дали ще ми важи ?
Не Мы такие, Жизнь такая

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Юни 2016, 19:10

Важи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 09 Юни 2016, 21:51

M17cH написа:Аз затова ще минавам през Видин-Румъния и нагоре... ако става въпрос за път към централна европа...
Лек път!

Колега, ти да не си някакъв мазохист :dunno: :mhihi:

А за зелената карта - хубаво е да я имаш, пък и сега щеш не щеш ти дават с полицата за ГО
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 10 Юни 2016, 7:23

vld написа:

Няма шанс, след като колата е с български табели и си минал преглед, никой неможе да ти каже нищо!
Естествено има зони в центъра на някои градове като берлин в които немогат да влизат коли без Евро 5, ама там има табели така, че пак не е драма.
Ако я караш с немски табели и си махнеш ДПФ-а трябва да минеш тюф в който ще ти напишат че колата е с Евро 3 стандарт и пак си караш без проблем там.
А сърбите са си съвсем на място и доста безпроблемни, незнам какво толкова им се шашкате.
Аз за нищо на света не бих минал през румъния да се мъча, при положение че в сърбия се пътува в пъти по човешко и по бързо и всикчко, па и се разбираш с тях като те спрат, с румънци какво, като заблещят на техния неразбирамем език си за никъде.... и там пътя е от село в село, 600км. минимум 8 часа :ranting:
Голямия талон е бил проблем единствено в гърция, но с новите малки талони и за там не е необходим :yes:

Евро 4. Стикера се взима от декра. Зелен е за всички дизелови коли след 2006 и всички бензинови след 1993. Не проверяват нищо и струва 30лв. Ако се взема трябва голям талон на колата.

Назад към Извън Темата