Миене на колата след пастиране ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Миене на колата след пастиране ?

Мнение от Tsureto » 26 Авг 2017, 21:23

Колеги, днес пастирах колата. Стана огледало. Беше много матирала, но с 3 пасти успях и ефекта е поразителен. Питането ми е как да я мия, за да не я съсипя пак. Казват с безконтактно, че ще скапе всичко и ше матира пак много бързо. С четка се драскало и пак не било ок. Та, на каква автомивка да я мия, с какво и т.н.? Мерси предварително.
Последна промяна Tsureto на 26 Авг 2017, 21:36, променена общо 1 път
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e61 530d LCI
Мечтае да кара: X6 M50d

Re: Миене на колата след пастиране ?

Мнение от banan4i » 26 Авг 2017, 21:26

Винаги с шампоан - пяна, никога безконтактно! Пастирана непастирана, няма значение... А четката е само за джантите!!!!! Мое мнение, не искам да ангажирам никого с него!

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 26 Авг 2017, 22:50

Аз мойта я пастирах лятото и за сега все още си е лъскава, когато е чиста. Тука единствените автомивки са така наречените четки, които се въртят (естествено то не са четки това, ами някакви силиконови пера или нещо подобно).

Обачe ми прави впечатление, че след пастирането често остават капки, а не се плъзгат надолу и да се изтечат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: на Игор колите

Мнение от Mitko_Bs1 » 27 Авг 2017, 0:39

Аз си ходя на най - обикновена автомивка с две кофи и една микрофибърна гъба. Пълня ги едната с шампоана и вода, другата чиста вода. Минавам първо колата само с вода от машината, да паднат боклуците (едрите) после почвам с гъбата, като я топя първо в чистата вода после шампоана и така е Най - безопасно за боята.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
Баварец вадя от гараж...

Назад към Извън Темата