Еванс или безводен антифриз - що е то ?
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Еванс или безводен антифриз - що е то ?
Значи тоя еванс има динамичен вискозитет на замръзнало двигателно масло , в такъв случай не виждам как облекчава работата на водната помпа . Изглежда идеален начин да си прегрееш двигателя . 2-3 градуса по-висока температура на охлаждащата течност са десетки градуси в + на железата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Абе точно си е по-гъст и затормозява, а не освобождава помпата, ама нали трябва да има будали като мен наример.... Аз им следях кампанията може би от самото начало. Има и много добра дискусия в Субаро форумът, където пича много ми харесваше как обяснява и ми се стори много честен човек със знания. А тъй като за моя мотор тогава почти не намирах читаво чипосване, а и колко да очакваш от атмосферка, викам си ей на, поне едни 5-7 коня ще изкараме от нищото. Поръчах си дори литиево-ьонен акумулатор да изхвърля оловото и да спечеля още 1-2 коня. Та едни от първите им хвалби на американците по клипове и брошури бяха именно как видиш ли чувствително се разтоварвала помпата и давало "осезаемо" отражение. Трънки, точно обратното. Съответно в клиповете на един по-късен етап таз хвалба някак небрежно изчезна. А колата ми направо умря от допълнително затормозената помпа и системно върнатото предварение на запалването. Около две години се смлях да търся причините в какви ли не глупости и дреболии за грозно спъната ми кола. То буквално не останаха диагностици, които не изказваха кое от кое по-неадекватни предположения и предложения за смяна на ненужни части.....
Глухо, бавно, изтормозено набиране, а е супер глезен автомобил и просто НЯМА месменени по няколко пъти части! И така до деня, в който се наситих на Еванс и сипах направо вода. Е тя разликата се усети на момента и си усетих колата отново пъргава. Не знам, възможно е да е читав продукт, който да си показва качествата с модифициран SW поне за помпи и предварения, има доста хора, които се гонят насам-натам, използват го и твърдят, че са доволни. Моето мнение е, че за масови, стандартни мотори просто е набутвация.
ПС Сега се сещам и за температурата. На два котлона бях следил температурите в две тенджери
Е аз поне не видях разлика в моментите на завирането. Тези 180градуса за които се говори в приказките, едно че са абсолютно безсмислени, второ че май и те са просто лъжа. Сещам се и за немалката възможност нейде из сервизите някой съвестен гаражист да ти долее старателно малко вода или антифриз в охладителната течност.....
Трябват само 100мл и готово, прехваления ми ти Еванс се конвертирал в мега скъп антифриз, каквото явно всъщност си е, де:) Не държа непременно да съм прав, просто разказах малка част от опитът си и с тази набутвация(имам и безброй други кои от кои по-такива
), ще следя темата и ще се радвам някой да целне все пак някакъв реален плюс!

ПС Сега се сещам и за температурата. На два котлона бях следил температурите в две тенджери

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз, бая се поразрових тия дни из нета, та - уж има разни течности, 'дето имат почти свойствата на водата, като топлоносимост и точка на кипене като на охлаждаща течност, ама ... май няма нито едно безводно 

Ubi dubium, ibi libertas
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2