Принтер за сублимация
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Принтер за сублимация
Здравейте колеги.
Запалил съм се по принтер за печатане върху чаши, химикали, тениски и разни други неща.Проблема, е че нямам никакво понятие от тези принтери.Бих искал да си дадете мнението за това какъв принтер е добре да избера.Запознах се в интернет с принтерите за сублимация но не съм сигурен такъв ли ми трябва.Каква е разликата между тези и такива с директен печат ? или е едно също
Мисля да отделя до около 500 лв. като главно ще го ползвам за лични цели, евентуално да правя нещо на роднини и приятели.
Благодаря ви и весели празници
Запалил съм се по принтер за печатане върху чаши, химикали, тениски и разни други неща.Проблема, е че нямам никакво понятие от тези принтери.Бих искал да си дадете мнението за това какъв принтер е добре да избера.Запознах се в интернет с принтерите за сублимация но не съм сигурен такъв ли ми трябва.Каква е разликата между тези и такива с директен печат ? или е едно също

Мисля да отделя до около 500 лв. като главно ще го ползвам за лични цели, евентуално да правя нещо на роднини и приятели.
Благодаря ви и весели празници

"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: Принтер за сублимация
Сублимацията е възможна само с полиестерни материали, или такива, обработени със специално покритие на тази основа (визирам чаши, всякакви дрънкулки, падове, и т.н.
Ограничението не е малко, защото или трябва да работиш със 100% полиестер тъкани, или със скъпите памук-полиестерни. Има си пътници за всеки влак. Директния печат позволява на памучни тъкани да печатиш, но лично аз, досега не съм останал впечатлен от български изпълнения, дано колегите ме опровергаят.
Лично аз купих едно забавно животинче Sawgrass Virtuoso, преди година и нещо, с презумцията, че за дадения момент, за малките (А3/А4) сублимационни принтери, той беше с най-добро качество. Вече не се интересувам, да ти кажа, как вървят новите технологии.
Купих го за 1200 лв с допълнителен трей за А3, първите 4 касети с мастило и 2 топа хартия. Малко се поизложихме, защото дълго време не успявахме да догодим печата както ни се иска, малко го заебахме настрани, в последно време реших все пак да се упражнявам, доволен съм. Откъм качество е... Уау... Минус ни беше в началото А4 формата, защото още не бяха вкарали от А3 хартията, правехме едни франкенщайни, но с опита всичко си дойде на мястото. Имаш ли малко въображение ще ти се отвори бая работа, пък и е приятно да видиш тез цветове, тез чудеса. 
На Епсон имаше един сублимационен, директно с А3 хартия работеше, бих се замислил сериозно за него, ако пак ми седи този избор, че с малко майсторлък цяла тениска можеш да си цапнеш, без да се притесняваш от избелявания, презастъпване и т.н....
Преди време се бях поинтересувал за плюсовете и минусите на гел мастилата, които аз ползвам и течните мастила, но съм позабравил, има я цялата информация на български, лесно ще я намериш.
Друго к'во, друго к'во...А, сега са се появили някакви технологии за пренос и в/у памук, с помоща на допълнителен реагент, ощен е съм пробвал, мерак ми е, ще докладвам ако има развитие...А, да - докато си бях заебал мойта машина, ми се наложи да изпечатя при едни колеги няколко изображения - на широкоформатен MUTOH, даже и на него съм доволен от качеството, още повече, че всичките главоболия с голямата машина бяха чужди, аз само отивах да си взема продукта...
Процеса на сублимация отделя малко емисии, трябва си провретрение, че на 10-тата тениска може да ти стане лошо.
Прилагам някои нещица, дет съм правил:
Ограничението не е малко, защото или трябва да работиш със 100% полиестер тъкани, или със скъпите памук-полиестерни. Има си пътници за всеки влак. Директния печат позволява на памучни тъкани да печатиш, но лично аз, досега не съм останал впечатлен от български изпълнения, дано колегите ме опровергаят.
Лично аз купих едно забавно животинче Sawgrass Virtuoso, преди година и нещо, с презумцията, че за дадения момент, за малките (А3/А4) сублимационни принтери, той беше с най-добро качество. Вече не се интересувам, да ти кажа, как вървят новите технологии.

На Епсон имаше един сублимационен, директно с А3 хартия работеше, бих се замислил сериозно за него, ако пак ми седи този избор, че с малко майсторлък цяла тениска можеш да си цапнеш, без да се притесняваш от избелявания, презастъпване и т.н....
Преди време се бях поинтересувал за плюсовете и минусите на гел мастилата, които аз ползвам и течните мастила, но съм позабравил, има я цялата информация на български, лесно ще я намериш.
Друго к'во, друго к'во...А, сега са се появили някакви технологии за пренос и в/у памук, с помоща на допълнителен реагент, ощен е съм пробвал, мерак ми е, ще докладвам ако има развитие...А, да - докато си бях заебал мойта машина, ми се наложи да изпечатя при едни колеги няколко изображения - на широкоформатен MUTOH, даже и на него съм доволен от качеството, още повече, че всичките главоболия с голямата машина бяха чужди, аз само отивах да си взема продукта...
Процеса на сублимация отделя малко емисии, трябва си провретрение, че на 10-тата тениска може да ти стане лошо.

Прилагам някои нещица, дет съм правил:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Без страх, без спирачка!
- enerdjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535d
- Мечтае да кара: F90 M5
Благодаря ти много колега за изчерпателния отговор.Твоите произведения изглеждат чудесно, изглежда много приятно занимание да се правят такива неща
Ще отделя малко време да прочета в интернет, да се запозная по-добре с видовете мастила и т.н.и в скоро време ще се обзаведа с едно принтерче.

Edit: От прочетеното в интернет останах с впечатлението, че за да пренасям образа от хартията ми е нужна термопреса, това така ли ?
Засега най-добре като цена се представят принтерите на Epson и мисля да заложа на тях.

Ще отделя малко време да прочета в интернет, да се запозная по-добре с видовете мастила и т.н.и в скоро време ще се обзаведа с едно принтерче.

Edit: От прочетеното в интернет останах с впечатлението, че за да пренасям образа от хартията ми е нужна термопреса, това така ли ?
Засега най-добре като цена се представят принтерите на Epson и мисля да заложа на тях.
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да , трябва преса за дрехите когато не са подходящи за директен печат и преса яка за чашите . При директния печат всичко би трябвало да излиза директно . При преноса се печата първо на термосублимацианна хартия след което се пренася със пресата върху материята . Това дава повече свобода да се направят по големи изображения от формата на принтера . Върху чаша също не можеш да печаташ директно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
4 мнения
• Страница 1 от 1