Какви книги-помагала за C++?
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Какви книги-помагала за C++?
Екстра си е заплащането за тази длъжност
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Това, че позицията е за Senior, не значи, че заплата почва от 10к
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Прясно, прясно, в подкрепа на поста ми по-горе за Ядрото
https://www.ted.com/talks/linus_torvald ... hind_linux

https://www.ted.com/talks/linus_torvald ... hind_linux
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Лето две и седемнаесто.
- shadowx
- Потребител
-
- Кара: BMW 120d e87
- Детайли за колата: BMW 120d e87 163hp
Nickelback написа:Ето за колегата дето се чудеше как да се зариби![]()
viewtopic.php?f=65&t=406976
Така се почва!
LOL
Полъскан съм ,че ме дават за пример

Иначе конкретно по темата, моя скромен опит ме е научил, че ако искаш да научиш един език, четеш основните неща за него (няква книжка с Basics) след което директно подхващаш да пишеш средно голям проект (да отнеме оне месец, месец инещо)... докато го напишеш , си научил достатъчно ,че да искаш да го пренапишеш отново ... и някаде около версия 2, 3 си научил езика достатъчно ,че да може да пишеш на него.... (винаги има още какво да научиш!). И е важно да имаш впредвид ,че C (C++/C#) си отнема време да се научи..
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
shadowx написа:Nickelback написа:Ето за колегата дето се чудеше как да се зариби![]()
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5&t=406976
Така се почва!
LOL
Полъскан съм ,че ме дават за пример...макар,че персоналното ми мнение е,че ако ще пиша на ниско ниво -> C (Не C++||C#) , ако ще е на високо ниво -> Python || Java.
Иначе конкретно по темата, моя скромен опит ме е научил, че ако искаш да научиш един език, четеш основните неща за него (няква книжка с Basics) след което директно подхващаш да пишеш средно голям проект (да отнеме оне месец, месец инещо)... докато го напишеш , си научил достатъчно ,че да искаш да го пренапишеш отново ... и някаде около версия 2, 3 си научил езика достатъчно ,че да може да пишеш на него.... (винаги има още какво да научиш!). И е важно да имаш впредвид ,че C (C++/C#) си отнема време да се научи..
То не са много сериозните проекти в комбинация с такъв ентусиазъм, та си се радваме

Лето две и седемнаесто.
- shadowx
- Потребител
-
Nickelback написа:То не са много сериозните проекти в комбинация с такъв ентусиазъм, та си се радваме![]()
Или поне аз, тъй като виждам до известна степен себе си преди време, когато разполагах с повече време за подобни неща
Дам... малко разочароващо за съжеление

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
shadowx написа:Nickelback написа:То не са много сериозните проекти в комбинация с такъв ентусиазъм, та си се радваме![]()
Или поне аз, тъй като виждам до известна степен себе си преди време, когато разполагах с повече време за подобни неща
Дам... малко разочароващо за съжеление... имах малко по-високи очаквания за форума като цяло (Не искам да кажа нищо лошо за него, просто очаквах по-интересни теми , не 60%+ търговия..и почто нула технически интересни теми, макар да има доста компетентни хора). Може пък аз да имам вече твърде изкривено opensource виждане за нещата като цяло... което тук не изглежда особено на почит
Когато миналата година се регистрирах, след като си купих БМВ, останах с абсолютно същото впечатление. Но може да се дължи и на факта, че чета главно Е90 подфорума и тук-таме Е60 или Ф-ките, а там много не се пише понеже не са толкова масови още...
- shadowx
- Потребител
-
Дам.... по мой наблюдения и в другите раздели е сравнително така.
М/у другото търговията не е лоша, не ме разбирайте погрешно! Давах я за пример заради контраста който създава в това си съотношение, нищо повече.
Иначе си личи ,че тук има доста хора с приличен knowhow които ако ги попиташ нещо - си казват (поне някой....и за повечето неща :Д ).... свъшнст може би проблема е по-скоро липсата на инициятиви от същите тези да започнат теми които обесняват как работят отделни елементи , без да бъдат питани.... но от друга страна, хората са заети...та не мога да ги виня.
п.с. можеше да мина и без този поуст, ама гледам да натрупам 20, че с т'ва чакане ~5 дни за одобрение :S
М/у другото търговията не е лоша, не ме разбирайте погрешно! Давах я за пример заради контраста който създава в това си съотношение, нищо повече.
Иначе си личи ,че тук има доста хора с приличен knowhow които ако ги попиташ нещо - си казват (поне някой....и за повечето неща :Д ).... свъшнст може би проблема е по-скоро липсата на инициятиви от същите тези да започнат теми които обесняват как работят отделни елементи , без да бъдат питани.... но от друга страна, хората са заети...та не мога да ги виня.
п.с. можеше да мина и без този поуст, ама гледам да натрупам 20, че с т'ва чакане ~5 дни за одобрение :S
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
shadowx написа:
те в извън темата не се броят, РТФМ

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- shadowx
- Потребител
-
ТМ (дъ манюъл) е непълен
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=49&t=176365
Не се споменава ,че тук е специална зона

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=49&t=176365
Не се споменава ,че тук е специална зона

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Не се споменава с цел.
Не мисля, че си чакал по 5 дена за одобрение, не е като да не съм ти одобрил последните мнения почти веднага.
Не мисля, че си чакал по 5 дена за одобрение, не е като да не съм ти одобрил последните мнения почти веднага.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- shadowx
- Потребител
-
Kroki написа:Не се споменава с цел.
Колкото - толкова... такъв е реда - така трябва да е... сега ще чакам.... после - няма

Но много се отклонихме от темата, та млъквам....
А да и (да не е съвсем оффтопик поустчето) книгите на Наков винаги са ако не най-добрия , то сред най-добрите избори като ще учиш C/C++

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Мина доста време и понеже има сходна тема, в която се пусна линк към тази, ще напиша какво е станало във времето.
Благодарности към всички които дадоха съветите си и най-вече на Nickelback.
Курса който изкарах беше от 720 часа за 6 месеца. Започна се с С++ и веднага се мина на Java и MySQL. Не беше хич лесно, но нямах друго за правене и се занимавах по 6-7 часа на ден, понякога и повече.
Имахме много практически задачи и добих някаква представа за нещата. След като свърши курса имах 2 седмици практика във фирма, където използваха само HTML, php и джава скрипт. Аз нямах идея от тях, та понаучих малко основни неща и там. След това се пробвах да ме вземат някъде в Бг без пари, но не намерих. Малко по-късно си намерих работа в сферата в която съм работил преди и всичко приключи.
Не съжалявам изобщо, че се занимавах 7 месеца с това. Имах възможност, пробвах и знам какво е да се програмира.
Според мен минималния срок е 1 година по цял ден, за да може да се работи нещо и да се получават някакви пари.
Не съм уверен, че бих могъл да работя тази работа за в бъдеще по 8 часа на ден.
Сигурно има хора на които ще им трябва повече или по-малко време, аз пиша от моята гледна точка, това са мои изводи.
Благодарности към всички които дадоха съветите си и най-вече на Nickelback.
Курса който изкарах беше от 720 часа за 6 месеца. Започна се с С++ и веднага се мина на Java и MySQL. Не беше хич лесно, но нямах друго за правене и се занимавах по 6-7 часа на ден, понякога и повече.
Имахме много практически задачи и добих някаква представа за нещата. След като свърши курса имах 2 седмици практика във фирма, където използваха само HTML, php и джава скрипт. Аз нямах идея от тях, та понаучих малко основни неща и там. След това се пробвах да ме вземат някъде в Бг без пари, но не намерих. Малко по-късно си намерих работа в сферата в която съм работил преди и всичко приключи.
Не съжалявам изобщо, че се занимавах 7 месеца с това. Имах възможност, пробвах и знам какво е да се програмира.
Според мен минималния срок е 1 година по цял ден, за да може да се работи нещо и да се получават някакви пари.
Не съм уверен, че бих могъл да работя тази работа за в бъдеще по 8 часа на ден.
Сигурно има хора на които ще им трябва повече или по-малко време, аз пиша от моята гледна точка, това са мои изводи.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Радвам се, че си се докоснал до материята. Съветът ми е да не спираш да учиш и практикуваш, ако все пак в бъдеще планираш да се занимаваш професионално. Не се знае дали скоро няма пак да ти се наложи да пробваш, а и не се знае какви възможности ще се отворят, затова не изоставяй нещата 
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Лето две и седемнаесто.
60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4