Пръскачка за миене на автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Re: Пръскачка за миене на автомобил

Мнение от michev » 18 Авг 2016, 22:09

Ами редовно се мие, освен това и 2-те БМВ-та спят винаги в добре уплътнени масивни гаражи, пък и двете коли са на оригинална боя, едната на 20, другата на 29 години, та като цяло няма какво толкова да им се случи :D Но определено ще имам предвид това за микрофибъра, благодаря за информацията :yes:
only rear wheel drive

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Авг 2016, 10:08

Лесно можеш да провериш дали колата има нужда да се клейва - на измита и подсушена кола, пъхни си ръката в "полицейско пликче" (или както там им казваш, дето отгоре са с червената лента за затваряне) и прокарай пръсти по боята... ако усещаш грапавини (все едно има малко пясък), значи лака е мръсен... :) Трябва да се гладък на допир :) Ако колата не е била полирана близките 4-5 години, със сигурност ще е замърсен лака ;)

Нанасянето на вакси и сийлънти, както и сравнително редовното използване на препарати за сваляне на метални частици и т.н. намаляват и дори обезсмислят клейването, ама колата трябва да се поддържа редовно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 19 Авг 2016, 12:38

нека и аз да питам:

Понеже тук няма автомивки с пръскачки, където сам да си измиеш колата, а са само такива с въртящите четки, където паркираш и чакаш да свърши програмата.
Доволен съм от това как ми измива колата, но джантите са ми винаги мръсни, особено ако не съм мил колата известно време и се е натрупал прах от накладките.
Чудя се дали да взема от тези пръскачки с резервоарче за ръчно ползване, някой има ли опит? Дали би имало ефект? Примерно тази: https://www.amazon.com/Ivation-Multipur ... B00R0GBKR4

Имам си препарат за джанти и няколко четки, но все пак не съм доволен, а и отнема много време да търкаш с четката, та пръскачката би помогнала доста.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Авг 2016, 13:12

Принципно, подобно на боята на колата, джантите е добре да се третират със защитен препарат... тогава също се цапат по-трудно и мият по-лесно... и ако комбинираш с препарат като CarPro IRON-X, например, миенето на джантите ще е супер лесно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 23 Авг 2016, 21:27

И все пак човек ако има такава водоструйка дори и слаба, споделете , кой препарат си заслужава да се пробва с нея.
Ясно е , че евтините не струват .. дайте мнения да си знае човек, ако иска да вземе някоя по-голяма разфасовка за повече миенета.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата