Помощ за покупка на БМВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: Помощ за покупка на БМВ

Мнение от Denmark » 24 Юли 2016, 22:18

Welinow927 написа:А тъй като не ми е мн на ясно 318-ка 118 коня кой мотор е това на е46

М43 е двигателия. Надявам се си видял и моя пост от предишната страница. Общо взето това са ремонтите/смените, които може да очакваш. Просто провери цените на частите за да си направиш сметка. Ако имаш някаква сума на месец, която да отелдеяш за колата, би трябвало да нямаш проблеми с поддръжката. Не забравяй да си предвидиш застраховакта и данъка.

1 час да отедлиш и ще сметнеш приблизително колко ще ти струва колата на година, вклюючително и горивото.

след покупката на колата, аз бих постъпил така -> застраховка и данък, смяна на масло (двигател) и филтри + евентуално подмяна на охладителната система (в зависимост от финансите може и следващия месец). така ще си сигурен в двигателя поне, а и е много вероятно в дългосрочен план да не ти се налага да сменяш нищо друго.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Welinow927 » 25 Юли 2016, 12:44

Ейй свестен отгоро да видя. :) ми вече се навих на 100%. Разходите мисля, че ще ги покрия. Аре бе единпът се живее и няма този автомобил цял живот да го карам, ако не ми е по джоба следващата или ако се влюбя в нея ще давам заплатата там. Кеф цена нема :). Вече друг е впр коя да избера Да попитам за мнения
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 7305860033

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 4241577461

Аватар

Мнение от Хаос » 25 Юли 2016, 15:13

Оправи си линковете
май нещо си ги копирал от друг форум
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denmark » 25 Юли 2016, 17:16

не съм гледал какви коли има за продажба, но тази от втория линк изглежда нормално. има основните екстри.
не се вижда в какво състояние са гумите, а и не пише за втори чифт (зимни), тоест ще трябва да вземеш след няколко месеца.
за газта не знам какво трябва да се гледа.

също имай в предвид един cd player, че тия касетки...е естествено първо поддръжката. :)

разликата в поддръжката с някой опел/форд или нещо друго на тази цена няма да е осезаема, така че си вземи BMW-то ако това ти харесва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 26 Юли 2016, 9:16

Със сигурност не бих взел Е46 преди фейса с фейслифтов капак, със свински опашки на хикс на предната броня, зяпащ ляв праг, спортно окачване тип "отрежи две навивики с флекса бъди стенс" и ред други външни забележки. Това говори, че предишния собственик е бил върл рацер в клас "малкия данък" :mhihi: или ако не това, то поне е гледал всички епизоди на "Майти кармодс", което е притеснително :mhihi:

Аз също гласувам за втората "скучна стоковица" ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 26 Юли 2016, 11:04

Не че е някакъв страшен кусур, но на втората лайстните на таблото ми изглеждат "пиано лак", а около и на скоростния лост е "махагон". Може и само така да ми се струва от светлината, но да си кажа.
Между другото има тема за избор на Е46 в техническия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Мнение от bavaromobila » 26 Юли 2016, 12:29

Има за какво да ги дадеш 1500лв, независимо дали е М43 или М54 и т.н. Ще дам пример за М43, което поне изглежда като евтино и безпроблемно БМВ, само че ако един автомобил се състоеше само от двигател и нищо повече, но НЕ е!
Да двигателя е безпроблемен, в сравнение с повечето други, монтирани в Е46, но всичко ОКОЛО двигателя си иска своето.
Да започнем с охладителната система. Ако никога не е обслужвана, то е задължително да се направи след купуването на колата. Разширителен съд, термостат, тройник, капачка,водна помпа и маркуча към радиатора са само за ''добро утро''. И задължително се взимат оригинални, защото ментата не издържат на по-високата работна температура на М43. Та само тия са към 400лв без да смятам труд за смяната им.
Да смятам ли съединител?
Да смятам ли 4 амортисъора с тампоните за тях? Обслужването на задницата - тампоните на моста и диференциала... И ако има и 'честа'' да заварява моста, ако е скъсан? Само за труда ще му искат 150-200лв.
Отиваме отпред към носачите и тампоните за тях. И сумата май достигна 1500лв :D
И да, не на всеки ще му се наложи да смени всичко това след покупката на колата, но на 80% им се налага, защото половината изброени неща са задължителните, а другите си идват като бонус за всяко Е46.
А цифрата става още по-голяма, като добавим гумите (летни и зимни), масла, филтри, акумулатор, газов инжекцион (нали се взима за да ни е евтино). Джанти не смятам, предполага се, че колата ще дойде с мечтаните джанти, само че и това не е така. Те разбира се са допълнителни и незадължителни, но.... пак всеки стига до този момент.
И всичко това, без да смятам нито един лев за таксите и данъците, но те са при всяка кола.
И разбира се, няма как да не те сполети някоя детска болест при Е46 :D
След цялата тази сметка, се оказва, че 318ката за 5000лв съвсем спокойно може да излезе 8-9хил.
Така, че ако все пак търсиш евтина кола, Е46 не е твоята кола. Все пак в 5 членното си семейство, вече си имаме 3 Е46ци и знам за какво става въпрос.
Твоята кола е Е36 е последните години, с М43. Поне началната цена е по-евтина и крайната излиза също по-евтина.
И много поздрави на хората, които си взимат Е46 и казват, че няма никакви големи разходи. ДА, всеки тръгнал да търси Е46 вижда, че предишните собственици не са имали разходи по тая кола :D Разходите ги плаща този след тях :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 26 Юли 2016, 12:35

