Коя бензиностанция предлага най-добрия бензин?
Модератор: Общи модератори
- ghostdog
- Потребител
-
- Кара: E39 M5
- Мечтае да кара: E28 M5
Re: Коя бензиностанция предлага най-добрия бензин?
Nedko Anev написа:Много лъжат в количеството. Вчера на газпрома в дружба в 4 литра туба събра 4.75..
За коя бензиностанция става дума, тази до Крафт или тази, която е на бул. Цариградско шосе до Монтесито?
Аз зареждам бензин само на тази до Крафт, до сега не съм забелязал да лъжат с количеството. Зареждам там от поне две години, за справка М5-цата дава най-нисък разход с 100 от тази бензиностанция. При нужда съм сипвал на ОМВ, но са частни случаи и не съм повтарял по няколко резервоара, за да имам наблюдения.
За ШЕЛ мога да кажа, че в предишната фирма, в която работех всички служебни коли (около 70) се зареждаха само на ШЕЛ. Докато работех в тази фирма, малко над пет години, не е имало драми свързани с гориво по колите. Сипваше се само от обикновения дизел при тях. Колите бяха Форд и Тойота, чисто нови коли в гаранция.
От ЕКО 100 съм зареждал само стария вариант, но от 100 на Газпром съм по-доволен. Случай с предишната кола(не е БМВ), за два месеца се наложи два пъти да свалям всмукателния колектор, съответно трябваше да развия тръбините за бензина. Когато карах с ЕКО 100, бензинът, който се разля при развиване на тръбите там, където капна се изпари много бавно и остави мазни/тъмни петна. Същата процедура с Газпром 100(точно бях започнал да зареждам там за тест, това е втори или трети резервоар), бензинът се изпари буквално за секунди и не остави следи или мазни/тъмни петна. След тази случка не съм сипвал повече на ЕКО 100, може новият 100 октанов вариант да е по-добър, но нямам желание за сега да тествам. На ЕКО зареждах само на тази бензиностанция срещу Крафт, впечатленията са ми сведени само до нея.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Коя бензиностанция предлага най-добрия бензин?
За "новия" Еко 100 писах някъде в друга тема май що за говно е. След ОМВ и Еко вече е бензиностанция в която дори и да пикая не спирам.