YouTube полезен трик
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
YouTube полезен трик
Здравейте колеги,
Бих искал да споделя с вас страхотен метод за пускане на музичка от мобилен телефон към лаптоп.
По принцип това го може всеки "Smart" телевизор с WiFi. Но интересното е че днес научих как става чрез телефон и лаптоп.
За целта ни е нужен Лаптоп, Смартфон и една WiFi мрежа в която да са свързани.
1. Връзваме лаптопа и телефона в домашната мрежа
2. Печатаме в браузъра www.youtube.com/tv
3. Следваме следните инструкции:

Надявам се да съм бил полезен.
Ако идеята ви харесва мога да направя тема как да прожектирате картината от лаптопа към телевизора без HDMI кабел (чрез WiFi) и да ви покажа как да пускате mp3-ки от компютъра и телефона към телевизора.
Бих искал да споделя с вас страхотен метод за пускане на музичка от мобилен телефон към лаптоп.
По принцип това го може всеки "Smart" телевизор с WiFi. Но интересното е че днес научих как става чрез телефон и лаптоп.
За целта ни е нужен Лаптоп, Смартфон и една WiFi мрежа в която да са свързани.
1. Връзваме лаптопа и телефона в домашната мрежа
2. Печатаме в браузъра www.youtube.com/tv
3. Следваме следните инструкции:

Надявам се да съм бил полезен.
Ако идеята ви харесва мога да направя тема как да прожектирате картината от лаптопа към телевизора без HDMI кабел (чрез WiFi) и да ви покажа как да пускате mp3-ки от компютъра и телефона към телевизора.

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Re: YouTube полезен трик
Това горното няма много смисъл. Дай това допълнителното, което си предложил го опиши как става.
Искам на уиндоус 7 като си пусна на лаптопа уиндоус медия плеър и някакъв филм да го кастна на телевизора. Изобщо как става да си кастнеш нормалния екран на лаптопа на телевизора?
Искам на уиндоус 7 като си пусна на лаптопа уиндоус медия плеър и някакъв филм да го кастна на телевизора. Изобщо как става да си кастнеш нормалния екран на лаптопа на телевизора?
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Ей, приятел ти май заспа.
без допълнителен хардуер- за безжично предаване на видео телевизора ти трябва да разбира от dlna и приложението на длна в твоя телевизор трябва да разбира от видео кодек-ци (много често длна приложението разбира само от аудио кодек-ци). съответно ако на пц-то ти имаш видео кодирано с кодек които твоя длна клиент вграден в телевизора разбира - можеш да направиш компа да е длна сървър и да пуснеш на телевизора (клиент). за тая работа на пц-то често хората зареждат я коди, я плекс...
и понеже горенаписаното често е обект на мистерия особено ако не си на ти с материала - си купуваш един епъл тв и еърплейваш директно от епъл айфон/айпад/мак...
и понеже горенаписаното често е обект на мистерия особено ако не си на ти с материала - си купуваш един епъл тв и еърплейваш директно от епъл айфон/айпад/мак...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
jordanov написа: Изобщо как става да си кастнеш нормалния екран на лаптопа на телевизора?
Вземи си google chromecast и ще можеш да гоправиш и от телефон/таблет/pc.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Телевизора ми е смарт андроид на Сони. Има такъв Гугъл хромкаст. От телефон или таблет мога, ама идеята е като си пусна лаптопа да кастна или филм или презентация например на телевизора през уай Фай, а не да разтягам кабели.
Това което ми казваш да взема някакво устройство ли е? Не ги разбирам тези неща.
Изпратено от моят Nexus 5 с помощта на Tapatalk
Това което ми казваш да взема някакво устройство ли е? Не ги разбирам тези неща.
- LizarD
- ентусиаст
-
Тъй. За Windows 7 Screen Project - менюто не знам къде е, тъй като никога не съм имал седмица. Тук са показани менютата на седмицата Но мога да обясня как става за 8/8.1/10.
Първо: задължително инсталирате Samsung Smart View (Може и да стане на 7-ца) Тази програма не ни е нужна реално. Нужни са драйверите които идват с нея за да стане прожектирането на екрана.
Второ: Както казах намирате менюто Project to a second screen на windows.
* При 8 и 8.1 търсите в генералната търсачка на ОС, Project to a second screen или на български или в станичното меню, което изкача, В разделение Devices - Project.
* При 10 има бутон Project до часовника
Трето: Пускате телевизора в режим Screen Mirroring
Четвърто: Ако не са се открили устройствата опитвате чрез Settings да откриете и добавите устройството. В началото е тяга докато се опознаят и подушат
Ще иска 1-2 рестартирания.
Другата шашмичка да пускате MP3 на телевизора си е пак същия филм:
На телефона и компютъра, съответно в медия плеъра и на двете има бутони за шерване на възпроизвеждания файл.
*При Windows media player се подкарва по следния начин: Избирате Mp3-ката която искате да подкарате на телевизора с неговия Media player. Кликате десен бутон и избирате Cast to device. За да излезнат усторйства, трябва първо да са добавени в самия компютър и да са сдвоени предварително. Другия вариант е през самия плеер. има специален бутон над плейлистата : до Save list - Play TO:
А до това за Apple... Apple могат да го духат - прехвалена марка - всичко което може да стане с Mac може да стане и с Windows с малко повече нерви и старание.
Ако ви е трудно да направите горепосоченото мога да направя клип как става при мен с 10-тката. тъпото при мен е, че всичко е натъманено а гиманстиката е докато се опознаят устройствата.
Първо: задължително инсталирате Samsung Smart View (Може и да стане на 7-ца) Тази програма не ни е нужна реално. Нужни са драйверите които идват с нея за да стане прожектирането на екрана.
Второ: Както казах намирате менюто Project to a second screen на windows.
* При 8 и 8.1 търсите в генералната търсачка на ОС, Project to a second screen или на български или в станичното меню, което изкача, В разделение Devices - Project.
* При 10 има бутон Project до часовника
Трето: Пускате телевизора в режим Screen Mirroring
Четвърто: Ако не са се открили устройствата опитвате чрез Settings да откриете и добавите устройството. В началото е тяга докато се опознаят и подушат

