Захар vs глюкозо-фруктозен сироп
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 12076
- Регистриран на: 22.07.2003
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: турбо бмв
Re: Захар vs глюкозо-фруктозен сироп
Делян написа:bum_bum написа:Идеята е добра, но на практика е невъзможно. Всичките сладки плодове, които можеш да намериш на пазара са толкова сладки поради човешката намеса. А тези, които са много сладки и са в първоначалната си форма и вид са толкова малки, че за да се наядеш с много захар ще трябва да висиш цял ден около храста или дървото. Същото и с меда. Представи си, че се разхождаш из гората и виждаш хралупата на диви пчели. Вътре има мед. Можеш ли да го вземеш? Човек просто не е проектиран да яде сладко.
Не знам на каква база си правиш изводите, но човек е проектиран да яде това, което го има в натурален вид в природата. В това число и плодовете, които и в естествения си вид са достатъчно сладки и дори са много по-хубави от пазарските, които само го докарват на външен вид. На двете ми села имаме доста овошки. Друг е въпроса, че последните години поради ред причини, някои от тях стават по-трудно. За меда също не си прав, още от древността хората са вземали мед от диви пчели и точно той е най-добрият и истински мед. В малки количества(до 50-100 гр. на ден) е нещо изключително полезно. Превъзходния вкус е само бонус. Към днешна дата истински мед е почти невъзможно да се намери, ако не си гледаш пчели сам. Повечето производители хранят пчелите с разтворена захар. За този в магазините и дума не може да става, той дори не е истински мед.
Като естествен подсладител може да се ползва стевия.
Как да ти обясня, че всяка една ябълка която изядеш не я е имало в природата. Съществуването и е плод на човешка намеса. Знаеш ли как казват на дивата ябълка? Киселица. Сети се защо. Предполагам не си виждал или опитвал ни дива ябълка, ни круша. И двете не стават за ядене. Единствено може би като поогният може да се ядат. Има и сладки диви плодове, но размера им както казах и по-горе е такъв, че за да погълнеш голямо количество захар трябва да прекараш доста време в бране. А хората по онова време не са имали този лукс.
Да, пчеларството е един от най-старите занаяти. Още преди 10-12 хиляди години години са добивали мед от диви пчели. Ама колко мислиш са събирали и колко хора са можели да си позволят да го ядат редовно и в големи количества.
50-100 грама мед на ден е огромно количество. Не знам как ти се вижда малко.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 4307
- Регистриран на: 3.04.2015
- Пол: Мъж
- Детайли за колата: 440i
Re: Захар vs глюкозо-фруктозен сироп
bum_bum написа:Делян написа:bum_bum написа:Идеята е добра, но на практика е невъзможно. Всичките сладки плодове, които можеш да намериш на пазара са толкова сладки поради човешката намеса. А тези, които са много сладки и са в първоначалната си форма и вид са толкова малки, че за да се наядеш с много захар ще трябва да висиш цял ден около храста или дървото. Същото и с меда. Представи си, че се разхождаш из гората и виждаш хралупата на диви пчели. Вътре има мед. Можеш ли да го вземеш? Човек просто не е проектиран да яде сладко.
Не знам на каква база си правиш изводите, но човек е проектиран да яде това, което го има в натурален вид в природата. В това число и плодовете, които и в естествения си вид са достатъчно сладки и дори са много по-хубави от пазарските, които само го докарват на външен вид. На двете ми села имаме доста овошки. Друг е въпроса, че последните години поради ред причини, някои от тях стават по-трудно. За меда също не си прав, още от древността хората са вземали мед от диви пчели и точно той е най-добрият и истински мед. В малки количества(до 50-100 гр. на ден) е нещо изключително полезно. Превъзходния вкус е само бонус. Към днешна дата истински мед е почти невъзможно да се намери, ако не си гледаш пчели сам. Повечето производители хранят пчелите с разтворена захар. За този в магазините и дума не може да става, той дори не е истински мед.
Като естествен подсладител може да се ползва стевия.
Как да ти обясня, че всяка една ябълка която изядеш не я е имало в природата. Съществуването и е плод на човешка намеса. Знаеш ли как казват на дивата ябълка? Киселица. Сети се защо. Предполагам не си виждал или опитвал ни дива ябълка, ни круша. И двете не стават за ядене. Единствено може би като поогният може да се ядат. Има и сладки диви плодове, но размера им както казах и по-горе е такъв, че за да погълнеш голямо количество захар трябва да прекараш доста време в бране. А хората по онова време не са имали този лукс.
Да, пчеларството е един от най-старите занаяти. Още преди 10-12 хиляди години години са добивали мед от диви пчели. Ама колко мислиш са събирали и колко хора са можели да си позволят да го ядат редовно и в големи количества.
50-100 грама мед на ден е огромно количество. Не знам как ти се вижда малко.
Не се хаби, щом е от градината на баба му, няма как да е вредно

https://www.youtube.com/watch?v=v8WA5wcaHp4
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 294
- Регистриран на: 21.05.2009
- Местоположение: навсякъде
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Захар vs глюкозо-фруктозен сироп
bum_bum написа:Предполагам не си виждал или опитвал ни дива ябълка, ни круша. И двете не стават за ядене. Единствено може би като поогният може да се ядат.
Стават, стават. Към ноември месец... Преди това като я отхапеш и не можеш да си отвориш устата 2-3 минути

Да не говорим, че са с размер на джанка.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 1617
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Захар vs глюкозо-фруктозен сироп
Всичко хубаво , ама да не забравяме че човек се е приспособил към храната а не обратното . И сега продължава да се приспособява и то съвсем добре . Ако това не беше така , още щяхме да ядем киселици и да получаваме гюрултия в гъза от всяка сладка ябълка или джанка . Лошото е че като цяло организма е приспособен да си намира храна с много движение , древните са били ловци и събирачи а днес без да си мръднеш пръста получаваш огромни количества калории . От това атрофират телата ни и се изменят повече и по -бързо от колкото от новите храни .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Mollov
- Мародератор
-
- Мнения: 12403
- Регистриран на: 28.07.2006
- Местоположение: София
- Кара: some d20s
Re: Захар vs глюкозо-фруктозен сироп
bum_bum написа:
Не помня къде, но сравняваха пиенето на ГФС с алкохола. Дефакто причинява същите щети на черния дроб.
Има едно documentary на лекция, проведена от американски професор, специализиращ в затлъстяване при новородени и деца до 2 години... той там доста добре го е обяснил това... общо взето американците са си го (ГФС) поискали, японците са го направили, а след това на всички са ни го "сложили"... включително и на самите японци, които от началото на 90-те години са почнали доста да консумират стоки от USA...
50 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани