Градски автоматик около 6000 лева
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Re: Градски автоматик около 6000 лева
alX3m написа:top написа:Много драматизирате за роботизираните кутии, просто си имат части които се чупят и като се подменят всичко е ок, въобще ако човек си поддържа колата не му прави проблеми.
Е ти кво каза...![]()
Това са градски коли с малки двигатели, карани предимно в града на кратки разстояния и натоварени експлоатационни условия, стари на по 10 години и на повече от 100000км. Нормално е да почнат да се трошат вече... За 5000-6000лв. няма безпроблемни коли.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Clio-то което колегата е показал изглежда доста добре.
Но аз френска кола повече не искам да виждам, имал съм в семейството, доста приятели имат също - ми няма как да си взема такава. Евтини ремонти, проблемна електроника, и всяка седмица почти дори да е за нещо дребно все нещо не е наред и трябва да се ремонтира.
Наистина Polo, Lupo, Corsa (след 2006та), Smart (колегата Adovet миналата седмица взе такава за служебна - препдолагам ще може да ти даде мнение от първа ръка), и не на последно място - защото съм имал няколко Nissan-а ... погледни Micra-та (по възможност гледай бензинките с Нисан двигател и верига
)
За скоростите ... малко прекаляваме май
всички си имат проблеми ...да не гледаме във форума колко са темите за проблеми със скоростите
Имал съм Nissan Quashkai - 2.0 dci със CVT кутия (по спомен) ... да ви кажа ...изключително доволен съм от тази кола и кутия ... Никакви дертове не е правил целия автомобил за вече 2 години (и в момента се кара) .
Единствено като съвет ... ако решиш та погелднеш Civic-а ...този космическия ... НЕ ! електронният съединител е много проблемен, а усещането в колата е като да те кара някой взел книжка вчера ...
Но аз френска кола повече не искам да виждам, имал съм в семейството, доста приятели имат също - ми няма как да си взема такава. Евтини ремонти, проблемна електроника, и всяка седмица почти дори да е за нещо дребно все нещо не е наред и трябва да се ремонтира.
Наистина Polo, Lupo, Corsa (след 2006та), Smart (колегата Adovet миналата седмица взе такава за служебна - препдолагам ще може да ти даде мнение от първа ръка), и не на последно място - защото съм имал няколко Nissan-а ... погледни Micra-та (по възможност гледай бензинките с Нисан двигател и верига

Единствено като съвет ... ако решиш та погелднеш Civic-а ...този космическия ... НЕ ! електронният съединител е много проблемен, а усещането в колата е като да те кара някой взел книжка вчера ...

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Nissan Micra
Имам две познати жени, които това им е 1вата кола едната е с 1.2 мотора другата 1.4.
Не са мрънкали за кофти поддръжка при положение, че нямат богати гаджета да им оправят колите.
Смея да твърдя че 1.4 е по-готиния мотор за такава кола.
разгледай ги за +/- 500 лв. около твоя бюджет може да се намери количка.
Другото, за което се сещам е Хонда Джаз но там с автомата не знам как е положението, мноя много близка има таква, но е ръчни скорости
Имам две познати жени, които това им е 1вата кола едната е с 1.2 мотора другата 1.4.
Не са мрънкали за кофти поддръжка при положение, че нямат богати гаджета да им оправят колите.
Смея да твърдя че 1.4 е по-готиния мотор за такава кола.
разгледай ги за +/- 500 лв. около твоя бюджет може да се намери количка.
Другото, за което се сещам е Хонда Джаз но там с автомата не знам как е положението, мноя много близка има таква, но е ръчни скорости
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Vra4anin написа:Аз обясних за джазз няколко поста нагоре, ама явно всеки пише и си хвали магарето/своите лични предпочитания и небчете другите мнения.
Колега мое "магаре" нямам че да го хваля, (предочитам седан или комби, такива малки колички не са ми по вкуса...) но говоря от опит и ще поясня - понеже моята е доста услужлива когато стане въпрос за проблеми с нейни приятелки и все вика ау да идеш да видиш на еди коя си колата, да идеш с еди коя си да изберете кола и т.н. Та избиране, части и обслужване често ми минават през ръцете - нищо, че не са мои колите.
Извинявам се, наистина не прочетох мнението ти за Джаз-а, но това което имам аз като наблюдения върху колата с ръчни скорости си го потърдил и ти.
Пожелавам на колегата автор да изберат читаво автомобилче и да се похвали какво е взел.
Пък който с каквото може - ще помагаме и така

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
c7aH4eB написа:Според това, което търсиш мисля, че Лупо или някоя А класа са перфектни. Не съм ги притежавал или карал дори, но гледам масово мадамите карат такива и уш нямат особена философия по поддръжката, е само маслото на автомата е хубаво да са преглежда. За лупото не знам, но А класата от познат знам, че не е хубаво да се впускаш в дълги пътешествияили просто той я е понапънал малко хаха
А-класа само от тези след фейслифта(2012 и нагоре), но пак автоматик е прекалено рисково. По-добре да е с тая полу-автоматичната кутия, те поне не знам да дават ядове. Автоматика им е доста калпаво направен и масово по обявите ще видиш едно "F" на таблото, демек FAIL.
Друг минус на тая кола е кашкаваленото окачване, което обаче не е от най-евтините. Добавяш жена водач към уравнението и става гадно с нашите пътища.
Иначе е точно 10 пъти повече кола от Ц3, клио и тн., като изработка на интериора , а и като возия. Аз съм карал пробно поне 10-ина бензинови и според мен не са много удачен вариант от към разход и липса на вървеж, обаче дизела (който е и единствения мотор в гамата, освен 210-ката, който да не се е правил по лиценз в Кореа, до колкото знам) е много приятен за каране. 95к.с., не в бърз, но е пъргав, харчи някъде около 5-6, а данъка му е 37лв.
35 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3