Малко помощ отностно обезщетение по ГО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Малко помощ отностно обезщетение по ГО

Мнение от ayaks90 » 27 Фев 2016, 21:11

Понеже не намерих сходна тема с моите въпроси (предимно са за каскота) пускам нова.Блъсна ме автобус (няма да влизам с подробности кое как що) странично в задния десен калник и видях че е олиупил малко боята и на джантата.КAT пристигнаха и след 2 мин обявиха за виновен автобуса и ми казаха напишете си двустранен протокол и на следващия ден да отида с този протокол за обезщетение и аз ок нали.Същатата вечер долавям звук от лагера беше издал багажа от удара,отивам в Армеец (там му е гражданската на тоя) за тенекиите и боята никакви ядове набързо ги написаха,казах за лагера едвали не ми казаха че се опитвам да ги изклатя и ми връчиха протокол само за боя и тенекии без лагера с обястнението че трябвало да бъде съставен акт за по-сериозни повреди като окачване и т.н.,а не двустранен протокол и си изми ръцете за пореден път,най-отдолу вписах че имам претенции отностно лагер главина на следващия ден им написах една жалбичка,но уви днес трима човека като се заглеждат в гумата ми казват че е крива и аз като я загледах наистина каточели малко е мраднала,но немога да разбера дали е така или просто кривия канил ме лъже (неможах да отида в сервиз понеже е събота),а при съмия удар той ме измести с около 20см.Та въпроса ми е как да процедирам ако не ми уважат лагерглавината и ако шенкела също е мръднал при наличието на една жалба как да постъпя ? Понеже това са долу горе 300 лв разходи за моя сметка.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Малко помощ отностно обезщетение по ГО

Мнение от ayaks90 » 28 Фев 2016, 17:06

След толкова преглеждания все още никой не е изразил мнение затова аз ще добавя малко инфо за бъдещи колеги със сходен проблем.Молех се да видя патрулка и хоп взех че я намерих слязах и разпитах хората доста подробно.Думите на катаджиите.
Задължителен акт се пише само ако колата не е в движение след удара.Глупостите че двустранния протокол не покрива повреди по ходавата част отпадат.
За лагер главината ако само тя е мръднала на 99.99% няма да ми платят нищо понеже е консуматив,може да си напишете жалбичка,но си е на късмет.
Нямало значение че имам една жалба само за лагер главината ако има мръднал носач или шенкел и т.н. мога да изисквам повторен оглед(но това значи на канал и гледане с иснтрумента ОКО) затова пък аз ще отида на реглаж и на компа да ми кажат дали има нещо по колелото и от там да ми издадат документ че колата е с нарушена ходова част (съвет на катаджиите) и така да отида при застрахователя,ако не искат да ми прегледат колата отново трябва да изисквам от тях копие на двустранния протокол за птп-то,който е в тях и да напиша молба към кат от там вече ги задължават да направят повторен оглед на автомобила.Също така ми казаха че при удар,който да изкриви нещо и борда на гумата трябва да е наранен (а при мене е наранен точно където е и охлузена джантата) и в крайна сметка дори след всичко това пак можело да не ми платят било на късмет.Страхотна държава имаме...
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Фев 2016, 18:03

Сега ти виждам темата колега. Тук не е много по-различно от Каскотата, аз затова съм имал 3 месеца Каско някога си и стига толкова. Та мисълта ми е, че тези ще се чудят как да НЕ платят. Не 99%-та, а 100%-та няма да ти платят нищо за лагер-главина. Предполагам ако при повторния оглед се окаже, че отдолу е криво и това е от удара, може да ти платят нещо за носача и/или шенкела, но и това е много съмнително. Аз 2008-ма за крив амортисьор след като един дядо с Жужа ми излезе и удари странично, не получих нищо за тоя амортисьор защото беше съвсем леко крив, но аз си го смених. През годините съм имал доста вземане-даване със застрахователи и те са просто едни хрантутници, които ще те измотат по всякакъв начин, само и само да не платят и трябва да ги съдиш после, а дали си струва всеки сам си решава, но в повечето случаи става дума за няколко стотачки, които не си струват парите за адвокат, времето, нервите и в много от случаите няма никаква гаранция, че ще ги осъдиш, а и след това кога ще си видиш парите пак не е ясно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 02 Мар 2016, 8:25

Наястно съм със съдебните пътеки и бирниците по каскотата и аз като тебе имах точно 3 месеца каско... накратко скок от легнал полицай при падането спукана броня,спукан халоген,липсваща престилка (онова малкото пластмасово в двата края на бронято което се захваща за подкалника и бронята),спукано ушенце на нивомер за фаровете и единия катализатор се скъса накрая ми платиха 82 лв за кола оценена на 8700 лв и 650 лв каско на година.Халогена го сметнали по китайски к-т където са два броя за 90 лв само дето се продават по 2 броя,а не на бройка и 40 лв за бронята,нивомера нямал пряк удар,катализатора нямал пряк удар,престилката липсващ детайл каското не покривало.Така по темата минах през стенд и се оказа че ходавата част има минимални отклонения в рамките на допустимите наклона на гумите беше в норми,накратко всичко е в нормни няма криво по ходавата част явно по-големия удар е поет от калника (не очаквах е46 с толкова здрав калник уж ги водят по кекави спрямо е36).Минах и през армеец да видя какво става със жалбата отностно лагера още нямали информация казаха ми средата на другата седмица (а беше за началото на тази ама както и да е).Като ми отговорят ще пиша какво е станало да си знаем за вбъдеще дали има смисал и като ми платят ще пиша колко пари са дали.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 15 Сеп 2016, 11:20

Бях забравил за тази тема за което се извинявам.Платиха си ми що горе подобаващо след малко жалби и разправии.Трябваше да подам молба в КАТ да съставят акт на другия водач за да мога да претендирам по тежки щети като окачването.Взех си протокола от КАТ взех си фактурата за извършен ремонт от механика,проформа фактура от бояджия колко ще струва ремонта по ламарините написах една жалба с приложени оригинални (имах копия) и от армеец ми се извиниха че било станало грешка и в крайна сметка получих 300лв тотално обезщетение,не съм драпал за повече понеже ремонта ми излезе 320 лв.Въобще не се притеснявайте да си търсите правата и да пишете жалби че иначе ще се бъркате в собствения джоб.
Изображение

Назад към Извън Темата