Как се отказват цигарите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Re: Как се отказват цигарите

Мнение от v3n0m » 29 Окт 2016, 23:37

Слабите ми места са сутрин с кафето и след всяко хранене. Общо взето като направя опит за отказване и се сетя за тези два момента че може вече да ги няма и ми идва да се :bang: Останалото време през което пуша мисля че е по скоро до навик. Като съм на работа и имам много неща за вършене паля почти само след хранене и с кафе. Кафе пия сутрин и следобед към 5. Но храненията са ми към 5 и след всяко хранене изпитвам голямо желание да запаля :banghead:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Окт 2016, 10:07

Гледайте картинките по кутиите и ще ги спрете :mhihi:
Може и кафето да спрете даже :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 30 Окт 2016, 11:48

Привет,

Спрях ги преди около 10г с табекс, но не го пих по предписания график, а като ми се припуши и шибна 2-3 хапа та ми стане гадно и забравям. Това е свързано с неспокоен сън, сърцебиене, главобол, но се изтърпява.
Следва момента на отказване на Табекс-а - той минава около седмица.
Беше ми трудно и за това от тогава не пипам и неща и да виждам.

Успех в начинанието, струва си най-малкото заради собственото ти здраве.
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 30 Окт 2016, 15:56

Е точно заради изброените от теб неща не можах да мина изцяло на електронни цигари - щяха да ми липсват цигарите след ядене, с кафето и т.н.
Но и не съм си поставял за цел, пробвах от любопитство как ще е с електронните.

Тук попаднах на интересна дискусия по въпроса, коментират се начините за отказване от тютюнопушенето, както и физическото неразположение, което може да почувства начинаещият непушач в периода на отказване. http://www.investor.bg/forum/showthread ... 68&page=11

Borymeckata, това е пак следствие от погрешната интерпретация на закона. Уж целта му е да спести на непушачите тормоза от вдишването на цигарен дим, а пък реално е оформен като "закон за ебаване на пушачите".

Това, дето трябва да се слиза 5 етажа надолу и да се пуши някъде на улицата, аз го намирам за глупаво и отнемащо излишно време мероприятие, след като можеше на всеки етаж от сградата да има обособено място за пушене (било то и някаква открита тераса). По такъв начин въпросът щеше да се реши много по-практично. Една цигара нямаше да е свързана с продължителна липса на човека от работното му място, а и щеше много бързо да може да бъде намерен, ако потрябва на някого за нещо.

Ако приемем, че законът беше загрижен за здравето на хората, то всичко необходимо за това, чрез обособените места за пушене щеше да е осигурено. Непушачите нямаше да влизат в досег с тютюневия дим и здравето им нямаше да е застрашено. От своя страна върху здравето на пушача не оказва влияние мястото на което се извършва пушенето - дали ще изпуши една цигара на терасата, или на улицата пред сградата - за здравето му е все едно.

Сега ако приемем, че законът служи за ебаване на пушачите, то нормално е да ги пращаме да пушат на майната си, да им е гадно, да се обличат добре, за да не измръзнат през зимата, да ходят на 10 метра по-далеч от входа на сградата (- и такова изискване четох някъде, че в едикоясидържава не можело да се пуши непосредствено до входа, а на минимум 10 метра.) - ето, че пак щото да им е гадно.
Обикновено над входа на сградата има някакъв навес, но номерът е през лятото да ги вали дъжд, или да си взимат чадър за пушене. А през зимата встрани от входа на сградата, току виж може снегът да не е изринат, че да трябва да газят в дълбоките преспи.

Колко лесно щеше да е всичко, ако законът не беше предназначен за ебаване на пушачите, а просто за регламентиране как едните да не пречат на другите.

Има и някои големи предприятия, помещаващи се в доста високи сгради, където теоретично наистина би трябвало да слизаш с асансьор по 10 етажа за една цигара. Пак навсякъде в сградата е разлепена забрана за тютюнопушене (естествено) - но предвид, че всеки служител работи в отделна стая и на никого не пречи с пушенето си, то и никой не му пречи да си пуши - някак си са стигнали до правилното решение, без излишни драми и без пушенето да влияе върху присъствието на служителя на работното му място. За сгради в които повече хора работят в една стая е малко по-сложно, като решението е тераса или стая за пушене (стаята естествено ще бъде неотоплявана и с отворени прозорци - защото никой няма да иска да се охарчи за вентилацията и отоплението й - но пак ще е много по-нормално, отколкото да мръзнат навън).

Но законът така е оформен, че търпи различни интерпретации, а някои от тях ощетяват интересите на пушачите.
(това донякъде е и следствие от неграмотността на законодателния орган, която я има в изобилие, но е и като обща тенденция в ЕС - да се създават усложнения и пречки, така че да им е гадно на пушачите.)

