къща от дърво или от тухли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: къща от дърво или от тухли?

Мнение от KPETEH » 11 Мар 2016, 9:26

За такава мембрана говоря: https://bitumni-keremidi.alle.bg/%D0%BF ... %B8%D0%B0/
Мойта е друга марка, но вече не си спомням каква.
Ти имаш плоча и после некво подпокривно ли? При мен няма плоча, направо си е покрива. Каквото и да сложиш върху плочата, като се качиш горе и треа да го газиш, по добре между ребрата слагай. Мойте ребра са високи 14 см, щото ми е голям светлия отвор и се подпирам само на било и стената, без ферми и попове. При теб вероятно ще е гора от подпори и ребрата ще са 10см. Иновативните са хидроизолационните мембрани дето се лепят с висока температура, гаранция от 10 години, само дето ще прилича на палатка. Това което съм направил аз се казва вентилиран покрив и горе капаците не се подмазват(само се коват) за да може да върти въздуха между мембраната и керемидите и да излиза отгоре под капаците.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Мар 2016, 22:35

Има наклонена плоча един етаж, даже на места два и след това равен покрив. Но тоя равен покрив въобще не ми допада като идея, как ще се изолира пък и все ще прокапе някъде и най-вероятно като приключат нещата с приемането ще го понадигна малко с дървена конструкция и после може би керемиди.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Мар 2016, 21:42

Те нещата с приемането приключват га вече не може да наддигаш нищо. :mhihi:

Виж колко ти е там котата и ако не я надхвърляш нямаш яд. Направи си го както искаш, хвани архитекта да ти начертае екзекутивите и нямаш яд.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Мар 2016, 21:44

за 50 см след т.нар. акт 16 не вярвам някой да направи проблем. Всъщност не знам до къде са нещата с коти и т.н., но познавайки архитекта той е изстискал максималното, предполагам е по ръба на закона. :mhihi:
всички тези покрити и остъклени тераси също се правят без проект, пък като гледам никой не ги е бутнал още

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Мар 2016, 21:54

Котата ти е 10-тина метра и нагоре, едва ли да ти е толкова висока къщата на 2 етажа ако е. А акт за ползване няма как да вземеш ако до това време не си направил покрива.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Мар 2016, 21:55

Аз ще го направя по проект, не се съмнявай, имам опит :) За приемането всичко ще е ОК, то няма как иначе да рискувам заради някакъв си покрив. За после си мисля, как би било по-добре

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Мар 2016, 22:00

Никакъв проблем с акта за ползване няма да имаш да го повдигнеш малко и да ти начертаят промените. Правил съм го с над метър и нещо.

Дори и съществени промени по проекта могат да се правят ако нещо много искаш да го промениш, но трябва да се начертаят и да се входират пак в общината. Тогава плащаш 50% от разрешението за строеж. В другия случай с екзекутивите за несъществени промени не плащаш нищо.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Мар 2016, 22:07

за 50% от разрешението за строеж сигурно ще се откажа :mhihi: . Разрешенията за строеж в София имат абсолютно ненормални цени :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Мар 2016, 22:15

Това е ако променяш плочи или колони.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 27 Мар 2018, 22:36

Днес, докато си карах попаднах на това и се сетих за темата. Мисля е интересно.

29634766_10215843298254464_436644469_o.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата