Медицинско свидетелство кат. С
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Медицинско свидетелство кат. С
Здравейте, колеги,
Скоро ми предстои подновяване на шофьорската книжка (кат. В и С) и имам чуденка относно медицинското - освен обиколката при всички лекари-специалист, изискваше ли се отделна бележка или печат в самото медицинско, че не се водиш на отчет към психодиспансера?
Проблемът е, че живея в София, личният ми лекар също е тук, а доколкото знам информацията от психодиспансера е по постоянен адрес, който в моя случай е в провинцията. Ако някой в моята ситуация скоро е подновявал книжка ще се радвам да сподели как са се случили нещата
Скоро ми предстои подновяване на шофьорската книжка (кат. В и С) и имам чуденка относно медицинското - освен обиколката при всички лекари-специалист, изискваше ли се отделна бележка или печат в самото медицинско, че не се водиш на отчет към психодиспансера?
Проблемът е, че живея в София, личният ми лекар също е тук, а доколкото знам информацията от психодиспансера е по постоянен адрес, който в моя случай е в провинцията. Ако някой в моята ситуация скоро е подновявал книжка ще се радвам да сподели как са се случили нещата

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Re: Медицинско свидетелство кат. С
Аз звъннах един телефон на моя лекар и след 10мин медицинското беше готово с всички печати и т.н. 

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
За съжаление си подновявах свидетелството преди 6 години - 2010 г., като документите тогава бяха от новия образец.
Не знам за какъв личен лекар говорите, но само определени здравни заведения имат право на това. При мен беше още по-сложно защото имах контузия на крака, но братовчеда ходи във ВМА и успя да вземе медицинско, като носеше епикриза и още някои неща, които успях да му приготвя. Таксата също е по-висока. Психотехнически преглед съм полагал само първия път, когато бях на 18. Вече минах 50 и никога не са ме подлагали повторно, но имам само няколко дребни нарушения за над 30 годишния си стаж.
Не знам за какъв личен лекар говорите, но само определени здравни заведения имат право на това. При мен беше още по-сложно защото имах контузия на крака, но братовчеда ходи във ВМА и успя да вземе медицинско, като носеше епикриза и още някои неща, които успях да му приготвя. Таксата също е по-висока. Психотехнически преглед съм полагал само първия път, когато бях на 18. Вече минах 50 и никога не са ме подлагали повторно, но имам само няколко дребни нарушения за над 30 годишния си стаж.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Личният лекар (или обикновен общопрактикуващ) пише финалното заключение след като минеш през всички кабинети (годен/негоден).
Нямам предвид психотеста, той е само ако искаш да практикуваш карането на автомобили кат. С и се подновява на всеки 3 или 5 години, не помня точно вече. Става дума за удостоверяване, че не си психично болен (не си регистриран като такъв).
Фидел Кастро написа: Психотехнически преглед съм полагал само първия път, когато бях на 18. Вече минах 50 и никога не са ме подлагали повторно, но имам само няколко дребни нарушения за над 30 годишния си стаж.
Нямам предвид психотеста, той е само ако искаш да практикуваш карането на автомобили кат. С и се подновява на всеки 3 или 5 години, не помня точно вече. Става дума за удостоверяване, че не си психично болен (не си регистриран като такъв).
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
2009г. не искаха психо, даже в КАТ, носих медицинско от личния, но казаха, че веднага могат да я подновят, но губя "С"-категорията, безвъзвратно.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Точно така е, както казва Ленко - губиш категорията ако не представиш медицинско от утвърдено по списък медицинско заведение, както моето от ВМА. Затова е много важно да си пазиш категорията независимо от посещението на няколко кабинета и по-високата такса.
Психодиспансера е само ако упражняваш реално категорията.
Психодиспансера е само ако упражняваш реално категорията.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
Аз 2013 я подновявах и бях с медицинско само от личния лекар. Не съм губил категория.
- streetz
- младши ентусиаст
-
B48B20
Това е от днес на гишето за подаване на документи (доколкото разбрах според Наредба 3 от 2011 за физическата годност на водачите на МПС). Надявам се да е полезно и за други колеги :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
8 мнения
• Страница 1 от 1