Всъщност не съм сигурен от мъглявата дефиниция в закона, дали се забранява на работодателя да обособи в сградата съответното място за пушене, но много работодатели явно така го разбират и не си и помислят за това.

А сега попаднах на един документ, заповед от директора, за забрана тютюнопушенето в училище.
Май много директори са издали заповед с този текст - че и глобите от по 300-500 лв. сякаш събират :shock:
Аз поне така го разбирам от текста на документа - някаква шанаджийска работа е явно. Защото ако се стигне до глоби, тези пари трябва да отиват в държавата, а не в джоба на директора на училището: http://www.138sou.com/index.php/layout/ ... opusheneto
Ще взема да се завъртя около някое училище, и да видя какво точно ще ми глобят, кой прибира парите (пък и нали не съм родител с дете в това училище, няма да могат да ме шантажират, както са свикнали обикновено номерът да минава).
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 31 Окт 2016, 16:08

с воля и ако можеш да си намериш човек с който да сте комбина в този период.
ние с жената ги отказахме от раз едновременно.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Окт 2016, 16:13

За съжаление, най-бързо и ефикасно се отказват цигарите...при сериозен здравословен проблем, или просто вземи, изпуши 10 цигари една след друга, за да получиш отвращение от цигарите, спираш с пушенето и след това никакви контакти с пушачи поне месец-два и си готов.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 31 Окт 2016, 16:28

Е.Димитров написа:За съжаление, най-бързо и ефикасно се отказват цигарите...при сериозен здравословен проблем, или просто вземи, изпуши 10 цигари една след друга, за да получиш отвращение от цигарите, спираш с пушенето и след това никакви контакти с пушачи поне месец-два и си готов.

Навремето като пушех, пушех 2-3 кутии на ден и ми се е случвало по купони да си ги паля една от друга, да не хабя запалката :mhihi: и не знам дали ще се отврати много.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 31 Окт 2016, 16:50

efren написа:
Е.Димитров написа:За съжаление, най-бързо и ефикасно се отказват цигарите...при сериозен здравословен проблем, или просто вземи, изпуши 10 цигари една след друга, за да получиш отвращение от цигарите, спираш с пушенето и след това никакви контакти с пушачи поне месец-два и си готов.

Навремето като пушех, пушех 2-3 кутии на ден и ми се е случвало по купони да си ги паля една от друга, да не хабя запалката :mhihi: и не знам дали ще се отврати много.

Точно това мислех да напиша! И аз съм ги правил такива изпълнения по пиянски истории и депресантски вечери!
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 31 Окт 2016, 18:28

Пушех по 1 кутия дневно от почти 15 години. Преди 4 месеца просто усетих, че не ми влияят никак добре на здравето и просто спрях. Пиех по едно кафе сутрин с 2 цигари, е спрях го и него. Вече 4 месеца не съм докосвал цигара и кафе и се чувствам прекрасно! Не ми се пуши вече нито след ядене, нито с алкохол.

Колега, каквото и да пробваш, нямаш ли истинско желание е почти невъзможно. Успех! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 31 Окт 2016, 18:56

Цигарите ги почнах на 14, на 15 вече пушех по над 1 кутия, а на 26 си смъквах 2-3 кутии дневно. През този период няколко пъти пробвах да ги откажа, като най-дългото време което "устисках" бяха 4 дни в които имах отвратителен грип. В крайна сметка реших да пробвам с някакви медикаменти и се спрях на Табекс. Мисля че в указанието казваха да се спират постепенно цигарите докато се приемат хапчетата, но аз реших да ги спра изцяло като единствено първия ден от приема изпуших 3-4 цигари да видя какво ще се случи. Резултата от хапчетата е че все едно туко-що си пушил и същевременно притъпяват физическото пристрастяване, за психическото обаче трябва сам да се постарае човек. При мен вече стават 4 и половина години от както ги спрях и моите познати се базикат че щом аз съм спрял цигарите значи всеки може :D . Много е важно обаче човек да не се подаде след това, защото даже и една цигара, а дори имам чуството че и едно дърпане и отново си в кюпа. Иначе кафета и алкохол не съм отказвал, но все още от време на време ми се припушва, макар и сравнително слабо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 01 Ное 2016, 2:30

