retrofit LED крушки за... фарове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: retrofit LED крушки за... фарове

Мнение от Nickelback » 31 Яну 2017, 21:30

Изумен съм какви приоми на охлаждане прилагат тия чайници вече :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 31 Яну 2017, 21:50

А тия ледове забодени в най-обикновен фар (конструиран да работи със съответната крушка, различна от лед) доближават ли се изобщо до истинските лед фарове? :dunno:
Адаптив лед-а на бмв е може би най-доброто осветяване дето съм срещал на кола и се съмнявам някакъв китаец дори да го наподоби, какво остава да е същото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 31 Яну 2017, 21:52

Гледах, че в ибей продават Д1С лед "ксенонова" крушка, дали е добър вариант за кола с фабричен ксенон? Дават и бая лумени в сравнение с обикновения ксенон

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 31 Яну 2017, 22:03

Don_Diego написа:А тия ледове забодени в най-обикновен фар (конструиран да работи със съответната крушка, различна от лед) доближават ли се изобщо до истинските лед фарове? :dunno:
Адаптив лед-а на бмв е може би най-доброто осветяване дето съм срещал на кола и се съмнявам някакъв китаец дори да го наподоби, какво остава да е същото.

Няма как да се доближават. Конструкцията на новите фарове е направена според крушката вътре. Следователно няма как да се сравнят, заради напредването на технологията. Отделно вече са модерни лазерните фарове и лед-а изостава.

dextuar написа:Гледах, че в ибей продават Д1С лед "ксенонова" крушка, дали е добър вариант за кола с фабричен ксенон? Дават и бая лумени в сравнение с обикновения ксенон

Няма лед "ксенонова" крушка. Това са две различни системи. По-скоро е лед крушка, която да сложиш във фар с Д1С крушка. За мен лично за по-стари коли ксенона все още е най-доброто решение.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 31 Яну 2017, 22:11

Да де, за това бяха кавичките.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 31 Яну 2017, 23:09

dextuar написа:Да де, за това бяха кавичките.

Да де, затова допълних с последното изречение. И за стари и за по-нови стари коли, го виждам като най-доброто за осветеност. Говоря от опит, теория има много. Махни лумени и показатели, докато не го пробваш е лист хартия или html и производните му :D Затова и следя темата, може да науча нещо ново. Технологиите се развиват и ние покрай тях. Важното е да е влажно.... оп това не е по темата :driving: Та важното е да е полезно за всеки, който се интересува от въпроса :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Яну 2017, 23:21

Мене нещо ме забравиха китайците покрай новата им година май.

Супер шит е когато има много коли с по-ярки фарове от твоите, дори да не ти светят в очите пак те заслепяват.
Надявам се тва да го реши тоя проблем. Иначе следва 55в ксенон с акюра прожектори или нещо от сорта :twisted:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 31 Яну 2017, 23:31

4iko написа:
Don_Diego написа:А тия ледове забодени в най-обикновен фар (конструиран да работи със съответната крушка, различна от лед) доближават ли се изобщо до истинските лед фарове? :dunno:

Няма как да се доближават. Конструкцията на новите фарове е направена според крушката вътре. Следователно няма как да се сравнят, заради напредването на технологията. Отделно вече са модерни лазерните фарове и лед-а изостава.

Има доста време да мине докато лазерните станат масови и налични в базова конфигурация, в момента в много малко коли дори лед е в базовото оборудване :yes:
Иначе за предишното ми питане - то е породено точно от това, че фара е конструиран на база това с каква крушка ще свети. Всякакви "модернизации" според мен влошават нещата: може да имаш по-светло петно на асфалта и светлината да е по-ярка, но тия срещу теб ще трябва с маска за заваряване да карат :mhihi: (по нашите географски ширини тоя довод издиша ама все пак трябва да се спомене)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 01 Фев 2017, 0:40

