Бихте ли подкрепили минимални цени на земеделски продукти?
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Бихте ли подкрепили минимални цени на земеделски продукт
Оная, земеделската тема не беше ли за тия неща, че май и за бабите беше нещо преди да я прекръстят ?
Разрешените от ЕС химии са си чист натурален продукт. И био зеленчуците не ги пръскат и не ги торят с изкуствени торове, само с коприва и люти чушки от бидонЯ, връз мулча на повдигнатата леха.
Мойте, плодове и зеленчуци из градината се спукват да ги ядът червеите, белокрилките и маните, а тия биото щото са сертифицирани, явно пеперудите и другата твар се усещат и не ги налазват
И к'ва е разликата м/у тия, 'дето торят с по 15 тона овча тор на декар и другите, които помпат NPK през капковото ?
Искаш ли да ти подаря една книжка, за лозарство, 1916 е издадена ?
Разрешените от ЕС химии са си чист натурален продукт. И био зеленчуците не ги пръскат и не ги торят с изкуствени торове, само с коприва и люти чушки от бидонЯ, връз мулча на повдигнатата леха.

steeN написа: Преди 100 години кво, умирали сме от глад ли?
Ubi dubium, ibi libertas
hell's angel написа:Оная, земеделската тема не беше ли за тия неща, че май и за бабите беше нещо преди да я прекръстят ?
Разрешените от ЕС химии са си чист натурален продукт. И био зеленчуците не ги пръскат и не ги торят с изкуствени торове, само с коприва и люти чушки от бидонЯ, връз мулча на повдигнатата леха.Мойте, плодове и зеленчуци из градината се спукват да ги ядът червеите, белокрилките и маните, а тия биото щото са сертифицирани, явно пеперудите и другата твар се усещат и не ги налазват
И к'ва е разликата м/у тия, 'дето торят с по 15 тона овча тор на декар и другите, които помпат NPK през капковото ?
steeN написа: Преди 100 години кво, умирали сме от глад ли?
Остави го. Той е сбъднатата мечта на Людмила Живкова, за всестранно развита (и знаеща) личност. Не е учил история и няма идея, как след една торба национални катастрофи, бг-селото е било дооооста зле.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW_POWER написа:...
Само в Бг ли е имало земеделие умнико? Освен това земеделие има от поне 10000 години... не от 100.
Пръскайте с квото искате, изобщо не ме интересува.
Темата е дали сте готови да плащате повече за да няма големи вериги. Другото си го обсъждайте някъде другаде.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:BMW_POWER написа:...
Само в Бг ли е имало земеделие умнико? Освен това земеделие има от поне 10000 години... не от 100.
Пръскайте с квото искате, изобщо не ме интересува.
Темата е дали сте готови да плащате повече за да няма големи вериги. Другото си го обсъждайте някъде другаде.
Ми пишем за бг днес, ти сега ще сравняваш с Месопотамия 8 век пр.н.е

