Въпрос за електронен фиш

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за електронен фиш

Мнение от v_p_m » 01 Юли 2016, 16:11

speeder88 написа:
v_p_m написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата за да си задам въпроса ,но така или иначе получи отговор .
За втори път ми се случва да ме спрат и да ми напишат фиш(за пуснати халогени и за не пуснати фарове :)) не-редовни полицай . Съответно нямаха гражданска а 2-рия път дори и преглед , естествено супер много ме издразни това че аз си отнесох фиша а те са още по нередовни от мен :kuku: Имат ли право да се движат без стикери за гражданска и преглед и ако не какво може да се направи ?

Ся без да се заяждам, ама... Що да са били нередовни? Колата им движела ли се е като са те спрели - не е! И на жена ми стои пред блока без нищо ама не се движи! В една друга тема колага беше обяснил нещата така, имаш 40 лева в десния джоб, местиш ги в левия - ама нямаш 80, а пак си си с 40, та и с държавните коли така... Верно, че е тъпо да не са съвсем изрядни, ама стига и ние сме роптали когато сме в грешка!

Може да пробваш да приложиш написаното от теб , спират те за проверка,съответно установяват че нямаш гражданска и преглед . От там ти им цитираш горното и те така :mrgreen:
Извинявай но звучиш точно като полицая :mhihi: единия ми обяснява че можело да се кара само на габарит , другия неграмотник ми казва че пък нямало нужда да има стикер на колата :shock: и продължава да пише фиша....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 01 Юли 2016, 17:03

speeder88 написа:Ся без да се заяждам, ама... Що да са били нередовни? Колата им движела ли се е като са те спрели - не е! И на жена ми стои пред блока без нищо ама не се движи! В една друга тема колага беше обяснил нещата така, имаш 40 лева в десния джоб, местиш ги в левия - ама нямаш 80, а пак си си с 40, та и с държавните коли така... Верно, че е тъпо да не са съвсем изрядни, ама стига и ние сме роптали когато сме в грешка!

Всяко регистрирано МПС трябва да има застраховка ГО, без значение дали се движи или не.

Ако другарите полицай нямат ГО и ме изджасат докато аз пресичам пешеходна пътека кой плаща сметката в болницата?

Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 04 Юли 2016, 10:58

Извинявам се на всички пишещи тук, но доста глупости изчетох!!!
1. Нарушил ли си трябва да си понесеш "кръста";
2. Този, който те е "хванал" /регистрирал/ трябва да е напълно изряден, що се отнася до процедурата на регистрация;
3. Актове и др. документи за нарушения и наказания се съставят, оформят и връчват само и ЕДИНСТВЕНО по описания в АПК и специалните закони начини, иначе са НЕВАЛИДНИ!!!
4. НЯМА НАЧИН ДЪРЖАВЕН ОРГАН чрез нарушаване на закон да се прави на ВЕЛИК!!! Такива са за директно уволнение и /от мен - затвор/
5. Всяко нарушение на законите в РБългария е недопустимо, а от служител в държавен орган ЗАБРАНЕНО!!!
6. Колегата с фиша: Ако нарушението не е в населено място можеш да обжалваш /ако не е минал срока/ пред районен съд в населеното място от където са полицаите и да се позовете на решението за което по-горе съм дал линк!

И ПАК, НЕ МОЖЕ ЧРЕЗ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ ДА СЕ ГОНЯТ НАРУШИТЕЛИ!!! Това прави държавата слаба! Вижда ли се? :bang: :bang: :conf:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 04 Юли 2016, 17:37

predel написа:Извинявам се на всички пишещи тук, но доста глупости изчетох!!!

6. Колегата с фиша: Ако нарушението не е в населено място можеш да обжалваш /ако не е минал срока/ пред районен съд в населеното място от където са полицаите и да се позовете на решението за което по-горе съм дал линк!

predel, информацията ти е подвеждаща и ако ти се върже човека ще загуби време и пари.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 04 Юли 2016, 19:10

Служебните коли на мвр нямат стикери на стъклото, но имат валидна гражданска отговорност. Няма смисъл да се заяждате за това с тях, най-много още нещо да ви напишат

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 05 Юли 2016, 0:18

Club BMW написа:
predel написа:Извинявам се на всички пишещи тук, но доста глупости изчетох!!!

predel, информацията ти е подвеждаща и ако ти се върже човека ще загуби време и пари.

Защо според Вас е подвеждаща? Дайте обосновка!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 05 Юли 2016, 10:22

Тълкувателно решение към което си дал линк се отнася за стария текст от ЗДвП. Закона е съобразен с тълкувателното решение и променен към момента.
В тази връзка е създадена и "НАРЕДБА № 8121з-532 от 12 май 2015 г. за условията и реда за използване на автоматизирани технически средства и системи за контрол на правилата за движение по пътищата"

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 05 Юли 2016, 11:22

Има един друг проблем. При заснемане с техническо средство, на снимката трябва да присъства само един автомобил, в противен случай е невалидна снимката.
Това се следеше преди и ако има повече от един автомобил, в повечето окръзи не пращат глоба, защото отпада в съда (тествано). Със сегашния начин (без да пращат снимка) водача не знае дали това условие не е нарушено. Ако се обжалва в съда само тогава се представя снимковия материал.
Така че не пращайки снимка се прикрива описаната ситуация и масово се глобява.