Другата шашмичка да пускате MP3 на телевизора си е пак същия филм:
На телефона и компютъра, съответно в медия плеъра и на двете има бутони за шерване на възпроизвеждания файл.
*При Windows media player се подкарва по следния начин: Избирате Mp3-ката която искате да подкарате на телевизора с неговия Media player. Кликате десен бутон и избирате Cast to device. За да излезнат усторйства, трябва първо да са добавени в самия компютър и да са сдвоени предварително. Другия вариант е през самия плеер. има специален бутон над плейлистата : до Save list - Play TO:
А до това за Apple... Apple могат да го духат - прехвалена марка - всичко което може да стане с Mac може да стане и с Windows с малко повече нерви и старание.
Ако ви е трудно да направите горепосоченото мога да направя клип как става при мен с 10-тката. тъпото при мен е, че всичко е натъманено а гиманстиката е докато се опознаят устройствата.

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, ще го действам по-късно.
Така инсталирах програмата, намерих менютата, ама котва? Никъде не ме пита към кое устройство да предава.
Иначе тази програма гледам е на самсунг, като я пусна нея не ми открива телевизорите, може и от това да е...
Така инсталирах програмата, намерих менютата, ама котва? Никъде не ме пита към кое устройство да предава.
Иначе тази програма гледам е на самсунг, като я пусна нея не ми открива телевизорите, може и от това да е...
- LizarD
- ентусиаст
-
Разрови се хубаво в настройките за добавяне на устройство към Windows-а. Друга важна опция е телевизора да има опция Screen Mirroring. 
Забравих да спомена нещо много важно: Задължително да се ъпдейтне драйвъра на WIFI-то. Има момент в който преди ъпдейта е невъзможно да се сдвояват устройства.

Забравих да спомена нещо много важно: Задължително да се ъпдейтне драйвъра на WIFI-то. Има момент в който преди ъпдейта е невъзможно да се сдвояват устройства.

Свързвате телевизора и лаптопа в една мрежа, теглите Serviio, добавяте телевизора в програмата, избирате папка за споделяне, на телевизора цъкате Source, намирате сървъра на Serviio и си пускате от там филма.
- LizarD
- ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1