Въпрос за електронен фиш
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Въпрос за електронен фиш
speeder88 написа:v_p_m написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата за да си задам въпроса ,но така или иначе получи отговор .
За втори път ми се случва да ме спрат и да ми напишат фиш(за пуснати халогени и за не пуснати фарове) не-редовни полицай . Съответно нямаха гражданска а 2-рия път дори и преглед , естествено супер много ме издразни това че аз си отнесох фиша а те са още по нередовни от мен
Имат ли право да се движат без стикери за гражданска и преглед и ако не какво може да се направи ?
Ся без да се заяждам, ама... Що да са били нередовни? Колата им движела ли се е като са те спрели - не е! И на жена ми стои пред блока без нищо ама не се движи! В една друга тема колага беше обяснил нещата така, имаш 40 лева в десния джоб, местиш ги в левия - ама нямаш 80, а пак си си с 40, та и с държавните коли така... Верно, че е тъпо да не са съвсем изрядни, ама стига и ние сме роптали когато сме в грешка!
Може да пробваш да приложиш написаното от теб , спират те за проверка,съответно установяват че нямаш гражданска и преглед . От там ти им цитираш горното и те така

Извинявай но звучиш точно като полицая

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
speeder88 написа:Ся без да се заяждам, ама... Що да са били нередовни? Колата им движела ли се е като са те спрели - не е! И на жена ми стои пред блока без нищо ама не се движи! В една друга тема колага беше обяснил нещата така, имаш 40 лева в десния джоб, местиш ги в левия - ама нямаш 80, а пак си си с 40, та и с държавните коли така... Верно, че е тъпо да не са съвсем изрядни, ама стига и ние сме роптали когато сме в грешка!
Всяко регистрирано МПС трябва да има застраховка ГО, без значение дали се движи или не.
Ако другарите полицай нямат ГО и ме изджасат докато аз пресичам пешеходна пътека кой плаща сметката в болницата?
Поздрави
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Извинявам се на всички пишещи тук, но доста глупости изчетох!!!
1. Нарушил ли си трябва да си понесеш "кръста";
2. Този, който те е "хванал" /регистрирал/ трябва да е напълно изряден, що се отнася до процедурата на регистрация;
3. Актове и др. документи за нарушения и наказания се съставят, оформят и връчват само и ЕДИНСТВЕНО по описания в АПК и специалните закони начини, иначе са НЕВАЛИДНИ!!!
4. НЯМА НАЧИН ДЪРЖАВЕН ОРГАН чрез нарушаване на закон да се прави на ВЕЛИК!!! Такива са за директно уволнение и /от мен - затвор/
5. Всяко нарушение на законите в РБългария е недопустимо, а от служител в държавен орган ЗАБРАНЕНО!!!
6. Колегата с фиша: Ако нарушението не е в населено място можеш да обжалваш /ако не е минал срока/ пред районен съд в населеното място от където са полицаите и да се позовете на решението за което по-горе съм дал линк!
И ПАК, НЕ МОЖЕ ЧРЕЗ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ ДА СЕ ГОНЯТ НАРУШИТЕЛИ!!! Това прави държавата слаба! Вижда ли се?

1. Нарушил ли си трябва да си понесеш "кръста";
2. Този, който те е "хванал" /регистрирал/ трябва да е напълно изряден, що се отнася до процедурата на регистрация;
3. Актове и др. документи за нарушения и наказания се съставят, оформят и връчват само и ЕДИНСТВЕНО по описания в АПК и специалните закони начини, иначе са НЕВАЛИДНИ!!!
4. НЯМА НАЧИН ДЪРЖАВЕН ОРГАН чрез нарушаване на закон да се прави на ВЕЛИК!!! Такива са за директно уволнение и /от мен - затвор/
5. Всяко нарушение на законите в РБългария е недопустимо, а от служител в държавен орган ЗАБРАНЕНО!!!
6. Колегата с фиша: Ако нарушението не е в населено място можеш да обжалваш /ако не е минал срока/ пред районен съд в населеното място от където са полицаите и да се позовете на решението за което по-горе съм дал линк!
И ПАК, НЕ МОЖЕ ЧРЕЗ ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ ДА СЕ ГОНЯТ НАРУШИТЕЛИ!!! Това прави държавата слаба! Вижда ли се?

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

predel написа:Извинявам се на всички пишещи тук, но доста глупости изчетох!!!
predel, информацията ти е подвеждаща и ако ти се върже човека ще загуби време и пари.
Служебните коли на мвр нямат стикери на стъклото, но имат валидна гражданска отговорност. Няма смисъл да се заяждате за това с тях, най-много още нещо да ви напишат
- predel
- ентусиаст
-
Club BMW написа:predel написа:Извинявам се на всички пишещи тук, но доста глупости изчетох!!!
predel, информацията ти е подвеждаща и ако ти се върже човека ще загуби време и пари.
Защо според Вас е подвеждаща? Дайте обосновка!!

