Медицинско свидетелство кат. С

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Медицинско свидетелство кат. С

Мнение от streetz » 14 Юни 2016, 12:01

Здравейте, колеги,

Скоро ми предстои подновяване на шофьорската книжка (кат. В и С) и имам чуденка относно медицинското - освен обиколката при всички лекари-специалист, изискваше ли се отделна бележка или печат в самото медицинско, че не се водиш на отчет към психодиспансера?
Проблемът е, че живея в София, личният ми лекар също е тук, а доколкото знам информацията от психодиспансера е по постоянен адрес, който в моя случай е в провинцията. Ако някой в моята ситуация скоро е подновявал книжка ще се радвам да сподели как са се случили нещата :)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Re: Медицинско свидетелство кат. С

Мнение от bat_gosho » 14 Юни 2016, 12:15

Аз звъннах един телефон на моя лекар и след 10мин медицинското беше готово с всички печати и т.н. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 14 Юни 2016, 12:25

За съжаление си подновявах свидетелството преди 6 години - 2010 г., като документите тогава бяха от новия образец.
Не знам за какъв личен лекар говорите, но само определени здравни заведения имат право на това. При мен беше още по-сложно защото имах контузия на крака, но братовчеда ходи във ВМА и успя да вземе медицинско, като носеше епикриза и още някои неща, които успях да му приготвя. Таксата също е по-висока. Психотехнически преглед съм полагал само първия път, когато бях на 18. Вече минах 50 и никога не са ме подлагали повторно, но имам само няколко дребни нарушения за над 30 годишния си стаж. :lol:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 14 Юни 2016, 13:36

Личният лекар (или обикновен общопрактикуващ) пише финалното заключение след като минеш през всички кабинети (годен/негоден).
Фидел Кастро написа: Психотехнически преглед съм полагал само първия път, когато бях на 18. Вече минах 50 и никога не са ме подлагали повторно, но имам само няколко дребни нарушения за над 30 годишния си стаж. :lol:

Нямам предвид психотеста, той е само ако искаш да практикуваш карането на автомобили кат. С и се подновява на всеки 3 или 5 години, не помня точно вече. Става дума за удостоверяване, че не си психично болен (не си регистриран като такъв).
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Юни 2016, 16:22

2009г. не искаха психо, даже в КАТ, носих медицинско от личния, но казаха, че веднага могат да я подновят, но губя "С"-категорията, безвъзвратно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 16 Юни 2016, 0:10

Точно така е, както казва Ленко - губиш категорията ако не представиш медицинско от утвърдено по списък медицинско заведение, както моето от ВМА. Затова е много важно да си пазиш категорията независимо от посещението на няколко кабинета и по-високата такса.
Психодиспансера е само ако упражняваш реално категорията.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 16 Юни 2016, 9:23

Аз 2013 я подновявах и бях с медицинско само от личния лекар. Не съм губил категория.

младши ентусиаст
Аватар
B48B20

Мнение от streetz » 21 Юни 2016, 15:03

Това е от днес на гишето за подаване на документи (доколкото разбрах според Наредба 3 от 2011 за физическата годност на водачите на МПС). Надявам се да е полезно и за други колеги :
636021142567591853.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към Извън Темата