Въпрос за ПТП?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за ПТП?

Мнение от Bokrael » 09 Авг 2016, 17:27

Здравейте, днес спрях лекичко в задната броня на едно момче. На мойта кола и няма абсолютно нищо, а на неговата има леки драскотини и прецакана хром. лайсна. Той звънна на 112 дадоха ни номер на ПТП-то, аз имах протоколи и попълних единя екземпляр всичко, както е редно. Обаче бяхме спрели на много кофти място в час пик се разбрахме той да не попълва неговия, тъй като на мен ми няма нищо, а на него му трябва за пред застрахователите (все пак си разменихме телефоните) и се разделихме. Понеже до сега не съм бил виновен при ПТП и не знам как стоят нещата въпроса ми е следния: Сега трябва ли да ходя до КАТ за нещо, ще имам ли АКТ, фиш или някаква санкция и трябва ли ми попълнено моето, копие от протокола и какво да правя с него? :dunno: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Re: Въпрос за ПТП?

Мнение от cmdkick » 09 Авг 2016, 18:16

Не трябва да ходиш никаде,това е всичко, нито ще ти земат точки нито нищо. То така или иначе се попълва един протокол, ама той е с копие от доло и всеки зима по 1 еднакъв попълнен лист - но за такава дреболия не се притеснявай. :bchug: :bchug:
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 09 Авг 2016, 18:38

Протоколите са с химизирана хартия и при попълване на първия лист, на втория се получава копие от написаното (- по начина, както се прави копие с индиго, ама хартията е такава).

Ако си попълнил само единия лист, надявам се поне, всичко да е описано вътре - твоите и неговите данни и информация за ПТП-то.

Освен това имаш като задължение да се обадиш и да уведомиш за ПТП-то твоя застраховател, при който имаш сключена застраховка ГО. - (Пише го някъде в полицата - че предизвикалият ПТП е длъжен да уведоми за това застрахователя си. Нали застрахователят после трябва да плаща, та е желателно да знае за ПТП-то.)
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 09 Авг 2016, 19:41

Благодаря ви. За съжаление протоколите не бяха на принципа на индиго, иначе пробвахме, за това и решихме да не попълваме втория. И дали ще е проблем ако не се обадя на гражданската ми, че колата е служебна и предпочитам да не се разбира, тъй като и няма нищо? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 09 Авг 2016, 20:43

Аз 1 път съм писал двустранен и не съм званял на застрахователя си, даже сега разбрах че трябва...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 09 Авг 2016, 20:46

Не звънкай никъде и не се притеснявай за нищо

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 09 Авг 2016, 22:50

При леко ПТП каквото е в случая се пишат въпросните протоколи като е задължително да се вземе номер от полицията и оригинала от протокола остава в потърпевшия а копието за виновния.
В твоя случай ако има някакъв проблем то ще е да сте пропуснали да напишете нещо в протокола и момчето ще ти звънне. Няма от какво да се притесняваш. Щом на колата и няма нищо, никой няма да разбере за случилото се. Няма актове няма фишове и повече разправии за теб :bchug: .
Бил съм и от двете страни и да си потърпевш е доста по гадно докато като си виновен пишеш протокола и забравяш. Следва да си оправиш колата ако има щети и така ..
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Авг 2016, 6:09

jorko7120 написа:При леко ПТП каквото е в случая се пишат въпросните протоколи като е задължително да се вземе номер от полицията и оригинала от протокола остава в потърпевшия а копието за виновния.
В твоя случай ако има някакъв проблем то ще е да сте пропуснали да напишете нещо в протокола и момчето ще ти звънне. Няма от какво да се притесняваш. Щом на колата и няма нищо, никой няма да разбере за случилото се. Няма актове няма фишове и повече разправии за теб :bchug: .
Бил съм и от двете страни и да си потърпевш е доста по гадно докато като си виновен пишеш протокола и забравяш. Следва да си оправиш колата ако има щети и така ..

Вече не се взима номер от полицията, а ти го дават директно като се обадиш на 112

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bokrael » 10 Авг 2016, 10:41

Благодаря на всички за полезната информация. Искам последно да попитам дали от гражданската по някакъв начин сигнализират на фирмата, че колата е участвала в ПТП и да се разбере?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 10 Авг 2016, 15:19

Не се притеснявай бе човек, на мене ми звъннаха от другата страна на застраховката (въпреки че беше от същата компания, пак аз бях виновен, да ме питат некви глупости за доуточнаване на ситуацията), не вярвам да звъннат на фирмата, ще звъннат на номера в протокола които сте написали - какъв интерес ще имат да звънят във фирмата, пак и да звъннат какъв е проблема :dunno: :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 10 Авг 2016, 20:43

adovet написа:
jorko7120 написа:При леко ПТП каквото е в случая се пишат въпросните протоколи като е задължително да се вземе номер от полицията и оригинала от протокола остава в потърпевшия а копието за виновния.

Вече не се взима номер от полицията, а ти го дават директно като се обадиш на 112

Когато на мен ми трябваше от 112 ме прехвърлиха към полицията . Сега може и без прехвърляне да е но като цяло идеята е една, а именно, че задължително трябва да се обадиш за номер. :bchug:
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Назад към Извън Темата