Хващам се на бас, че имаш комикс с добив по площи и култури по онова време

Ти не си "преплел кабелите", както ти писаха тук. Теб те е ударил токов удар.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Аз пък имам наблюденията,че в България,цената рядко е показател за качеството! Просто ще ни продават същите неща,но на по-висока цена! Или поне в 95% от случаите....
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Точно така е.
Сигурно навсякъде не винаги висока цена значи високо качество, но у нас може много висока цена да значи същия боклук, както при 2-3 пъти по-ниска цена.
Всяка година ги пишат едни и същи фирми, как маслото не е масло, сиренето не е сирене, ама продължават да си продават, и има кой да купува.
Като ще слагат на хранителните, трябва да слагат и лимити на търгашите, защото ми омръзна от идиотското оправдание, че понеже сме малък пазар и хранителните вносни неща са 2-3 пъти по-скъпи от тези в Европа, нищо, че са произведени за източна Европа в Полша, Румъния и т.н.
И това не е само за хранителните продукти, масло за ДВГ, части и т.н.
Сигурно навсякъде не винаги висока цена значи високо качество, но у нас може много висока цена да значи същия боклук, както при 2-3 пъти по-ниска цена.
Всяка година ги пишат едни и същи фирми, как маслото не е масло, сиренето не е сирене, ама продължават да си продават, и има кой да купува.
Като ще слагат на хранителните, трябва да слагат и лимити на търгашите, защото ми омръзна от идиотското оправдание, че понеже сме малък пазар и хранителните вносни неща са 2-3 пъти по-скъпи от тези в Европа, нищо, че са произведени за източна Европа в Полша, Румъния и т.н.
И това не е само за хранителните продукти, масло за ДВГ, части и т.н.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ОК, но това е друга тема за вносните стоки, които не произвеждаме и нямаме местен еквивалент.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тия дни си купувах рутер. Зачудих се що аджеба във веригите беше с близо 20% по-скъп отколкото в няколко други магазина?
Или формулата за ниски цени важи само за зарзавата?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Преди няколко години 2-3 в едни села едни хора свързани с една 3 буквена сила искаха да изкупят на безценица продукцията на селяните, те не я дадоха и решиха, че ще я продадат за повече на дрги. Намериха на кой, но изненада, когато взеха да идват празните камиони за да товарят продукцията, бяха леко изгонени от вратове свързани с 3 буквените. В крайна сметка едни дадоха на безценица, други хвърлиха каквото имат. Все пак живее в България.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
bum_bum написа:Тия дни си купувах рутер. Зачудих се що аджеба във веригите беше с близо 20% по-скъп отколкото в няколко други магазина?
Официален вносител (фигуриращ на сайта на компанията производител) дава дилърска цена, под тази за краен клиент от сайт правещ паралелен внос ?!
Все пак си бил в бизнеса, знаеш какви простаци сме си тука.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Бих подкрепил по-високи цени, но ако има гаранция, че продуктът е качествен. Иначе - същата помия за повече пари.
А как ме е яд, че баба ми и дядо ми живеят на другия край на България. Най-истинските зеленчуци, които съм ял и ще ям някога. Особено доматите ... семе не са купували никога, просто си пазят от предната година. Не пръскат, торенето е от натрупаната с години овча тор, а продукцията стига за изхранване на 3 семейства, приготвяне на тонове лютеница и сок и даже кокошките плющят домати, и пак отиват на боклука понякога. Чат пат мине някое гражданче и те направо им ги подаряват - левче за килограм (ако изобщо поискат пари). И не могат да си обяснят как аз давам 5 лв/кг и хрупат като краставици розовите домати посред лято.
А как ме е яд, че баба ми и дядо ми живеят на другия край на България. Най-истинските зеленчуци, които съм ял и ще ям някога. Особено доматите ... семе не са купували никога, просто си пазят от предната година. Не пръскат, торенето е от натрупаната с години овча тор, а продукцията стига за изхранване на 3 семейства, приготвяне на тонове лютеница и сок и даже кокошките плющят домати, и пак отиват на боклука понякога. Чат пат мине някое гражданче и те направо им ги подаряват - левче за килограм (ако изобщо поискат пари). И не могат да си обяснят как аз давам 5 лв/кг и хрупат като краставици розовите домати посред лято.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Да ви кажа, на много места има такива аномалии, онзи ден гледах по телевизията как се жалват производителите на дини в Испания. Тази година за един месец цената на изкупуване на дините от 30 цента/кг паднала на 8 цента/кг, като те за да са на нула трябвало да продават на 17-18 цента/кг.
Имало много евтин внос от Мароко и готово, за това 8 цента дават в момента и ако искаш. Обаче цените в големите магазини не са паднали и се въртят около 60-70 цента/кг за последните два месеца.
Сега официално поне 30% от реколтата ще изгние, а догодина може да няма мераклии да садят дини.
Имало много евтин внос от Мароко и готово, за това 8 цента дават в момента и ако искаш. Обаче цените в големите магазини не са паднали и се въртят около 60-70 цента/кг за последните два месеца.
Сега официално поне 30% от реколтата ще изгние, а догодина може да няма мераклии да садят дини.
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3