Затова колегата не е за е46, а за е36 но от средния към високия ценови клас за да не се занимава със смяна на 100 неща. Дори и при е36 може да се набута с 2/3 хилки ако не внимава след покупката! Повече внимание и късмет! :yes:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 26 Юли 2016, 12:36

Няма кола без разходи, който иска такава...да върви пеша.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Denmark » 26 Юли 2016, 13:03

bavaromobila написа:Има за какво да ги дадеш 1500лв, независимо дали е М43 или М54 и т.н. Ще дам пример за М43, което поне изглежда като евтино и безпроблемно БМВ, само че ако един автомобил се състоеше само от двигател и нищо повече, но НЕ е!
Да двигателя е безпроблемен, в сравнение с повечето други, монтирани в Е46, но всичко ОКОЛО двигателя си иска своето.
Да започнем с охладителната система. Ако никога не е обслужвана, то е задължително да се направи след купуването на колата. Разширителен съд, термостат, тройник, капачка,водна помпа и маркуча към радиатора са само за ''добро утро''. И задължително се взимат оригинални, защото ментата не издържат на по-високата работна температура на М43. Та само тия са към 400лв без да смятам труд за смяната им.
Да смятам ли съединител?
Да смятам ли 4 амортисъора с тампоните за тях? Обслужването на задницата - тампоните на моста и диференциала... И ако има и 'честа'' да заварява моста, ако е скъсан? Само за труда ще му искат 150-200лв.
Отиваме отпред към носачите и тампоните за тях. И сумата май достигна 1500лв :D
И да, не на всеки ще му се наложи да смени всичко това след покупката на колата, но на 80% им се налага, защото половината изброени неща са задължителните, а другите си идват като бонус за всяко Е46.
А цифрата става още по-голяма, като добавим гумите (летни и зимни), масла, филтри, акумулатор, газов инжекцион (нали се взима за да ни е евтино). Джанти не смятам, предполага се, че колата ще дойде с мечтаните джанти, само че и това не е така. Те разбира се са допълнителни и незадължителни, но.... пак всеки стига до този момент.
И всичко това, без да смятам нито един лев за таксите и данъците, но те са при всяка кола.
И разбира се, няма как да не те сполети някоя детска болест при Е46 :D
След цялата тази сметка, се оказва, че 318ката за 5000лв съвсем спокойно може да излезе 8-9хил.
Така, че ако все пак търсиш евтина кола, Е46 не е твоята кола. Все пак в 5 членното си семейство, вече си имаме 3 Е46ци и знам за какво става въпрос.
Твоята кола е Е36 е последните години, с М43. Поне началната цена е по-евтина и крайната излиза също по-евтина.
И много поздрави на хората, които си взимат Е46 и казват, че няма никакви големи разходи. ДА, всеки тръгнал да търси Е46 вижда, че предишните собственици не са имали разходи по тая кола :D Разходите ги плаща този след тях :D

на Е36 цените на частите са същите. евентуално колата да е по-евтина. аз не бих си взел Е36 при това положение, но всеки си преценява.
ако се намери кола за 4к, после спокойно можеш да използваш останалите 1к за разни работи:
300 лв. данък и застраховка (не знам какви са цените в БГ, може и по-малко да са)
200 лв. масла и филтри
400 лв. охладителна система (ти си ги сметнал на толкова)

и следващия месец нещо друго. и за 10к да я вземеш колата, тия неща са си пак задължителни, просто защото всичко без официална сервизна история е съмнително.
перфектна кола няма да се намери, още повече пък Е36 или Е46. трябва да се очакват ремонти, но на тия коли поне са прости и евтини, а части има всякакви и навсякъде.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 30 Юли 2016, 16:43

viewtopic.php?f=46&t=410609

Ето ти кола.Колегата ако ти смъкне и някой лев си ти :bchug:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата