Ален Делон - помните ли го?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Ален Делон - помните ли го?
ukelichko написа:Това си е само една мечта, ...
Амиии... ние сме на такава възраст, че трябва или да се заемеш сериозно с реализацията на мечтата, или да се откажеш от нея. Няма за кога да се отлага повече... Та ако наистина усещаш желание - давай, че... служба не остана...

Викаш - да не гледам старите филми сега, че ще се разочаровам...

Дето викаш, че героят кара като голфаджия (хондаджия за Врачанина) - ами той нали е много корав и "лошо момче" - трябва да си поддържа имиджа... А и това е екшън все пак, не е учебно видео за коректно шофиране. Ти да не искаш да дава мигачи, да спира на пешеходни пътеки да помага на бабички да пресичат, докато го гонят и стрелят по него? Мани, не развенчавай Кумира...
Последна промяна Borymeckata на 22 Яну 2018, 9:12, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Borymeckata написа:... Ще рискувам с "За кожата на един полицай", пък ще видим... Между другото, в кой филм имаше едно преследване с коли, дето "добрият" (Ален Делон) бягаше с една Ланча, а "лошите" го гонеха с BMW 5-ца? Накрая баварецът се размаза в някакъв трактор или нещо подобно беше...? Като ученик съм го гледал и как ми се е набило в съзнанието, ти да видиш...![]()
Аз к'вот' помня, май точно в тоя си филм беше... И беше боклукчийски камион.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Мдаа, ще трябва да си го опресня, явно...

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Хубав си е филма и не ме е разочаровал. Точно в този филм е преследването с БМВ-то и Ланчата. Просто ми направиха впечатление някои детайли. В другия филм, където не трябва да будим ченгето, показват френските полицаи на работа като някакви тупани. Най-странното ми е, как в тези филми от 80-те всички с влизането при някакъв началник или в някакво учреждение, веднага палят цигара и изобщо не ги интересува, дали се пуши в стаята. Не си спомням така ли беше през 80-те.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
ukelichko написа:В другия филм, където не трябва да будим ченгето, показват френските полицаи на работа като някакви тупани. ...
Е да, то нали затова са ни го пускали филма - да видим полицаите във Франция какви са гадни (за разлика от гордия соц-милиционер - винаги на своя пост, бди за реда и сигурността на народа и никой не смее да шукне), каква ужасна престъпност има и колко кофти се живее там. Кефиш се час и половина на екшъна, после излизаш от киното, вдъхваш хладен вечерен въздух и си викаш: "Абе все пак ни е по-добре тук, никой не те стреля по улицата, не катастрофират коли през пет минути и няма взривове... Ех, ако имаше по магазините и дънки, банани и касетофони... Ама тук до няколко години като настъпи комунизмът - всичко ще има в изобилие, е тогава вече ще падне живот!". И така западните филми затвърждават вярата ти в светлото комунистическо бъдеще...

Тоя сюжет (как някаква полицаи раздават правосъдие) не е уникален, имаше един филм с Клинт Истууд (Мръсния хари) на същата тема. Пак една група полицаи бяха започнали да трепят наред и нашият ги спипа, но сега не мога да се сетя заглавието на филма. Даже може да е правен преди този, на Ален Делон...
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Аз съм на 30 и знам Ален Делон от родителите ми. Не съм гледал негови филми, понеже съм нещо като анти-фен на Франция и всичко френско (с изключение на френската любов
). Делон съм го гледал само във филмите за Астерикс, където играе Цезар и по мое мнение се справя много добре.

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Френското кино е малко специфично, френският екшън пък съвсем... Но винаги има преследване с автомобили, това е задължителен елемент. Има ли французин във филма (артист или режисьор) - има и преследване с коли: Такси, Пурпурните реки, Годзила, Транспортер... абе навсякъде.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Преследването с коли ми беше любимото в екшъните. Помните ли "Шофьорът". Близо час и половина преследване с коли в мрачна капиталистическа обстановка, съчетана с някаква сивота, на фона на бляскавите реклами. Якооооо
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Дааа, Шофьорът беше супер-продукция. Сега ми идва на ум, че Транспортер се явява нещо като римейк на ОНЯ филм, доста сходни черти откривам...
И "Да изчезнеш за 60 секунди" - пак има велик драйвер с единия крак извън закона, и пак всеотдайно ченге го преследва на живот и смърт и хем иска да го залови, хем му се възхищава. Можем да кажем - нищо ново в киното...
И "Да изчезнеш за 60 секунди" - пак има велик драйвер с единия крак извън закона, и пак всеотдайно ченге го преследва на живот и смърт и хем иска да го залови, хем му се възхищава. Можем да кажем - нищо ново в киното...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Имаше един филм, където на главния герой,който беше пенсионирано ченге ли, бивш мафиот ли, дъщеря му се беше замесила в някакъв обир и я убиха. И бащата после отмъщаваше. Май беше с Ален Делон или Белмондо. А двамата, освен в "Борсалино", играят ли заедно в друг филм?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
ukelichko написа:А двамата, освен в "Борсалино", играят ли заедно в друг филм?
"Бащи трепачи" (Une chance sur deux), според известния кино-ерудит Гугъл.

Това с дъщерята (дето с някакви тинейджъри крадоха електроника и изскочиха килъри и ги разстреляха, а бащата й Ален Делон живееше на някакъв остров и играеше карти с чернилките), не беше ли точно това - Не будете ченге, което спи? Пак ще се гледа, то е ясно...

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2