Аз също ползвах Табекс, и останах сравнително доволен,. Около 10 години пушех поне по кутия на ден, понякога с кръчмите и купоните съм стигал и до 3. Реших да ги спирам само с воля, и някъде около година пушех на интервали. 3 месеца пуша 3 не пуша...и така докато не се реших на цяло да ги спра, и тогава пробвах Табекса.. Вече около 4 години не съм барал цигара, а нямам и желание :mhihi:
За отаказа от тютюна, е най важна вътрешната мотивация...без нея няма медикамент, който да помогне на 100%.
Кога спрях цигарите, усетих аромата на кафето....и ракията :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 01 Ное 2016, 16:40

sobiss написа:Аз също ползвах Табекс, и останах сравнително доволен,. Около 10 години пушех поне по кутия на ден, понякога с кръчмите и купоните съм стигал и до 3. Реших да ги спирам само с воля, и някъде около година пушех на интервали. 3 месеца пуша 3 не пуша...и така докато не се реших на цяло да ги спра, и тогава пробвах Табекса.. Вече около 4 години не съм барал цигара, а нямам и желание :mhihi:
За отаказа от тютюна, е най важна вътрешната мотивация...без нея няма медикамент, който да помогне на 100%.
Кога спрях цигарите, усетих аромата на кафето....и ракията :mhihi:

Това имах предвид ...докато не пуших - обонянието и вкусовите ми рецептори бяха на друго ниво направо ... всичко беше много по-силно ...и тези неща си те радват :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 01 Ное 2016, 17:08

Просто спираш от раз. Гадничко си е в началото, после ти минава лека по лека. Някои неща няма как да се заместят, като цигарата с кафето, ама пък е вариант да спреш кафето и да минеш на черен чай, какаов чай или нещо друго там :) поне за някакво време, ако не друго.
Бях ги спряла за известно време (години). Причина лично моя не съм имала - от сорта на заболяване или нещо драматично, повече беше като някаква уговорка.

Но е къде къде по-приятно да не мислиш за цигари, за липсата им, как да се измъкнеш за един фас, да студуваш и още куп неща. Определено е по-спокойно като не пушиш :)

А тия, дето вапоризирате там, нали не сте се бутнали в графа "непушачи"? :)

А сега попаднах на един документ, заповед от директора, за забрана тютюнопушенето в училище.
Май много директори са издали заповед с този текст - че и глобите от по 300-500 лв. сякаш събират :shock:

Служителите могат да бъдат глобени, както и учениците, а родителите им заплащат глобата.
Навсякъде в и около училищата, на еди-колко-си метра от училището, е забранено да се пуши.
Ти, като случаен минувач или каквото, няма как да те хване тая глоба особено. Просто не знам как ще те накарат доброволно да си дадеш парите :) Единствено ще те помолят да се преместиш еди-къде-си....
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 01 Ное 2016, 21:23

Pisobella написа:Служителите могат да бъдат глобени, както и учениците, а родителите им заплащат глобата.
Навсякъде в и около училищата, на еди-колко-си метра от училището, е забранено да се пуши.

Като случаен минувач, ще ме хванат за..шлифера, да ме водят да платя глоба - това те го знаят. Ама аз, за да разбия схемата, мислех до последно да се преструвам на родител. ;)

Директорът е длъжен да издаде заповед, с която да доведе до знанието на всички, че тютюнопушенето на територията на училището е забранено. Това е в задълженията на директора - да издаде такава заповед, за да няма после разправии от вида: "- ама аз от къде да знам - мислех си, че не е забранено.."
Но глоби няма право да налага, нито има право да прибира парите.

По принцип глоба по закон има - това е ок. Гражданин, нарушил закона, подлежи на глоба.

Обаче те не са тези, които имат право да те глобят. По мъглявата дефиниция в наредбата на директора, мога да се сетя как със сигурност ще се опитат да те шантажират с това, че детето ти учи там и щеш-нещеш ще трябва да платиш "глоба".(-рекет)
Те документ за взетите пари даже нямат как да ти издадат, ама ще ти искат парите. И най-вероятно голяма част от родителите, подлежащи на глоба, ще предпочетат да му оставят на директора едни 300 лв., само и само да не си го изкара на дечицата. А директорът ще има един добър повод да се почерпи.

Може и аз нещо да бъркам - вие като прочетете текста на тази наредба от директора на училището, как ви изглежда - със сигурност има глоба, но кой взима парите?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Wpb19 » 09 Ное 2016, 13:41

Jordana написа:Гледайте картинките по кутиите и ще ги спрете :mhihi:
Може и кафето да спрете даже :dunno:

Картинките са просто ужасни. Не мисля, че ще помогнат на някой да спре цигарите(дано да греша все пак), но определено ми развалят настроението, когато някой си метне кутията на масата в кафето и снимките на кутията ми попаднат в полезрението. Поне се раздвижи бизнеса с табакерите и всякакви производни, забелязвам все повече хора си вземат такива.

Предишна

Назад към Извън Темата