Тълкувателно решение към което си дал линк се отнася за стария текст от ЗДвП. Закона е съобразен с тълкувателното решение и променен към момента.
В тази връзка е създадена и "НАРЕДБА № 8121з-532 от 12 май 2015 г. за условията и реда за използване на автоматизирани технически средства и системи за контрол на правилата за движение по пътищата"
В тази връзка е създадена и "НАРЕДБА № 8121з-532 от 12 май 2015 г. за условията и реда за използване на автоматизирани технически средства и системи за контрол на правилата за движение по пътищата"
Има един друг проблем. При заснемане с техническо средство, на снимката трябва да присъства само един автомобил, в противен случай е невалидна снимката.
Това се следеше преди и ако има повече от един автомобил, в повечето окръзи не пращат глоба, защото отпада в съда (тествано). Със сегашния начин (без да пращат снимка) водача не знае дали това условие не е нарушено. Ако се обжалва в съда само тогава се представя снимковия материал.
Така че не пращайки снимка се прикрива описаната ситуация и масово се глобява.
В България все още няма камера, която да заснема няколко превозни средства и да посочва, кое от тях е с превишена скорост.
Демонстрационната която беше на Цариградско (като цилиндър) вършеше тези неща.
Тази на Орлов мост и тя, но за нея не съм сигурен на 100%
Това се следеше преди и ако има повече от един автомобил, в повечето окръзи не пращат глоба, защото отпада в съда (тествано). Със сегашния начин (без да пращат снимка) водача не знае дали това условие не е нарушено. Ако се обжалва в съда само тогава се представя снимковия материал.
Така че не пращайки снимка се прикрива описаната ситуация и масово се глобява.
В България все още няма камера, която да заснема няколко превозни средства и да посочва, кое от тях е с превишена скорост.
Демонстрационната която беше на Цариградско (като цилиндър) вършеше тези неща.
Тази на Орлов мост и тя, но за нея не съм сигурен на 100%
- predel
- ентусиаст
-
Club BMW написа:Тълкувателно решение към което си дал линк се отнася за стария текст от ЗДвП. Закона е съобразен с тълкувателното решение и променен към момента.
Колега, от кога с наредба се отменя текст в закон?!?
Пък и чл.11 от тази наредба е изричен:"В случаите на осъществяване на контрол с мобилно АТСС във време на движение нарушителите се спират на място и се предприемат действия за реализиране на административнонаказателната отговорност за извършеното нарушение. За нарушения, установени с мобилни АТСС във време на движение, електронни фишове не се издават."
Та точно къде подвеждам?!?

Ти явно имаш проблем с възприемане и осъзнаване на това което четеш
Не знам защо ми задаваш този въпрос при положение, че ясно съм ти написал ...
Чл. 11 хубаво го цитираш, но нищо не си разбрал от него

Не знам защо ми задаваш този въпрос при положение, че ясно съм ти написал ...
Чл. 11 хубаво го цитираш, но нищо не си разбрал от него

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
predel написа:Club BMW написа:Тълкувателно решение към което си дал линк се отнася за стария текст от ЗДвП. Закона е съобразен с тълкувателното решение и променен към момента.
Колега, от кога с наредба се отменя текст в закон?!?
Пък и чл.11 от тази наредба е изричен:"В случаите на осъществяване на контрол с мобилно АТСС във време на движение нарушителите се спират на място и се предприемат действия за реализиране на административнонаказателната отговорност за извършеното нарушение. За нарушения, установени с мобилни АТСС във време на движение, електронни фишове не се издават."
Та точно къде подвеждам?!?
Колега, и мен ме подведе точно тази наредба! Колата с радара ТРЯБВА ДА Е В ДВИЖЕНИЕ, за да е длъжен да те спре и издаде фиш на място!
Консултирах се с адвокат, занимаващ се предимно с такива дела. Според него шанса е 50:50, въпреки, че не ми е представена снимка/имало я в КАТ/, въпреки липсата на предупредителна табела/трудно се доказва, ако не съм бил спрял на момента/.
Пък и сумата не си заслужава да се обжалва, защото ако загубя, ще платя и разноските по делото!
Та днес си платих глобата + 5 лв. комисионна!
Вече съм чист, мога да спя спокойно!

- predel
- ентусиаст
-
O'k Това, че се чувстваш добре е най-важно!
Приятен ден.
П.С. Моята практика е около 25 годишна
Приятен ден.
П.С. Моята практика е около 25 годишна

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
v_p_m написа:speeder88 написа:v_p_m написа:Извинявам се че ползвам темата на колегата за да си задам въпроса ,но така или иначе получи отговор .
За втори път ми се случва да ме спрат и да ми напишат фиш(за пуснати халогени и за не пуснати фарове) не-редовни полицай . Съответно нямаха гражданска а 2-рия път дори и преглед , естествено супер много ме издразни това че аз си отнесох фиша а те са още по нередовни от мен
Имат ли право да се движат без стикери за гражданска и преглед и ако не какво може да се направи ?
Ся без да се заяждам, ама... Що да са били нередовни? Колата им движела ли се е като са те спрели - не е! И на жена ми стои пред блока без нищо ама не се движи! В една друга тема колага беше обяснил нещата така, имаш 40 лева в десния джоб, местиш ги в левия - ама нямаш 80, а пак си си с 40, та и с държавните коли така... Верно, че е тъпо да не са съвсем изрядни, ама стига и ние сме роптали когато сме в грешка!
Може да пробваш да приложиш написаното от теб , спират те за проверка,съответно установяват че нямаш гражданска и преглед . От там ти им цитираш горното и те така![]()
Извинявай но звучиш точно като полицаяединия ми обяснява че можело да се кара само на габарит , другия неграмотник ми казва че пък нямало нужда да има стикер на колата
и продължава да пише фиша....
Дори и пред блока да си седи, ако колата е регистирана трябва да имаш ГО. Най-малкото, ако някой неадекватник влети в нея и се отрепе после ти ше се найадеш ан хой
Грешно е да се мисли, че колата щом не е в движение, то не се считат нарушения.
Примерно - хванат ли те пиян на шофьорското място, дори и да си влезнал просто нещо да ръчкаш без намерения да караш - то те третират все едно току що са те спрели, па ти може се обясняваш колко искаш

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2