FuRoRR написа:Днес избуших едни 30 ватови лед-китайци на едно е36 със реставрирани ZKW-та с лупи. Снимки няма смисъл да пращам защото ефекта се губи. Комбинираната светлина от къси дълги и халогени е доста силна и насочването си е точно както трябва. Това са въпросните крушки ,въпреки че не препоръчвам продавача. Реално всеки драйвър свети на около 170 градуса ,но за разлика от бош, ZKW-тата не дават някакви тъмни черти.
Не греят и се събират перфектно във капачките на фара и халогена.
Заслепяване няма! То на читави настроени лупи със 75w ксенон също няма де...ама кой си настройва фаровете в днешно време?
Общо взето е това. Все още е скъпичко и недодялано , ама върши работа,харчи само 3А и си е гъзарийка да се похвалиш че си с лед.

А по-добре ли е от ксеноните?

Днес си мих колата и тая вечер като карах си мислех колко яко ми светят фаровете...докато не ме задмина една S класа :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Фев 2017, 0:49

Don_Diego написа:Иначе за предишното ми питане - то е породено точно от това, че фара е конструиран на база това с каква крушка ще свети. Всякакви "модернизации" според мен влошават нещата: може да имаш по-светло петно на асфалта и светлината да е по-ярка, но тия срещу теб ще трябва с маска за
заваряване да карат :mhihi: (по нашите географски ширини тоя довод издиша ама все пак трябва да се спомене)

Когато става въпрос за прожектиращи фарове (такива с лупа), няма никакво значение какво слагаш вътре стига да е във фокусното разстояние. И в зависимост от качеството на оптиката може да "изтича" светлина по ръба, което е неизбежно. От там идва синкавото във фабричните ксенони, не от цветната темпрература. Ако е фар с рефлектор, мястото му е в кофата още от преди 30на години и всички производители, които слагат такива още са пълни цигани :D
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 01 Фев 2017, 1:51

steeN написа:
Don_Diego написа:Иначе за предишното ми питане - то е породено точно от това, че фара е конструиран на база това с каква крушка ще свети. Всякакви "модернизации" според мен влошават нещата: може да имаш по-светло петно на асфалта и светлината да е по-ярка, но тия срещу теб ще трябва с маска за
заваряване да карат :mhihi: (по нашите географски ширини тоя довод издиша ама все пак трябва да се спомене)

Когато става въпрос за прожектиращи фарове (такива с лупа), няма никакво значение какво слагаш вътре стига да е във фокусното разстояние. И в зависимост от качеството на оптиката може да "изтича" светлина по ръба, което е неизбежно. От там идва синкавото във фабричните ксенони, не от цветната темпрература. Ако е фар с рефлектор, мястото му е в кофата още от преди 30на години и всички производители, които слагат такива още са пълни цигани :D

Затова рефлекторен фар и ксенон са нежелателни. Примери много, колко съм посочил в темата не знам... не си чета старите мнения :mhihi: Но като отговор по въпроса с "ширините", ще задам въпрос. Кое заслепява повече - кръг от лупа или цял фар? ... "Модернизациите" са от полза, ако се реализират правилно.

steeN, ксенон на 35 вата. Дават доволна светлина и се скапват по-трудно (и крушки, и баласти). На всичкото отгоре и размера имал значение :D

Нещо се размива темата. Китайците като се събудят, ще стане тотален спам... отново... :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Мнение от FuRoRR » 01 Фев 2017, 8:08

Denmark написа:

Днес си мих колата и тая вечер като карах си мислех колко яко ми светят фаровете...докато не ме задмина една S класа :mhihi:

Няма как да е по-добре от 75w ксенон. Но със сигурност е по добре от 35 ватовия.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 4iko » 01 Фев 2017, 21:49

FuRoRR написа:
Denmark написа:

Няма как да е по-добре от 75w ксенон. Но със сигурност е по добре от 35 ватовия.

Все още не мога, да го приема на 100 процента. Лед-а разпръсква по-малко и свети на по-късо разстояние от ксенона. За ватовете при ксенона не съм се интересувал. Но 35 са напълно достатъчни, според опита ми (35W 6000k на перфектни бошове в е36). Пак ще повторя, че състоянието на фара е от голямо значение.

Предишна

Назад към Извън Темата