Купуване на кола с цел препродажба?
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Купуване на кола с цел препродажба?
Здравейте, предлагат ми автомобил на добра цена, който искам да взема и да стегна лекичко и да го продам за някой лев отгоре. Как да мина най-тънко с документалната част и с най-малко разправии? Или си трябва оценка и договор за покупко-продажба все едно си я взимам за мен? 

- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Re: Купуване на кола с цел препродажба?
По добре щом е за тарговия я вземи с пьлномощно 

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
mit-kong написа:Здравейте, предлагат ми автомобил на добра цена, който искам да взема и да стегна лекичко и да го продам за някой лев отгоре. Как да мина най-тънко с документалната част и с най-малко разправии? Или си трябва оценка и договор за покупко-продажба все едно си я взимам за мен?
Ти не я ли взимаш за теб?

Колега, най-евтиния вариант според мен е генерално пълномощно, както вече колегата горе е предложил. Във вторник минах по тоя път - 18 кинта генерално пълномощно + още 2 декларации (нямам идея за какво са), 20 кинта застрахователна оценка (може да кажеш, че колата е за части, да я пишат ниска за по-малък данък придобиване), 58 камъка прехвърляне при нотариус (тука май влиза и данък придобиване, не съм сигурен)
Успех
Sent from my iPhone using Tapatalk
Успех

Sent from my iPhone using Tapatalk
Колко пари излиза в днешно време договора за покупко-продажба + оценката на колата, която реално струва около 2-3 на пазара?
И има ли някакво законово ограничение, което ми забранява до еди какъв си срок от придобиване да я продавам, че преди 2 години една нотариуска тръгна да ми прави проблем, че взех един кош и на другата седмица го продадох?

5 мнения
• Страница 1 от 1