Казус отностно докарване на кола от Германия
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Казус отностно докарване на кола от Германия
Здрваейте колеги,
В момента живея в Германия, края на февруари ще се прибирам в БГ за около няколко месеца. Ще се прибирам с кола, която съм купил от тук, преди 8 месеца и си е с немски номера, застраховка и всичко както си му е реда. Конкретно въпроса ми е. Като се прибирам, да слагам ли червени номера, или да се прибирам с тези? Вчера говорих със несмкия застраховател и той ми каза, че няма проблем да се прибера с тези номера. Като се прибера и регистрирам колата, пращам по DHL, немските номера, талоните и документа че колата е регистрирана в БГ и на базата на това, отписват автомобила от немските масиви.
Който има опит с подобна ситуация, да даде съвет.
Предварително благодаря
В момента живея в Германия, края на февруари ще се прибирам в БГ за около няколко месеца. Ще се прибирам с кола, която съм купил от тук, преди 8 месеца и си е с немски номера, застраховка и всичко както си му е реда. Конкретно въпроса ми е. Като се прибирам, да слагам ли червени номера, или да се прибирам с тези? Вчера говорих със несмкия застраховател и той ми каза, че няма проблем да се прибера с тези номера. Като се прибера и регистрирам колата, пращам по DHL, немските номера, талоните и документа че колата е регистрирана в БГ и на базата на това, отписват автомобила от немските масиви.
Който има опит с подобна ситуация, да даде съвет.
Предварително благодаря

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Казус отностно докарване на кола от Германия
Според мен номерата ще ти ги вземат в КАТ, и би трябвало по служебен път да стане всичко, а не с DHL.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Преди години, когато имаше още визи за Германия, така се прибрах с кола с немски номера и ги върнах в немското посолство. Даже имаха специална кутия за това.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
От местното zullasungbehörde ми казаха, че не поддържат контакт с нашия КАТ. Затова трябва да им ги върна по пощата.
Gesendet von meinem NEM-L51 mit Tapatalk
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
sobiss написа:От местното zullasungbehörde ми казаха, че не поддържат контакт с нашия КАТ. Затова трябва да им ги върна по пощата.
Да, ама КАТ ще ти ги вземе номерата и немския талон.
И докато служебно пътуват, ще плащаш и застраховка и данък. Похубава опция ти е да си изкараш червени номера. Застраховка може да си поръчиш от тук. https://www.nondos.de/shopping/ausfuhr/
- sobiss
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговора 

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Аз точно по тоя начин съм го правил с кола от Дания - свалих си номерата пред КАТ и после сам си ги върнах в Дания (няма проблеми и по пощата да се върнат).
Не ги давай в КАТ защото иначе кой знае кога ще стигнат до Германия, ако изобщо стигнат. А и при условие, че си си платил и всичко ти е изрядно - няма смисъл от още харчове за червени номера.
Не ги давай в КАТ защото иначе кой знае кога ще стигнат до Германия, ако изобщо стигнат. А и при условие, че си си платил и всичко ти е изрядно - няма смисъл от още харчове за червени номера.

- sobiss
- младши ентусиаст
-
Сега и другия въпрос. Ако се прибира с транзитни номера, мога ли да заключа колата в гаража за 2-3 месеца, без да я регистрирам, без после да ми се налага да плащам някакви глоби?
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
sobiss написа:Сега и другия въпрос. Ако се прибира с транзитни номера, мога ли да заключа колата в гаража за 2-3 месеца, без да я регистрирам, без после да ми се налага да плащам някакви глоби?
може.Няма проблеми за това
9 мнения
• Страница 1 от 1