В България все още няма камера, която да заснема няколко превозни средства и да посочва, кое от тях е с превишена скорост.
Демонстрационната която беше на Цариградско (като цилиндър) вършеше тези неща.

Тази на Орлов мост и тя, но за нея не съм сигурен на 100%

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 05 Юли 2016, 11:46

Club BMW написа:Тълкувателно решение към което си дал линк се отнася за стария текст от ЗДвП. Закона е съобразен с тълкувателното решение и променен към момента.
В тази връзка е създадена и "НАРЕДБА № 8121з-532 от 12 май 2015 г. за условията и реда за използване на автоматизирани технически средства и системи за контрол на правилата за движение по пътищата"

Колега, от кога с наредба се отменя текст в закон?!?

Пък и чл.11 от тази наредба е изричен:"В случаите на осъществяване на контрол с мобилно АТСС във време на движение нарушителите се спират на място и се предприемат действия за реализиране на административнонаказателната отговорност за извършеното нарушение. За нарушения, установени с мобилни АТСС във време на движение, електронни фишове не се издават."

Та точно къде подвеждам?!?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 05 Юли 2016, 12:05

Ти явно имаш проблем с възприемане и осъзнаване на това което четеш :idea:

Не знам защо ми задаваш този въпрос при положение, че ясно съм ти написал ...
Чл. 11 хубаво го цитираш, но нищо не си разбрал от него :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Мнение от mishoval » 05 Юли 2016, 12:42

predel написа:
Club BMW написа:Тълкувателно решение към което си дал линк се отнася за стария текст от ЗДвП. Закона е съобразен с тълкувателното решение и променен към момента.

Колега, от кога с наредба се отменя текст в закон?!?

Пък и чл.11 от тази наредба е изричен:"В случаите на осъществяване на контрол с мобилно АТСС във време на движение нарушителите се спират на място и се предприемат действия за реализиране на административнонаказателната отговорност за извършеното нарушение. За нарушения, установени с мобилни АТСС във време на движение, електронни фишове не се издават."

Та точно къде подвеждам?!?

Колега, и мен ме подведе точно тази наредба! Колата с радара ТРЯБВА ДА Е В ДВИЖЕНИЕ, за да е длъжен да те спре и издаде фиш на място!
Консултирах се с адвокат, занимаващ се предимно с такива дела. Според него шанса е 50:50, въпреки, че не ми е представена снимка/имало я в КАТ/, въпреки липсата на предупредителна табела/трудно се доказва, ако не съм бил спрял на момента/.
Пък и сумата не си заслужава да се обжалва, защото ако загубя, ще платя и разноските по делото!
Та днес си платих глобата + 5 лв. комисионна!
Вече съм чист, мога да спя спокойно! :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 05 Юли 2016, 14:51

O'k Това, че се чувстваш добре е най-важно!
Приятен ден.

П.С. Моята практика е около 25 годишна ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 05 Юли 2016, 15:57

v_p_m написа:
speeder88 написа:
v_p_m написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата за да си задам въпроса ,но така или иначе получи отговор .
За втори път ми се случва да ме спрат и да ми напишат фиш(за пуснати халогени и за не пуснати фарове :)) не-редовни полицай . Съответно нямаха гражданска а 2-рия път дори и преглед , естествено супер много ме издразни това че аз си отнесох фиша а те са още по нередовни от мен :kuku: Имат ли право да се движат без стикери за гражданска и преглед и ако не какво може да се направи ?

Ся без да се заяждам, ама... Що да са били нередовни? Колата им движела ли се е като са те спрели - не е! И на жена ми стои пред блока без нищо ама не се движи! В една друга тема колага беше обяснил нещата така, имаш 40 лева в десния джоб, местиш ги в левия - ама нямаш 80, а пак си си с 40, та и с държавните коли така... Верно, че е тъпо да не са съвсем изрядни, ама стига и ние сме роптали когато сме в грешка!

Може да пробваш да приложиш написаното от теб , спират те за проверка,съответно установяват че нямаш гражданска и преглед . От там ти им цитираш горното и те така :mrgreen:
Извинявай но звучиш точно като полицая :mhihi: единия ми обяснява че можело да се кара само на габарит , другия неграмотник ми казва че пък нямало нужда да има стикер на колата :shock: и продължава да пише фиша....

Дори и пред блока да си седи, ако колата е регистирана трябва да имаш ГО. Най-малкото, ако някой неадекватник влети в нея и се отрепе после ти ше се найадеш ан хой

Грешно е да се мисли, че колата щом не е в движение, то не се считат нарушения.
Примерно - хванат ли те пиян на шофьорското място, дори и да си влезнал просто нещо да ръчкаш без намерения да караш - то те третират все едно току що са те спрели, па ти може се обясняваш колко искаш
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата