Gorilla glass, дисплеи, драскотини..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Gorilla glass, дисплеи, драскотини..

Мнение от smamf » 01 Сеп 2017, 19:04

Пиша с надеждата някой да е намерил решение на този проблем:

Предполагам не малка част от нас ползват смартфони с големи дисплеи. Случва се понякога да ги изпускаме, хвърляме, че даже има и такива, които умишлено ги дерат. Някои дисплеи издържат повече, други по-малко, без значение дали имат протектори или не, дали са от уж закалено стъкло, и т.н.

Вчера най-накрая ми пристигна фитнес гривната на Самсунг, на която се точа от доста време. С голяма еуфория я конфигурирах и я сложих тази сутрин излизайки от работа.

Половин час по-късно, това беше резултата. Задрах го съвсем случайно на един ключ за осветление, пластмасов. Честно казано съм много изумен колко много се надра, като се има предвид, че Самсунг обясняват как дисплея е с Gorilla glass 3.

Много ме хвана яд, че даже не успях и за един час да се нарадвам. На снимките изглежда малко, но е дълбока драскотината (има ръб като прокараш нокът). Личи си отвратително като е пуснат дисплея, даже малко изкривява цветовете (като лупа все едно). Снимките не могат да докарат колко е кофти, на живо е ужас.

Сега знам, че някой ще каже как не трябва да робуваме на материалното и не трябва да се обръща внимание на такива неща. Така е! Просто не мога да си простя как предвидливо си поръчах протекторче специално за този екран, което ще дойде другата седмица, защото знам, че ще го одера някъде. Да се ева, мислех, че за ден два ще го опазя, ама...резултата е налице. И сега тоя пуст гняв не ми дава мира и ме кара да търся решение.

Само стъклото не може да се смени, дисплея е залепен за него. Колко струва не съм проверявал, ама по стара традиция сигурно толкова, че да обезмисли начинанието.

Гаранцията няма да го покрие.

Остава варианта по някакъв начин да се премахне драскотината. Сигурно не съм единствения, който е страдал от драскотини по дисплея, дали на телефон, дали на таблет.

Как се справихте с тях? Има ли някакви изпитани методи от първа ръка? Ако има някъде, където извършват това като услуга, с доказан резултат, споделете.

В нета четох какво ли не, но не намерих нещо, което да гарантира 100% резултат. Това е Самсунг устройство, с горила глас 3, което означава, че е като телефонен дисплей.

Предполагам ще е полезно не само за мен, а и за други колеги с драскотини по телефони и прочие.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Gorilla glass, дисплеи, драскотини..

Мнение от ukelichko » 01 Сеп 2017, 20:27

На НТС-то ми преди много време едни пичове, колеги в работата, ми премахнаха драскотините по Горила глас стъклото с набор от диамантени пасти. Но на тях това им е работата. Шлайфат на ръка метални клапани, които работят на близо 200 атмосфери налягане, като уплътняването е метал в метал на много голяма площ. С моя телефон си играха цял следобед и му направиха дисплея като нов. За съжаление няма да ги видя поне месец, за да ги питам какви марки пасти с какви номера са използвали и каква е технологията. А и това беше преди три години, но става. Е поне на НТС ONE M7, за другите не зная.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Сеп 2017, 20:29

така поне можеш да си я познаеш и си я къстамизирал един вид. мисли го така и не го чопли повече.

напред и нагоре ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 02 Сеп 2017, 8:24

Наистина, единственият вариант е с полиране, като гледам дълбочината, може би ще трябва да се започне и с шкурка. Въпроса е да не се нарани рамката, не знам дали стъклото няма и цветно покритие, което ще падне...

Назад към Извън Темата