RCF,FBT,MACKIE....кое профи аудио да избера?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Re: RCF,FBT,MACKIE....кое профи аудио да избера?
Хубав отговор колега,с LEM-a нещата май няма да станат,от две три места ми ги препоръчаха също,че за това за което ги искам,тези колони са перфектен вариант.Попринцип ги поръчах,но собственика нито си вдига телефона,нито ми ги изпраща.
Преди малко забелязох,че е изкочило такова set-че каквото искам,а именно 2.1.Проблема е че марката леко не ми вдъхва доверие.....ако някой има опит да сподели....но попринцип ми мязат на китайци.
http://olx.bg/ad/ibiza-sound-cube1512-s ... 8791dd5a65

http://olx.bg/ad/ibiza-sound-cube1512-s ... 8791dd5a65
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
Behringer ми се наложи да ги ползвам на едно участие и бях меко казано ужасен, точно от активните 15ки. Звука е недодялан, баса е недостатъчен, високочестотният говорител беше "удушен", общо взето имаше само среди и то грозни…
препоръчвам ти 2 пасивни говорителя с импулсен усилвател, на който да му направиш проучване как свири преди да го вземеш. и оттам да си направиш сетъп, който да ти е удобен за транспорт и звучене.
ако имаш други питанки - ще отговарям с удоволствие.
п.с. не робувай на марки, а на технически характеристики - мога да ти покажа некадърно свирещи jbl, rcf, mackie и т.н…
препоръчвам ти 2 пасивни говорителя с импулсен усилвател, на който да му направиш проучване как свири преди да го вземеш. и оттам да си направиш сетъп, който да ти е удобен за транспорт и звучене.

п.с. не робувай на марки, а на технически характеристики - мога да ти покажа некадърно свирещи jbl, rcf, mackie и т.н…
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Утре ще гледам някакъв Setup на Peavey,12 инчов активен бас с две 8 инчови топчета отгоре с лентови пищялки.....за без пари и естествено без говорители
Дано да е моят комплект.М/у другото днес изкарах едни много стари професионални истински среди,които бях изгорил защото ги пусках без филтри навремето
Смятам да ремонтирам и тях евентуално за топове.
Говорители 1977-а,OMO 12 инча,12 ом-а,15W.........сегашни може би 400W
защо съм ги запазил и идея си нямам. 

Говорители 1977-а,OMO 12 инча,12 ом-а,15W.........сегашни може би 400W

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
тогавашните 12 вата не мисля, че са сегашни 400, щото ако ти покажа мойте говорители по 500 вата...
магнита ми е 180 мм, намотката ми е 77мм, общо взето няма нищо общо, но едни 100 вата ще ти изкарат
успех и като си готов със сетъпа - да се похвалиш

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Turbo_Ted написа:тогавашните 12 вата не мисля, че са сегашни 400, щото ако ти покажа мойте говорители по 500 вата...магнита ми е 180 мм, намотката ми е 77мм, общо взето няма нищо общо, но едни 100 вата ще ти изкарат
успех и като си готов със сетъпа - да се похвалиш
![]()
Така му е думата колега

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Извинявам се,че използвам темата,но за да не пускам нова.
Това комплектче ще става ли за нещо:
http://www.technomarket.bg/reciver/yama ... l-09146703
Това комплектче ще става ли за нещо:
http://www.technomarket.bg/reciver/yama ... l-09146703
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
зависи какво искаш да постигнеш колега. и какво значи за теб "става ли за нещо"
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Turbo_Ted написа:зависи какво искаш да постигнеш колега. и какво значи за теб "става ли за нещо"
Ще се използва предимно за слушане на музика.Интересува ме дали ще свири чисто и прилично силно,защото комшията над мен ми къса нервите.
И изобщо заслужава ли си цена/качество и може ли да се вземе нещо по-добро за около тези пари?
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Привет колеги,вчера напазарих суб Behringer Eurolive B1500D-PRO в много добро състояние,почти без забележки,неремонтирано и отваряно.Купувано е чисто ново за едно клубче на мой познат,което бързо го затварят и субчето прашасваше в едно помещение.Наложи се да му махна предната решетка да го забърша,че беше чудото
Като цяло дизайна е много по мои тертип,компактно.....абе чудесно е,но определено не е нещото което ще задържа в нас,освен ако не искам просто да стои за украса.Първо,това "нещо"
много сериозно иска да бутне къщата,почти няма начин да се слуша в домашни условия.Много добре си думка,но дори и леко пуснато,все някой шкаф или чаша ще призвънква
Второ,надали комшите биха изтраяли такова земетресение и трето,тежи 43 кг,а аз точно от килограми исках да избягам.Ясно е че качеството тежи,но недай си боже жената каже "премести го да изчистя"
Иначе е разкошно,но определено съм за 12-ка не за 15-ка!Ще заминава май към продавалника 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Вече имаме и първият купон на суба,25 човека в една вила,но транспортирането му е голяма мъка.....определено съм за 12-ка. 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Да разбутам темата
Behringer-a го слушах,слушах и продадох (м/д свири да ви кажа доста добре) и попаднах на една уникална каса във вилна зона Сливен,от 80-те години,а именно Martin Audio London,с 18 инчов говорител RCF.В момента започна реставрацията на касата,така че да изглежда като току що излязла от магазина.Понеже имам приятел със аудио-телевизионен сервиз,говорителя е вече реновиран,както когато е излязъл от завода.
Говорителят никога не е горял и намотките не са докосвани,както и мустаците,единствено го освежихме чисто визуално! А ето го и него,перфектен красавец ! Скоро ще стане и касата и ще покажа реставрацията и на нея!
По между другото ми попадна и едно крайно стъпало на SHARP 8800 2x200w някъде,изграден на базата на две STK4050,че да видим какво ще стане.

По между другото ми попадна и едно крайно стъпало на SHARP 8800 2x200w някъде,изграден на базата на две STK4050,че да видим какво ще стане.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Реставрация завършена!
Както обещах,снимки!

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2